angyali kérdések


guba # 2007.01.26. 14:29

Mivel a megbízás nem eredmény, hanem csak gondossági kötelem, még leginkább szerintem a megbízás körébe lehetne vonni, bár kétségtelen komoly nehézségbe ütközne annak körülírása, hogy vajon milyen cél, vagy eredmény elérése érdekében vállal kötelezettséget a „mester”.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.26. 11:59

Ez nem megbízás - inkább szolgáltatás. Szerződésnek meg nevesítetlen. Szvsz nem esik kategorikus tilalom alá, de csak egy paraszthajszálnyira van a csalástól. Az esetleges károkra meg az általános felelősségi szabályok érvényesek.

lewho # 2007.01.26. 10:45

hmmmm...kicsit kuruzslás ill. csalás íze van a dolognak!

brunika # 2007.01.26. 09:34

Sziasztok/Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e jogszabályi korlátja a a természettudományos megközelítésből nonsense tevékenységeknek? Ha létezik egy angyalképzőn átesett angyalféle, akkor szabadon tevékenykedhet-e? Ha járnak hozzá betegek, akiket károsodás ér, és perelni akarnak, akkor van-e "adott helyzeteben elvárható" magatartás? Rájuk nem vonatkozik az Eütv. (Szerepelt a fórumban az állatorvos példája, aki etikailag felősségre vonható) Megbízásnak minősül ez a tevékenység? Lehet-e ilyen típusú lehetetlenség a megbízási szerződés tartlami korlátja?
Köszönettel, Brúnika