OTP - akció


Bibia # 2007.02.06. 15:50

Szia!

Nálunk is ugyan ez volt csak nekünk kétszeresről lett egyszeres a hitelkeret!Nekünk se tudtak semmit mondani!

batukan # 2007.02.06. 13:29

Köszönöm.

Sok jót nem remélek,mondhatni apatikussá válok a mai nap további eseményei miatt. Továbbra sem tudom elérni, hogy valaki közölje velem, mi volt a gond. Kezd olybá válni a helyzet, hogy az OTP-ben egy számítógép vette át a hatalmat, és - memóriája méretéből adódóan - mindenkinél okosabb. Remélem ez nem így van.
Álom (az amerikai fajtából) csak az a rendszer, ahol a banki alkalmazott képes egyénileg megítélni az ügyfeleket, és dönthet bizonyos kérdésekben. Személyre szabott kondíciók??? Inkább olyan mint egy nagy választékkal rendelkező konfekció ruhabolt. Az én választásom "majdnem" jó volt.

monalisa1 # 2007.02.06. 12:31

... Jogi Fórumon...

monalisa1 # 2007.02.06. 12:30

Egyetértek felháborodásoddal. A bank valóban megsértette a megállapodási kötelmet, ami pedig az alkalmazottak hiányos ismereteit illeti...

Nézd, itt a Jogi Fúrumon előzőekben többek is leírták, hogy az eladósodásuk jól volt belőve (...), csak hát a körülmények későbbi megváltozása... És a körülményekbe AKÁRMI is beletartozik, lám a Te esetedben pl. az a fránya kis -10 EFt váratlan kielése, mely alapból a galiba okozója volt.

Remélve mielőbb rendeződik a problémád!

Zárójelben: a banknak legalább illene majd elnézést kérnie a túlbuzgóságuk miatt...

batukan # 2007.02.06. 11:01

A szerződés minden bizonnyal tartalmaz erre a lehetőségre vonatkozó részeket. Engem igazából az anyagi vonzata mellett az az eljárás módja zavar.

  • nincs értesítés,
  • nincs magyarázat,
  • az alkalmazottak ismereteinek hiánya (én a laikus bármit aláírok, de ők már csak értsenek hozzá)
  • elemi információk megszerzésének nehézségei (3 órás próbálkozás után tudtam ma reggel megszerezni egy fiók nyilvános telefonszámát)

Az eladósodás szerintem egész jól be volt lőve (270-ből 70 a törlesztésre), de igaz, egyoldalú akciókra (legalább is ilyen mértékűekre) nem voltam felkészülve.

monalisa1 # 2007.02.06. 10:51

Amúgy néhány hónapig csak ki lehet(ne) jönni 110 ezer forintból, és a továbbiakban visszaáll a rendelkezésre álló hitelkeret ismét.

monalisa1 # 2007.02.06. 10:49

Szerintem éppen elég ha alaposan elolvassa a szerződéseinek kisbetűs részeit, mert ott minden bizonnyal le van írva minden - és ő alá is írta azt!

Egyébként még egy bank sem módosíthat önkéntesen - a fél előzetes értesítése nélkül - szerződést!

A fentieket NEM kioktató célzattal - távol álljon ez tőlem -, csak hát könnyebb eladósodni (...) és azt hinni, hogy a körülmények a későbbiekben nem változhatnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.06. 10:35

Beszkenneled az általános szerződési feltételeket vagy bepötyögöd?

batukan # 2007.02.06. 10:28

Az OTP Banknál vezett folyószámlámhoz 3-szoros A-hitelkerettel (800 e Ft)rendelkeztem, emellett 2 millió Ft-os személyi hitelt is vettem fel 2006-ban (lakásfelújítás). Fizetésem 280 e Ft volt 2006-ban, mostanra 270-re csökkent. Február elején, fizetésnapot követően nem tudtam kivenni pénzt a számlámról. Telefon, senki nem tud semmit. Irány a bankfiók. Hitelkeretemet lecsökkentették 1x szorzójúra, azaz 270 e Ft lett. Fizetésem utalását követően még -550 e Ft volt a számlán, tehát még két hónapi jövedelem, és már vehetek is ki pénzt a számlámról, igaz a személyi hitelt nem tudom törleszteni. Okokra rákérdeztem kb. öt-hat OTP alkalmazottól, eddig senki sem tudta megmondani miért volt a csökkentés, csak tippek voltak. Legutolsó verzió szerint túl kockázatos ügyféllé váltam, illetve változott az A-hitel elbírálási és felülvizsgálati rendszere. Senki sem tudja megmondani, ki állíthatja vissza a hitelkeretet (amit elvileg egy automata rendszer vett le). javaslatuk: tegyek panaszt, amit elbírálnak (kb. egy hónap), de addig nincs pénz. B verzió: Törlesszem a fennmaradó tartozásomat hat hónap alatt, 90 e Ft-os részletekben. (de akkor ne panaszkodjak) Tehát 270 e Ft fizetésemből 50 e a személyi hitelre, 20 e az A-hitel kamatára és 90 e a törlesztőrészletre. Azaz féléven át 110 e Ft marad egyébre. A legfinomabb az egészben, hogy semmilyen értesítést, előtte vagy azóta nem kaptam a hitelkeret csökkentéséről, az OTP pedig telefonon gyakorlatilag elérhetetlen, és senki nem tud semmit.
Javaslatok???