Netszolgáltatói packázás


Pjotr # 2007.02.05. 10:17

Majd amikor ott akarsz valami panaszt intézni, akkor rájössz...

mainaiv # 2007.02.05. 08:58

T. _Lala_

Egyelőre bármelyik jobb! :-)

mainaiv # 2007.02.05. 08:56

T. Pjotr!

Még annyit, hogy ez az a logika, (mind egyforma), ami alapján pl. több választást már nem kellene eme országban tartani, mert már megtaláltuk az igazit, meg a többi se jobb! Tényleg így gondolod? Ugye nem.

_Lala_ # 2007.02.05. 08:56

Én most egy netszolgáltatót keresek, amelyik az elvárásaimhoz közelít.

Hajrá. Szóljál, ha találtál jobbat.

mainaiv # 2007.02.05. 08:40

T. Pjotr!

... meg az összes taxis egyforma, és minden villanyszerelő becsap és az ügyvédek, azok meg aztán... Nem. Bár az ország erkölcsi csődben van, azért van néhány jobb ember/ügyvéd/cég is. Csak mikroszkóppal kell keresni. Én most egy netszolgáltatót keresek, amelyik az elvárásaimhoz közelít. A lilák kiestek. Még úgy is, hogy elnéző voltam sokszor. Ennyi.

Irány a közjegyző a kutyával! Hátha... :-)

Pjotr # 2007.02.05. 08:30

A többi sem jobb.... :(

mainaiv # 2007.02.05. 08:23

T. Pjotr!

Idézek az előzőből:
"(Nem, nem a címpéldány miatt elsősorban, vagy az utóbbi időkben egyre gyengülő szolgáltatásuk miatt, hanem a mocsok, pökhendi ügyintézési gyakorlatuk miatt.)"

És hogy ez a mocsok, pökhendi ügyintézési mód mit jelent, leírtam már alant, röviden azt, hogy a módosítási kérelmet befogadták minden további nélkül, hogy a 3. héten azt közölték, hogy a módosítás folyamatban van (30 nap a határidő), és az 5. héten találták ki (akkor is én érdeklődtem a cégnél és nem a lilák hívtak fel!), hogy nem is lesz módosítás, mert nincs címpéldány (ami addig sem kellett, legutóbb pl. 2006. novemberi ügyintézéshez.).

Ám én azt nem mondtam, hogy nem ajánlom őket. Csak találós kérdés volt.

Pjotr # 2007.02.05. 08:09

Akkor szerintem ne ajánld se a többi netszolgáltatót se a mobilszolgáltatókat, se a közműszolgáltatókat mert mind-mind kérik.
Azt nem értem az nem zavar, hogy a cégbírósági bejegyzést kérik, de az igen, hogy az aláírási címpéldányt igen???
Arról meg nem ők tehetnek, hogy rendetlen vagy és elvesztetted a címpéldányodat....

mainaiv # 2007.02.05. 07:52

T. Pjotr!

A cégbírósági bejegyzési végzés vagymi ugyanúgy megmutatja, ki a képviselő. Személyes ügyintézésnél az illető azonosítható, de MOSTANTÓL (utólag és 2. rákérdezésre kiderülve) ez sem elég a liláknak...

T. KBS!
Jól írod, senki (tehát én sem!) mondtam, hogy érvénytelen. A kérdőjel funkcióval bír...
Kár, mert talán ő megérthette volna őket... de úgy fest, egyszer majd nekem kell lemenni kutyába (a felmondáshoz), ha lesz címpéldányom.

A végére egy találós kérdés:
Vajon számítástechnikai tanácsadóként ügyfeleimnek, ismerőseimnek, barátaimnak, fórumozóknak ajánlom-e a jövőben a lila internetszolgáltatót?
(Nem, nem a címpéldány miatt elsősorban, vagy az utóbbi időkben egyre gyengülő szolgáltatásuk miatt, hanem a mocsok, pökhendi ügyintézési gyakorlatuk miatt.)

Pjotr # 2007.02.05. 07:24

Már nagyon régóta kérik mindenhol, a sokat ügyintéző écgeknél mindig van pár lefénymásolva.
A pannonnál csak nekünk ha nincsen 30 darab akkor egy sem, ahány kérés, annyi példány...
Baromság de ez van.
Aláírási címpéldány az arra szolgál, hogy megmutatja, hogy az adoptt cégnél kinek van aláírási joga.
Egyik cég sem fog ilyet csináltatni mindenkinek, mert egyrészt drága (közjegyző) másrészt minek?
Ad a jgosult egy mghatalmazást meg lefénymásolja a aláírásit és mehet akárki ügyintézni.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.05. 07:07

Senki sem mondta, hogy a szerződés nem érvényes aláírási címpéldány nélkül. A kutyának két okból nem fogsz tudni csináltatni: nem jogképes - és nem tud írni.

mainaiv # 2007.02.05. 06:07

T. Sasfioka!

Van hogy meglepődöm a sötét ostobaságon, van hogy nem. (Már tudom, ez a szabad országból fakad: mindenki olyan lehet, amilyen csak akar. Kár, hogy nem normálisak akarnak lenni.) Hangulatomtól, helyzettől függ.
Itt azért lepődtem meg, mert ahelyett, hogy egy 9 éve hűséges (á nem, csak lusta), precízen fizető ügyfélnek aranyháló-díjat, törzskártyát stb. adnának, a kegyeit keresnék (mert jó vevő), még csak nem is értesítik, hogy az addig szokásos csomagmódosítási rend helyett újat vezettek be titokban, hanem még arra is volt pofájuk, hogy a beadást követő kb. 3. héten történt telefonhívásomra azt közöljék, hogy a módosítás "folyamatban van". Aztán az 5. héten már hiányzott az aláírási címpéldány... de csak azért, mert megkérdeztem, hozzá tudnak-e adni 30 napot dec. végéhez. (A meglepődés tehát kettős volt: a szemétség és az értelmetlenség felett éreztem.)
Tehát: a vevőcsalogató, a bármiáron pénzhez jutni akaró attitűdön nem lepődöm meg. A sötét ostobaságon ritkán. Ezek divatok.
De amikor egy cég a régi vevőjét rugdossa kifelé az ajtón, takaroggy innen!, akkor kicsit meglepődtem, pedig nem kellett volna. Lám, én sem vagyok hát hiba nélküli.

Lépjünk tovább.
Aláírási címpéldányt kérnek egy nagy cég egyik alkalmazottjától internetszerződés aláírásakor? Van neki is olyanja? Vagy majd a cég csináltat mindenkinek? Vagy az ügyvezető/tulaj megy be sorba állni? A fodrásznál miért nem kérnek ilyet? A fodrászok elmaradott suttyók? Én is kérhetek a lila cégtől (mert a tavalyi szerződés olvashatatlan aláírása alatt még név sem volt... lehet nem is érvényes így?) aláírási címpéldányt?

Csináltatok még a kutyámnak is, aztán elküldöm a lila ügyfélszolgálatra, hátha ő megérti őket! :-)

Sasfioka # 2007.02.04. 23:21

Azért hagy figyelmeztesselek, hogy a későbbiekben nehogy meglepődj...
A "lila cég" kér aláírási címpéldányt. A kék is, a zöld is, a hupilila és a rózsaszín is fog kérni. Ma már ez a "divat." Nő a bizalmatlanság, egyre több adminisztráció, stb.
Nem fogsz tudni egy cégnél sem szerződni aláírási címpéldány és a cég bejegyzéséről szóló végzés vagy cégkivonat nélkül (sok helyen az EREDETI apeh-bejelentkezési nyomtatványt is kérik. Ha az nincs, akkor az APEH-től kell kérni nyomtatvány formájában...)
Úgyhogy minél előbb szerezz be egy aláírási címpéldányt, aztán mehetsz ügyet intézni. :)

SF

mainaiv # 2007.02.01. 09:15

T. _Lala_!

1. Persze nem akarok pereskedni, nem vagyok bolond.
"Ez egy szabad ország" ez nem felmentés az értelmesség alól.
2. Lehet azért nem értem meg a szolgáltatót, mert kicsiny bt.-mben nem fellelhető e dokumentum. (11 éve egy ügyvédi iroda segített a megalakulásban, ha kellett, biztos volt is, de azóta sem kellett, és most nem találom. Trehány alak vagyok hát, vess meg érte!)
Banknál saját aláírási címpéldány készítenek.

Tehát közjegyzőnél. Kösz.

_Lala_ # 2007.02.01. 08:59
  1. Nyilván azt kérnek, amit akarnak. Ez egy szabad ország. Te meg beperelheted őket.
  2. Közjegyzőnél. De az nem létezik, hogy Te vagy a beltag, és nem készítettél még ilyet. Kellett a bejegyzéshez, a bankszámlanyitáshoz is anno...
mainaiv # 2007.02.01. 08:55

T. jogtudorok!

Az egyik lila internetszolgáltató több mint 9 évnyi problémamentes kapcsolat után, most csomagmódosításhoz aláírási címpéldányt követel a bt.-mtől mind telefonos/faxos, mind személyes(!) ügyintézéskor. Akkor is ragaszkodik hozzá, ha a beltag/képviselő személyesen próbál ügyintézni (cégbírósági végzéssel, személyivel, pecséttel felszerelkezve). Soha eddig ilyen nem volt, sem szerződéskötéskor, sem eddigi csomagmódosításokkor.
(Külön érdekesség, hogy a cég 30 nap alatt vállalja a csomagmódosítást, de például az én faxos igénylésemre semmiféle választ nem adott, és csak mikor a 34. napon felhívtam őket, akkor közölték, hogy nem végzik el a módosítást az aláírási címpéldány hiányában, amire egyébként semmiféle utalást, megjegyzést nem tettek a honlapjukon, nyomtatványukon...)

Kérdéseim:

  1. Joguk van aláírási címpéldányhoz kötni ilyen ügyintézést?
  2. Hol készíttethetek aláírási címpéldányt? (Persze a csomagmódosítás ezek után már nem érdekel, de a szolgáltatás azonnali felmondásához is nyilván megköveteli a lila cég.)

Köszönettel: mainaiv