Jelszavak


Blowfish # 2005.11.10. 14:38

Eternity!

A freemail mint olyan az axelero tulajdona, de rendőrségen tehetsz feljelentést mivel a te leveleidről is szó van. Azt nem tudom h. mit kaphat érte (mivel nem vagyok jogász) csak annyit, hogy ez vastagon bűncselekmény. Ha az eljárás megindul, nagyon extrém eseteket kivéve gyorsan lekapcsolják az emberkét. Ha meg tudod is kiről van szó (amit mondjuk elárulhatnál h. hogyan tudtad meg) akkor csak a bizonyítással lehetnek nehézségek. De tekintve h. fiatalról van szó, nem hiszem h. akkora mogul lenne az informatikában h. ne hagyjon hátra nyomokat.

Alapvetően két módja van ezeket feltörni:

  • brute-force, azaz generátorral végigpróbálni az összes jelszó variánst, ez tipikus "hülyegyerek" módszer, bárki szedhet magának ilyen progit, használni nem snassz, rendre le is buknak mind
  • sniffing, azaz hálózati forgalom elemzése és a jelszavak kiolvasása/visszafejtése a csomagokból

Freemail-lel ha kapcsolatba lépsz kérheted h. állítsák vissza a leveleidet az egyik backup szerverről, ez nem lesz gond szerintem.

A helyedben én törölném a myspace accountomat és csinálnék egy másikat. A jövőben pedig fogadd meg ezeket a tanácsokat:

  • msnhez, myspacehez, ahova e-mail az azonosító, csinálj egy külön címet, ne már létezőt használj
  • a jelszavakra ált. szabály: min. 8 karakter hosszú, betű szám, spec. karakter van benne
  • nem ismert, kétes biztonságú helyek (pl. netkávézó, céges intranet) nem lépj be ilyen helyekre, sosem tudhatod, h. cookie, cache, keylogger nem tárolja-e el a jelszavakat, vagy h. nincs-e sniffelve a belső háló, van-e naplózás, stb.

Confidentality
Integrity
Availability

Eternity # 2005.11.08. 02:49

Sziasztok!

A segitsegetek kernem. Valaki (tudom ki) feltorte 3 e-mail cimem jelszavat, raadasul az egyik mail cim a myspace login-om e-mail azonositoja volt amit szinten feltort, marmint a myspace oldalamat. Levette az altalam felrakott osszes kepet (amin en vagyok ertelemszeruen) es helyette 3 nagyon kompromitalo kepet rakott fel rolam amit hadd' ne mondjak.. majdnem meztelen vagyok. Sikerult elernem hogy levegye es ne lassa, ne tudja meg az a nagy tarsasag ahova en es a baratom (marmint szimpla barat) szoktunk jarni es ne veszitse el a baratom az allasat (az is kockan forgott), bar kozel sem biztos hogy fel nap alatt nem latta emg valaki es nem mentette el a gepere. A fo gond az hogy az egyik freemailes mail boxom kb egy napig volt az o "birtokaban" aztan kuldott egy mailt a baratomnak azonositoval es jelszoval hogy melyiket oldotta fel, kvazi "visszaadta" DE, uresen.... az a mail box tobb mint 3 eve letezik es tobb mint 400 e-mailt taroltam benne tobbek kozott nagyon fontos leveleket, es egyszeruen.. kitorolte! Nem tudom hogy csinalta, hogy torhette fel, a modja nem is igazan izgat, az viszont annal inkabb hogy mit tehetek en ez ellen. A rendorsegen "hogy" jelenthetem fel? Mikent? Es miket kaphat ezert? Milyen buntetest/bunteteseket? Kiskoru a srac, de mar elmult 14 eves.
Amiket fentebb leirtam ma tortent (hetfon)

Kerlek segitsetek!

rbendeguz # 2004.06.27. 18:05

Magantitok jogosulatlan megismerese? A szolaltatonak mindenesetre nem art jelezni a probalkozast.

Ajanlott irodalom:
http://www.jogiforum.hu/publikaciok/127

langlovag # 2004.06.26. 17:00

De nem törték fel, hanem csak így akarta vki a jelszamat megszerezni, hogy megdobott egy ilyen szöveges üzenettel, hátha bedőlök ennek és küldöm a jelszavam...

Karika # 2004.06.26. 14:38

Ha a szolgáltató szerverét feltörték, a te jelszavadat nem elküldeni kell, hanem sürgősen megváltoztatni.

langlovag # 2004.06.26. 13:23

Érdeklődni szeretnék: a napokban kaptam az e-mail szolgáltatómtól egy levelet, hogy valamelyik nap feltörtök a szervert, ezért új regisztráció miatt válaszlevélben küldjem el a felhasználóvemet és a jelszavamat. Mindezt egy operátori (vagy ahhoz hasonló) felhasználó névvel kérte...

Természetesen nem küldtem el, mert biztos vagyok benne, hogy átverés az egész és visszaélésre gyanakszom.

A kérdésem: ez a cselekmény bűntetendő-e, vagy nem ütközik semmilyen törvénnyel? Mit lehet kezdeni az ilyen próbálkozásokkal, azon kívül, hogy nem adom meg a kért információt?

Köszi