elvehetik e a domain nevem?


_Lala_ # 2007.02.18. 20:15

A regisztrációs szabályzat teljesen jó, csak gumiszabályokat tartalmaz.
De mást nem is tartalmazhatna, hiszen van éppen elég jogszabály kis országunkban, végső soron pedig amúgy is a bíróságé a döntés joga.

prezso # 2007.02.18. 20:12

Lala, pont erre célzok. Ha nekem van egy x ideje működő, ismert, netán még el is ismert domainnevem (pontosabban webtartalom a domain alatt), akkor az én jogos érdekem sérül azzal, ha le kell mondanom róla, ráadásul önként. Azaz maga a domain regisztrációs szabályzat is lyukas, támadható.

_Lala_ # 2007.02.18. 18:40

prezso, szerintem egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet, mint azt Sasfióka leírta. A jelenleg hatályos, de a régebbi regisztrációs szabályzat sem rendelkezik erről egyértelműen.

Annyi van benne, hogy ha a mások jogos érdekét sértené a használatod, akkor köteles vagy lemondani róla. Szerintem sokáig el lehet arról vitatkozni a bíróság előtt, hogy egy védjegybejegyzés előtti domain regisztráció alapján meg lehet-e állapítani a jog sérelmét. Sőt, megkockáztatom, hogy még magát a védjegybejegyzést is meg lehetne támadni ezen az alapon.

Hallgatag # 2007.02.18. 18:09

prezso ! Egy értékes domaint védjen a tulajdonosa !

prezso # 2007.02.17. 21:58

ez nagyon jó... ezek szerint köteles lemondani bárki akár egy több százezer ft piaci értékű domainról pusztán azért, mert később valaki védjegyeztette azt a nevet? legalább kártérítés nélkül kell lemondania? mert már csak az lenne a hab a tortán...

Sasfioka # 2007.02.17. 12:39

Az lehet, hogy ez valamelyest ésszerű érv lenne. Azonban a domain szabályzat a RIPE tartományban igencsak "részrehajló", arról nem is beszélve, hogy a domain igényléskor benne van a nemprioritásos szerződésben, hogy mely esetekben mondasz le ÖNKÉNT a regisztrált névről... Egy lehetőség, amely kicsit stabilabbá teheti a domain megtartását, ha a domain befutott, a rajta lévő tartalom, a domain neve jó hírnévnek örvend. Egyéb esetben pedig nagy valószínűleg lehet integetni neki.

SF

Dr.Attika # 2007.02.16. 17:46
prezso # 2007.02.16. 17:09

Mivel a domain korábbi, mint a védjegy, én visszatámadnék azzal, hogy a cég csak a domain miatt védjegyeztette a nevet... aztán bizonyítsa az ellenkezőjét, főleg, hogy be is vett a cégbe anno...

Sasfioka # 2007.02.10. 23:28

De csak akkor, ha a RIPE felügyelete alatt lévő tartományban van regisztrálva (pl. .hu, .eu alá)
Ebben az esetben a domaint elvehetik. Mint ahogy a nemprioritásos igénylés esetén nyilatkozik is a regisztráló arról, hogy amennyiben olyan körülmény merül fel, amely a domain használatát veszélyezeteti (pl. más személy prioritásos igénye is ilyen LEHET), akkor a domain használatáról ÖNKÉNT lemond...

SF

Hallgatag # 2007.02.09. 10:53

Ha a domain a védjegyként is és cégnévként is hozzájuk kötődik és még akarják is, akkor kezdj el könnyes búcsút venni tőle.

Sücy # 2007.01.26. 07:09

Szia, Lacesz!

Szerintem el nem vehetik (mivel jóval azelőtt szerezted meg a domaint, mint ők a védjegyet alapították), de ha lejár a domain regisztrációd, akkor ők prioritásossal megkaphatják, és nem tudod meghosszabbítani.
A domainen egyvalamit biztos nem tehetsz meg: tények nélkül fikázni a védjegyezett céget, erre nagyon vigyázz! (Elvenni akkor sem vehetik el, de az rosszhiszemű használat, és rágalmazás...) De ez csak figyelmeztetés..

kea4 # 2007.01.24. 19:32

Kedves Lacesz!

Nézz szét itt: http://www.domain.hu

Üdvrivalgással:
KEA.

lacesz # 2007.01.23. 16:15

Anniyt tennék még hozzá, hogy most én ugyanezen domain név alatt szeretnék egy más tevékenységet folytatni. Lehet, hogy nem fogok tudni?


Lacesz

lacesz # 2007.01.23. 15:31

A kérdésem, hogy regisztráltam egy domain nevet anno magánemberként. Bejegyezték, minden ok. De azótq alakult egy cég ezzel a névvel aki még a nevet védjegyeztette is. Elvehetik-e tőlem a domain nevet? Hozzá tartozik még a dologhoz, hogy a cég bevett a vállalkozásba tulajdonosként némi részesedéssel sé engedtem, hogy felrakják a domainem alá a tartalmukat. De most elegem lett. A név továbbra is az enyém. A cégből kilépek. Megtarthatom-e? A domain soha nem került ki a birtokomból. Soha papír nem készült annak bérbeadásáról vagy bármi ilyenről (mert nem is adtam bérbe).


Lacesz