Autóhitel - kezes


Kinglány # 2012.02.03. 14:46

és ha nem ajándékozza? Sehogy sem lehet kikerülni, hogy ne a kezes "szívjon". Az más kérdés, hogy nem volt okos amikor aláírt kezesnek.... De már jócskán ráfizetett és igazságtalan, hogy az adós meg elvan és anyukánál éli világát, és esze ágában sincs elmenni dolgozni........
Semmi megoldás?

ObudaFan # 2012.02.03. 14:27

Ha a gyereke javára ajándékozza azt a tulajdoni hányadot, az fedezetelvonó ügylet lesz, és az ingatlanhányadból ugyanúgy végrehajtást lehet kérni. Az egy más kérdés, hogy bárki megvenné-e ezt a hányadot.

Kinglány # 2012.02.03. 13:52

Magyarul..............
Semmi értelme a tervemnek? És a hitelezőt szokták ellenőrizni? Mert egyfolytában csak a kezest "piszkálják". :(

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.03. 13:47

Fedezetelvonó ügylet, a hitelezővel szemben hatálytalan.

Kinglány # 2012.02.03. 13:31

Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Hozzátartozóm kezességet vállalt valakinek, aki autót vett 3-4 éve. Persze az adós nem fizette, a kocsit lefoglalták, munkája miért is lenne, hozzátartozóm fizet mint a katonatiszt évek óta a kis nyugdíjából.
Januártól a nyugdíjából ellátás lett. A hozzátartozómnak van egy fél ingatlan tulajdonjoga amiben nem lakik (a másik tulaj lakik benne), viszont a lakáson amiben lakik, csak haszon élvezete. HA! Tegyük fel: Lemond a gyerekei javára a tulajdonjogáról, és nem fizet többé. Az ellátásból nincs letiltási jog, mint a nyugdíjból. Ingatlan tulajdona már nem lesz, amiben lakik csak haszonélvező. Megússza, hogy a továbbiakban is rajta vasalják be a havi 35 ezret? Vagy van a végrehajtónak más eszköz is ilyen esetben a kezében?
Kérem aki ért ehhez segítsen.