közalkalmazotti besorolás


Karika # 2005.07.08. 08:27

Imeon!

A leendő főnököd jól mondta, a H/4-be fogsz kerülni. Az 1992. évi XXXIII. tv. 87/A. §-a azt írja, hogy a közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál (többek között) figyelembe kell venni a munkaviszonynak azt az időtartamát is, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett. Tehát nálad a vállalkozói időtartam kivételével minden beszámít. Feltételezve, hogy az egyetemi végzettséget 1997 előtt szerezted.

imeon # 2005.07.07. 13:07

Tisztelt Szakértő Hölgyek és Urak

Lehetséges, hogy szeptembertől egy gimnáziumban fogok angolt tanítani, aminek nagyon örülnék, de eddig még senki nem tudta megmondani, mennyit is keresnék pontosan.

Egyetemi végzettségem, van (a munkakörnek megfelelő, szakirányú), és 1993 óta dolgozom. Ebből sajnos csak 2 év volt közalkalmazotti jogviszonyban, 93 és 95 között. 95 és 97 között vállalkozó voltam, 97-tól mostanáig munkaviszonyban voltam, de nem közalkalmazottként. Tehát, ha jól számolom, ez összesen 10 év munkaviszony, ebből kettő közalkalmazotti.

Én most milyen betű, milyen szám leszek a bértábla szerint???? (A törvényből én azt olvasom ki, hogy csak a közalkalmazotti jogviszony számít a fizetési fokozat szempontjából, de a suli igazgatója szerint mindegy, a rendes munkaviszony is számít. Szerinte H4 vagyok. Most ez hogy van? Nem szeretném, ha szeptemberben érne a meglepetés!)

Más: mi a különbség a határozott és a határozatlan idejű kinevezés között a későbbi szülési szabi ill. gyed szempontjából? (Egyelőre egy évre akarnak felvenni, és bár még nem szeretnék gyermeket, jó lenne tudnom, mire számítsak, ha mégis jönni akar.)

Hálás köszönet:

Noémi