parkolás!!!!!!!


gerbera317 # 2023.02.17. 09:07

Na, szép. Meg ne kérdezzétek, mire irtam ezt!

gerbera317 # 2023.02.17. 08:42

Miért akarod annak az ellenkezőjét bebizonyítani, amit egyszer már elismertél közjegyző előtt?
Fizesd ki a tartozásodat, lehetőleg még ma, és utána érvényesítsd az igy keletkezett károdat és költségedet a testvéred ellen, akinek ezt köszönheted.
Ha pedig kérdezni akarsz, akkor kérdezz, ne pedig állíts, valótlant, mitöbb, hülyeségeket!

gerbera317 # 2023.02.17. 08:38

Miért akarod annak az ellenkezőjét bebizonyítani, amit egyszer már elismertél közjegyző előtt?
Fizesd ki a tartozásodat, lehetőleg még ma, és utána érvényesítsd az igy keletkezett károdat és költségedet a testvéred ellen, akinek ezt köszönheted.
Ha pedig kérdezel, akkor kérdezz, ne pedig állíts, valótlant, mitöbb, hülyeségeket!

Majordomus # 2023.02.16. 20:32

Ez a belváros hátránya..
.
Én speciel ki szoktam kérni a gimiből hogy mikor van szülői értekezlet,mert akkor haza sem jövők. Irány a garázs,mert még a járdán és a füvön is parkolnak.

Szomorú örökös # 2023.02.16. 14:01

Andilona

Jó ideje nyomorítják az autósokat itt a belső kerületekben

Jaaa, belső kerületekben? Akkor már értek mindent és gyakorlatilag special egyet is értek vele.

Andilona # 2023.02.16. 12:02

Köszönöm szépen a segítséget, úgy tűnik csak a költözés marad. Jó ideje nyomorítják az autósokat itt a belső kerületekben, reméltem hogy van valami ellehetetlenítési passzus vagy ilyesmi.
Biztos fotóztak, de nyilván csak azt, hogy mindnyájan a felfestett parkolókban állunk, mint eddig

Andilona # 2023.02.16. 12:00

Köszönöm szépen a segítséget, úgy tűnik csak a költözés marad. Jó ideje nyomorítják az autósokat itt a belső kerületekben, reméltem hogy van valami ellehetetlenítési passzus vagy ilyesmi

Szomorú örökös # 2023.02.16. 05:04

Andilona

Jelenleg az a helyzet áll fent, hogy a furgonosok nem tudnak hazamenni, mert nem állhatnak be a parkolókba. Van ugyan messzebb néhány utcaszakasz ahol az úttesten van a parkoló, de mire mi hazaérünk a munkából a nagy kocsikkal, még egy bicikli sem fér oda, nemhogy egy teherautó.

Sajnos az, hogy valakinek van egy autója egy adott kerületben lakva, még nem jelent semmilyen előjogot ott a közterület várakozás céljára történő használatára. Ez úgy működik, hogy aki előbb áll oda, azé lesz a hely, nem tudsz ellene mit tenni. Ha viszont fizetsz a megfelelő hivatalban egy adott, házad előtt található parkoló állandó és kizárólagos használatáért, akkor oda már akár parkolásgátlót is felszerelhetsz. Bár ilyet többnyire csak konkrétan üzletek előtt láttam még csak, de ott ez ki is van táblázva.

Szomorú örökös # 2023.02.16. 04:59

Andilona

A cetli szerint a vétkünk, hogy 1000kg feletti tengelytávval nem szabad járdán állni.
Én úgy látom , hogy nem a járdán parkoltam, hanem az önkormányzat által kijelölt és felfestett a parkolóban.

Nekik meg nagy valószínűséggel fotója van róla - bírság kiszabásakor készíteniük kell - ami őket igazolja majd, ha kavarsz. Ha esetleg térfigyelő kamera rögzítette, hogy te álltál le ott a kocsival - vagy már esetleg be is ismerted bent, amikor reklamáltál - akkor bukta van, még Vadsuhanc által ajánlott kiskapu se lesz járható.

Majordomus # 2023.02.15. 21:11

Velük felesleges vitatkozni. Ha vannak tanuid akkor van esélyed,ha nincsenek akkor ügyvéddel menj

Vadsuhanc # 2023.02.15. 20:48

"Jogi lehetőség azonban, aminek révén úgy tűnik végtelenül egyszerűen megúszható egy ilyen bírság. A teendő, hogy nem fizeti be a közterület felügyelet felhívására a bírságot az illető, ezt követően az ügye szabálysértési eljárássá minősül át.

A rendőrségnek a bírság kiszabása érdekében fel kell derítenie az elkövető kilétét, mivel a várakozás szabályainak megsértése esetén nincs objektív felelősség.

A gépjármű üzembentartójának azonban lehetősége van megtagadni a vallomástételt arra hivatkozva, hogy sem magára, sem közeli hozzátartozójára nem köteles terhelő vallomást tenni."

Andilona # 2023.02.15. 17:46

Üdvözletem. Jelenleg sok sorstársam nevében kérek segítséget.
Az történt, hogy az önkormányzat hajnali 2 órakor(!) végigbüntetett minden kisteherautót a kerületben. Ennek semmi előzménye nem volt, parkoltunk mindnyájan a felfestett parkolókban, mint mindig az elmúlt sok-sok évben. Természetesen matricája mindenkinek van.

A cetli szerint a vétkünk, hogy 1000kg feletti tengelytávval nem szabad járdán állni. Én úgy látom , hogy nem a járdán parkoltam, hanem az önkormányzat által kijelölt és felfestett a parkolóban.
(Emellett nem értem, hogy miért kaptam például én meg páran 20 ezerről csekket, míg több másik autó 10ről. )
Jelenleg az a helyzet áll fent, hogy a furgonosok nem tudnak hazamenni, mert nem állhatnak be a parkolókba. Van ugyan messzebb néhány utcaszakasz ahol az úttesten van a parkoló, de mire mi hazaérünk a munkából a nagy kocsikkal, még egy bicikli sem fér oda, nemhogy egy teherautó.
Próbáltunk néhányan bejutni az önkormányzat irodájába, de csak egy portás van ott aki egy email címet és telefonszámot tudott mutatni.
Köszönöm szépen a figyelmet, és szép napot kívánok!

Szomorú örökös # 2020.07.14. 04:28

drbjozsef

Tökéletes Tájékoztató Táblák...nem lehetek nem meggyőzve

Ha azt mondod a rendőrnek, hogy nem láttál semmilyen behajtani tilos táblát, akkor úgy gondolod, hogy azt is megúszhatod? Ősi igazság, hogy a jogszabály nem ismerése nem mentesít a felelősség alól. A te dolgod, hogy adott településen tájékozódj a parkolási lehetőségekről.

Én tavaly Franciaországban közel egy hónapig az utazás előtt mást se csináltam, csak használható árú mélygarázsokat kerestem az autómnak - a belmagasság volt a leglényegesebb - illetve tájékozódtam előre az ottani parkolási lehetőségekről. Ez ilyen egyszerű.

drbjozsef # 2020.07.14. 04:24

Tökéletes Tájékoztató Táblák

nem lehetek nem meggyőzve.

Szomorú örökös # 2020.07.13. 19:31

wers

Több férj szerint erre szinden feleség képes.

:-D :-D :-D

drbjozsef

te mindenki másnál azt is jobban tudod, hogy ő mit tud.

Hát figyelj, ha egyszer valaki más városba készül, illik felkészülni az adott hely ilyesfajta információiból. De nézzük tovább, egyrészt a város elején pl. nálunk is nagyon szép táblákon van tájékoztatva a kedves ideérkező, hogy kies városunkban fizető parkolási rendszer van. Másrészt mindenhol vannak tökéletes tájékoztató táblák a parkolás rendezésének lehetőségeiről. Szóval szerinted ezek után bárki hitelesen állíthatja, fogalma sem volt arról, hogy kell rendezni nálunk a parkolás költségét?

De a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. parkolási rendszer a legjobb megoldás, akárki akármit is mond mást. :-)

wers # 2020.07.13. 18:04

Hogy te mindenki másnál azt is jobban tudod, hogy ő mit tud”.

Több férj szerint erre szinden feleség képes.

drbjozsef # 2020.07.13. 17:39

Ezt bírom benned a legjobban.

Hogy te mindenki másnál azt is jobban tudod, hogy ő mit tud.

wers # 2020.07.13. 07:29

:) én megbocs

gerbera317 # 2020.07.13. 07:25

Bocsánat, hogy belekotyogok, de nem létezik "nulladik perc". A 'nulladik' mint sorszám fogalmilag nem létezik, nem létezhet. Csak első létezik, ami pedig előtte van / volt, az az 'első előtti'. De nulladik nincs. Ez a kifejezés csak egy tetszetős színes lufi, ami ha kipukkad, semmi nem marad belőle.
Egy megoldás létezik, nálam Pesten bevált: megállaok az automatánál, megveszem a jegyet, aztán elhajtok parkolni, és ott felrakom a jegyet. Előtte persze meggyőződök róla, hogy lesz helyem. Ugyenehhez B-verzió: megállok az automatánál, megnézem, hogyan lehet telefonon parkolójegyet venni, aztán beállok valahová, és ott megveszem online a jegyet.

wers # 2020.07.13. 07:15

drbjozsef, most arra a mindennapos esetre gondolsz, mikor az ember céltalan autókázik és megérkezik idegen ország idegen városába....

drbjozsef # 2020.07.13. 07:11

Előre tájékozódni tudok 0 perc alatt.
Már ha a nulladik percet a parkolóhelyre beállástól számítom. Hogy veszek jegyet?
Idegen helyen vagyok, nem tudom hogy lehet telefonnal parkolni.

wers # 2020.07.13. 07:09

Hogyan tájékozódjon előre? Hmm... hát, annyira nem nehéz.

Vagy a jegyvételre gondolsz? Az szerintem manapság már nem annyira kérdés, egy időben szálltak rá az éppen jegyvásárlókra.

Esetünkben a kérdező nem is akart jegyet venni.

drbjozsef # 2020.07.13. 06:50

Szerintem ha valaki igénybe akar venni egy szolgáltatást tájékozódjon előre (vagy induljon ki a legszigorúbból, 0 perc-től kell jegyet venni)

Oké, jogos, de mégis, életszerűen, ezt hogyan?

Szomorú örökös # 2020.07.13. 06:50

wers

Szerintem ha valaki igénybe akar venni egy szolgáltatást tájékozódjon előre (vagy induljon ki a legszigorúbból, 0 perc-től kell jegyet venni) Alap cél, hogy aki elfoglal egy parkoló helyet a kocsijával az fizessen érte fizetős helyen.

Ezzel teljesen egyetértek!
Viszont ezért írtam a kicsit távoli példát - amelyre már itt nálunk is volt valahol javaslat, de nem véglegesítették - hogy nem lenne rossz, ha épp ezt a bizonyos „türelmi időt” úgy oldanák meg, hogy bizonyos ideig ingyenes legyen a várakozás - pont a kérdező által feldobott porszívó-költöztetős esetekre - de utána fizetni kelljen. Azonban a regisztráció a várakozás kezdetéről akkor is kötelező kellene, hogy legyen, mert különben nem lehet tudni, hogy mikor is indult a parkolás.

Pl. az se normális a start-stop parkolási rendszernél, hogy én mindössze 5 percre állok meg, de minimum negyedórát felszámolnak - igaz utána már percalapú a számítás. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy amikor papírmentesen parkolok, akkor több mint 100 Ft-os tranzakciós díjat rónak ki rám az SMS-ért. :-O

wers # 2020.07.13. 06:36

Itt egy jó kis táblázat, amelyből kiderül

Az a gond vele (és ez sokszor nagyon veszélyes a guglinál) hogy még egy nyamvadt dátum sincs rajta, hogy mikor készült.

Rögtön ott van Székesfehérvár üresen. Ami 2015-ben úgy is volt. De azóta változott.

Szerintem ha valaki igénybe akar venni egy szolgáltatást tájékozódjon előre (vagy induljon ki a legszigorúbból, 0 perc-től kell jegyet venni)

Alap cél, hogy aki elfoglal egy parkoló helyet a kocsijával az fizessen érte fizetős helyen.