Ki nézegetheti a biztonsági kamerát?


Pjotr # 2007.03.23. 18:31

Munkahelyen dolgozni kell és ezt a fönök ellenőrizheti, nem?
Hogy ezt személyesen teszi vagy kamerán az mindegy.
Ahogy írtam ez olyan, mint ha ahol egy lgétérben vannak az irodák vagy valaki a fönökkel szomszédos asztalnál dolgozik az kikérné magának...
Miben más ha ott támaszkodik, vagy ha kamerán keresztül nézi?

Kikérni ki kérheted magadnak, maximum kirúgnak.
De majd talán jön valaki, aki precízen tudja a jogszabályt, de nem hiszem, hogy mást mondana...

Niobee # 2007.03.23. 15:49

Már ne haragudj de teljesen más ha ott van és néz! Mint az hogy az irodájában biztonsági igazgatót játszik!
Nem napszámosok vagyunk! Nem kérhetem ki magamnak hogy engem ne nézegessen kamerán keresztül? Az hiszem demokráciában élünk. Nem valóságsóban!

Pjotr # 2007.03.23. 14:02

Ha felhívta a figyelmedet, hogy működik kamerarendszer, nem tehetsz semmit, ha ahhoz van joga, hogy ott álldogáljon és egész nap nézzen, akkor ahhoz is, hogy ezt egy kamerával tegye.
Ennyi erőből azok is reklamálhatnának akik egy légtérben dolgoznak a fönökkel...

Niobee # 2007.03.22. 19:51

Sziasztok!
Egy raktárban raktárosként dolgozom. Nem olyan régen, az egész raktár területét biztonsági kamerákkal látták el. Biztonsági szolgálatunk nincs. A video jel a logisztikai igazgató és a raktárvezetö számitógépére van bekötve.
Kérdésem: Nézegetheti ezt az online videót a raktervezetö mondjuk kevtelésböl hogy minket figyelemmel tartson hogy dolgozunk? Azt megjegyezném nem eltulajdonitási szándékot szaszeról rajta mert hiány szinte nincs. Egyszerüen szereti nézegetni az embereket rajta hogy dolgoznak mint valami "Big Brother" és ha persze nem tetszik neki valami amit lát kijön és jól lebasz. Én úgy érzem ezzel sértve vannak egyes jogaim... oylan érzés mintha tényleg valami valóságsó részese lennék, és én nem irtam alá iylen szerzödést!
Van e erre esetleg törvény hogy biztonsági felvételeket mikor ki kik nézhetnek meg?
Szivesen az orra alá tennék egy pár ezt szabályozó paragrafusst, hátha jobb belátásra téritené egy kicsit és rájönne hogy ez nem Mozi!