Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Gyerektartás és láthatás

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.11.16. 09:12

Ha egyszer a bíróság így szabályozta a kapcsolattartást, akkor költői a kérdés, hogy lehet-e így szabályozni.

A kapcsolattartás elmaradására nem megfelelő ok, hogy a gyerek nem akarja. Az együttélő sülő felelőssége, hogy akarjon.
A kapcsolattartás szabályainak megszegése miatt a gyámhatóságnál lehet panaszt tenni.

www.kbs-ugyved.hu

sanya078 # e-mail 2014.11.15. 21:09

Tisztelt fórumozók.

Olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy, régi nóta anyuka csak párom volt, szétment tőlem, és elköltözött a lakásomból ami tulajdonom, pár ajtóval arrébb, és az új fickót odavitte. Én ezt nem bírtam nézni hogy más játszik a gyerekemmel, és elköltöztem vissza hol születtem, 80km-re arrébb, de a lakást mai napig fizetem tulajdonom, csak elbérlő lakik benne, de a lakcím kártyám oda szól, és papíron ott lakok még! Itt ahol lakom albérletbe vagyok egyenlőre. Nos anyuka egyből hozatott olyan láthatás módosítási dolgot, hogy mivel csak albérletben vagyok, így egy általa is fix-nek titulált jó helyre vihetem el, ami a szüleim lakása.
Elvitel jogával élek, és kérdem én hogy ezt megcsinálhassa, hogy nem adja oda a gyereket mert őszerinte nem a szüleimhez viszem hanem az elbérletembe!? Hozzáteszem, már volt hogy elment a szüleim háza előtt csak azért hogy ezt a dolgot lecsekkolja. A pótlás benne van a láthatás végzésben, de azt sem tartja be. Arra hivatkozik hogy a lányom nem akar velem jönni, azt mondja hogy nem, és ez ugye meg nem rajta múlik ha a lány azt mondja hogy nem! Hozzáteszem a lányom mindig a nyakamba ugrik! Mit lehet tenni, tényleg kikötheti hogy csak a szüleimhez vihetem, és máshova nem, és a pótlás ellenére hivatkozhat erre hogy a lány nem akar jönni velem, és nem az ü felelőssége ezek után?! A lányunk most volt 3 éves, és nincs igazából tudatában mit miért mond, csak mondja, amit mondanak neki, de ettől még okos :)
Kérem ha tudnak segítsenek, kihez forduljak, mit tehetek, hogy ne veszítsem el a lányommal való kapcsolattartást, és azt hogy megmaradjon a viszonyunk!
üdv
Sándor

ObudaFan # e-mail 2014.11.10. 22:43

Kinga1984

Ennél egy picit több konkrétum kellene.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2014.11.10. 22:38
mokuska2014 # e-mail 2014.11.08. 17:37

Tisztelt Fórumozók!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy olyan esetben ha az apukával nem élünk együtt, gyerektartást nem fizet, köteles vagyok e a gyermek láthatását megoldani? Terhességem alatt magamra hagyott majd mikor a gyermek megszületett 3 hónapos korában a nevére vette mondván szeretne kapcsolatot és kezdjünk újra mindent, de együtt nem éltünk, anyagilag sem támogatott, havonta 1-2 hétvégét töltöttünk együtt. Ezt igy tovább nem szeretném folytatni vele, tartásdíjat fizetni nem tud és nem is várom, csak új életet szeretnék kezdeni. Köszönöm szépen előre is az esetleges válaszokat!

Kinga1984 # e-mail 2014.11.06. 22:10

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Segítségét kérném azzal kapcsolatban hogy mit tehetnék volt férjemmel kapcsolatban. Idén márciusban váltunk el. Van egy közös gyermekünk. 3,5 éves kisfiú. Én nevelem. Egy hónappal ezelőtt költöztünk el a volt férjem házából. A költözés óta folyamatosan zaklat. Nem tetszett neki hogy milyen dolgokat vittem el ,akkor a rendőrséggel fenyegetett. A válási papírokban egyértelműen le van írva hogy fellebbezésnek helye nincs semmilyen ingóság követelésében. Azóta a gyámhatósággal is fenyeget. Hogy milyen szülő vagyok,hogy milyen penészes helyen neveltem a kisfiunkat. Stb. Gondolom ezen problémák sok elvált szülővel megestek. Kb egy hete írt hogy megteszi a szükséges lépéseket a hatóságok felé. Én jószívű voltam vele és sokat engedtem látni a gyermekünket. Ő kihasználta a jószívűségemet sokszor. A válási papírokban egyértelműen az van hogy kéthetente hétvégén szombat-vasárnap tudja elvinni a gyermekünket. Így kb 1 hónapja csak így láthatja a kisfiúnkat. Kérdésem az lenne hogy a volt férjemmel mit tehetnék? Tud ő bármiben ártani nekem? Olyan nagy kérés az hogy nyugodt,békés körülmények között nevelhessem fel a kisfiam? Segítségét előre is köszönöm! Kinga.

KrisztinaZs # e-mail 2014.11.05. 07:37

Köszönöm a választ!

Azért halasztom hogy inditsak valamit, mert fogalmam sincs hogy hol tartózkodik! Ha a rendőrségre mennék, az apaság miatt is keresnek?
Tudnék eljárást inditani azért:? Mert elvitt tőlem egy nem éppen olcsó laptopot, és nála maradt egy telefonom is, amit követeltem vissza tőle,, írta is hogy vissza adja!! Azóta sincs semmi!!
Ez a döntö, menjek e ellene rendőrségre!?

Válaszát köszönöm ismét

Kazelka # e-mail 2014.11.03. 16:04

KrisztinaZs

A családi jogállás rendezésére irányuló eljárás megindítását kérheted a gyámhivatalnál. A gyámhivatal az anya meghallgatásakor jegyzőkönyvbe foglalja mindazokat az adatokat, amelyek a későbbiekben az apaság megállapítása iránti per megindításához, vagy a képzelt személy apaként történő bejegyzéséhez szükségesek. Ha van apaként megnevezett férfi, a gyámhivatal őt is meghallgatja és, ha az apaság tényét nem vitatja, felhívja őt az apai elismerő nyilatkozat megtételére.

ObudaFan # e-mail 2014.11.02. 15:32

Kisvaki

Az reális, hogy legalább az elején felügyelt legyen a kapcsolattartás.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2014.11.02. 15:31

Ha jelentős a változás, akkor indítható 2 éven belül per a megváltoztatásra.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Fabyen82 # e-mail 2014.11.02. 15:08

Értem, és ha lemondott mindkét fél a fellebbezési jogáról? Akkor van valamilyen lehetőség per indításra két éven belül? Az én párom anyagi helyzete is változott, ezért kérdezem.

KrisztinaZs # e-mail 2014.11.02. 12:06

Tisztelt ügyvéd úr/ fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy mit tehetek, ha kisfiam születése előtt az apa lelépett? Telefonon, interneten a kapcsolatot még tartotta velem egy ideig, aztán semmi hír.
Apasági nyilatkozatot nem tett, hiába igérgette hogy jön!
Kifogás volt mindig, hogy neki problémái lettek, amiről én nem tudok!
Kisfiam 1,5 éves, most jutottam el addig hogy jogi lépéseket tegyek, de nem tudom merre induljak el hogy gyorsan megtaláljam, ne legyen anyi gond, a pici ne szenvedje meg!Levelek vannak, melyben elismeri hogy az apukája, hogy hiányzik neki, nem értem miért nem keresi legalább a picúrt!
Tegyek feljelentést?
Menjek a gyámügyre?

Válaszukat előre is köszönöm: Krisztina

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.11.01. 22:05

Nem, ez így nem igaz.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.11.01. 22:05

A bírósági határozat két évig nem támadható, nem indítható új per, igaz?

www.kbs-ugyved.hu

Kisvaki # e-mail 2014.11.01. 15:29

Tisztelt Fórumozók!

Ha apuka fél éve elköltözött és azóta nem jött a gyermeket meglátogatni, majd fenyegetőzve bejelentkezik és minden áron elvinni szeretné, hétvégére mit tehetek? A gyermek 3,5 éves, épp elkezdte az ovi, rendszeresen beteg.Már a gyermek nem is emlegeti. Apuka 4,5 éves felfüggesztett börtön büntetést kapott nemrég, munkahelye van. De nem tudom hol lakik, lakcíme fiktív. Régebben hasonló fiktív cím miatt, közúti ellenőrzés során, elvitte a rendőrség, mivel körözve volt. Ne törjön pálcát felettem senki, de szeretném tudni, mik az én lehetőségeim. Azt szeretném tudni, hogy ha ő feljelent a gyámhatóságnál,és gyorsított láthatást kér, hivatkozhatok ezekre? Meg arra, hogy pár évvel ezelőtt öngyilkos akart lenni, amiről papír is van.(Idegileg kicsit labilis.) Mert rengeteg haragosa van, sokakat átvert. Kérhetem ilyen esetben a gyámhatóságot, hogy vizsgálják meg az életkörülményeit, hogy ne kapcsolják le pl útszélen, mikor a gyermek vele van. Esetleg a gyámhatóság felügyelete mellett lehet a láthatást lebonyolítani, legalább az elején? Ezeknek a dolgoknak mi a menete? A válaszokat előre is köszönöm.

Fabyen82 # e-mail 2014.11.01. 10:17

Kedves Kovács Béla Sándor

A bírósági határozat két évig nem támadható, nem indítható új per, igaz? Akkor hiába nem keres itthon a fiatalember annyit, mint külföldön, követelhetik tőle a 80 ezer ft-ot, max törlesztheti, és majd két év után kérhet csökkentést. VAgy?

katamisel74 # e-mail 2014.10.31. 21:56

Üdv mind3nkinek.

Az a kérdésem, hogy ha a láthatás napja 1 napos ünnepre esik, mint pl most halottak napja, az a nap jár-e a kapcsolattartásra jogisultnak ?

katamisel74 # e-mail 2014.10.31. 21:52

Üdv mind3nkinek.

Az a kérdésem, hogy ha a láthatás napja 1 napos ünnepre esik, mint pl most halottak napja, az a nap jár-e a kapcsolattartásra jogisultnak ?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.10.30. 19:46

Ha az a kérdés, akkor igen; a bíróság által megállapított tartásdíj-összeg a hatályos addig, amíg bíróság meg nem változtatja.

www.kbs-ugyved.hu

chrew76 # e-mail 2014.10.30. 16:23

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem arra irányulna ha én keresek itt angliában 1000 fontot, a magyar biróság megállapit mondjuk 80000Ft-ot mint tartásdij kötelezettséget.
De hazaköltözök, otthon természetesen nem fogok ennyit keresni, akkor új eljárást kell majd inditani vagy mi fog történni?

Válaszát előre is köszönöm!

Kazelka # e-mail 2014.10.30. 08:34

gourman

Az új Ptk. vélelmet állít fel a kiskorú gyermek tartásra való rászorultsága mellett. Ez a vélelem azonban megdönthető azzal, hogy a gyermek – személyes életkörülményei, jövedelmi viszonyai folytán – képes a saját eltartásáról egészben vagy részben gondoskodni, mivel a munkaképes, tanulmányokat nem folytató, és munkát vállaló kiskorú tartására szüleit nem kell feltétel nélkül kötelezni. A rászorultság vélelme mellett a kiskorú gyermek tartásának speciális szabálya, hogy a kiskorúval szemben az érdemtelenség nem érvényesül, mert a tartásra érdemtelen csak nagykorú jogosult lehet.

Kazelka # e-mail 2014.10.30. 08:30

chrew76

Az új Ptk. Családjoi Könyve értelmében a tartásdíjat határozott összegben kell meghatározni. A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének tizenöt-huszonöt százalékában kell meghatározni. Az átlagos jövedelem megállapításánál rendszerint a kötelezettnek a kereset megindítását megelőző egy évi összes jövedelmére figyelemmel kell lenni.

ObudaFan # e-mail 2014.10.29. 19:45
gourman # e-mail 2014.10.29. 17:54

Üdvözlet!

Van egy Fiam,és váláskor(2000-ben) közös gyermekfelügyeletet ítélt a bíróság a szülöknek.
Mára a Fiam 17 éves és nappali iskolából az édesanyja támogatásával kiíratkozott,majd levelező tagozaton kezdett tanulni,illetve mellette dolgozni.
Engem senki sem tájékoztatott arról hogy Fiam a nappali tanulmányait befejezi és levelező tagozaton kezdett tanulni 17 évesen.Mindeközben a Fiam nem keresi a lehetőséget hogy találkozzunk,egy évbe egyszer találkozunk,nem hív,nem keres még a közösségi oldalakon is csak akkor ír ha ráírok.Kérdésem az lenne,hogy ha nappali tanulmányokat nem folytat,akkor is kell-e gyermektartás fizetnem,illetve hogy érdektelenség miatt indíthatok-e eljárást a gyermektartás megszüntetése végett?
Köszönöm válaszukat

chrew76 # e-mail 2014.10.29. 16:19

Külföldön élünk, de most feleségem válni akar.
Magyarországon lenne intézve a válási procedura.
Én nem akarok Angliában élni tovább, vissza szeretnék menni Magyarországra dolgozni.
Ha visszatérek és új munkát vállalok akkor a tartásdij összege hogyan változik?
A fizetés bizonyos %-ka amit fizetnem kell minden esetben, vagy valami összeg lesz meghatározva.
Az angliai illetve a késöbbi magyarországi béremnél.

Segitségüket előre is köszönöm!