"Rabszolgatartás"


Legislator # 2005.05.24. 11:25

OFF
Szolgálati közlemény:
Rexor, olvasnál már bele a Sportjogba.
ON


Sunshine after the rain.

Rexor # 2005.05.24. 10:29

Pl. a munkaügyi felügyelőségre, de ennek maximum bosszújellege van. Ha kártérítést is akar kérni a legjobb munkaügyi bíróságra fordulni. Lehet még perelni becsületsértésért is, ha alaptalan volt a vád.

kamilla1 # 2005.05.24. 10:14

Egy barátomat kirúgták a munkahelyéről. Hamisan megvádolták hogy pénzt fogadott el egy ügyféltől. Az állítólagos ügyfél egyébként a tulaj barátjának valakije. A vád leírva sehol nincsen. Közös megegyezéssel jött el és nem is akar visszamenni.
A kérdésem, hogy az egyéb munkaügyi szabálytalanságok miatt feljelentheti-e a volt munkáltatóját névtelenül, illetve hol teheti meg? Pl. minimálbéres bejelentés, zsebbe fizetés, és az is csak ledolgozott napokra illetve elvégzett munka után %-ban. kötelező napi 9 óra. 5 perc késésért pénzlevonás a nem hivatalos fizetésből. "fizetett" ünnepnapra, szabadságra nem fizetnek, mert nem dolgozik aznap. Szabadságot kivenni nem engedik, nem fizetik ki, de kiírják. Dohányozni az udvaron is tilos, mert addig sem dolgozik a munkavállaló. Ebédelni nem mehetnek ki a cégből, hozni kell othonról vagy rendelni. Ha mégis kimegy, levonják a fekete fizetéséből. És ezek csak példák. Ezek egy részét a cégben nem hivatalosan dokumentálják is. Erről szólna a bejelentés. De hova?