Törlési per alperese


Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.05.15. 07:57

Banyek!

Törlési pert indított felperes, és teljesen másra ment a bizonyítás. Nem volt joga felperesnek törlési pert indítania, mert soha nem volt ezekre az ingatlanokra tulajdonosként bejegyezve, így joga nem sérült. Nem hivatkozhat hibás bejegyzésre, vagy annak helyesbítésére, mert akkor az eredeti állapot állna helyre és így se, úgy se lenne bejegyezve tulajdonosként. Ezért a bíróságnak a keresetet el kellett volna utasítania. Nem beszélve a jogvesztő határidőről.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.15. 08:17

Köszönöm szépen!
Megjegyzem, a keresetük tartalma szerint a törlés mellett a tulajdonjoguk bejegyzésére is irányult, tehát csak emiatt nem lehetett elutasítani a keresetet. Szerintem.
A jogvesztő határidő sem egészen úgy van, volt ott egy alkotmánybírósági megsemmisítés; és az a 3 év az előtt sem a közvetlen jogszerzőre vonatkozott, hanem a jóhiszemű további szerzőkre. (A sima örökös például az e vonatkozásban használandó értelemben nem jóhiszemű, mert nem visszterhesen szerez.) További feneség, hogy a további szerzők a konkrét ügyben nincsenek bejegyezve, tehát a joguk törlése sem szükséges.
És ezzel megint vissza-kanyarodtunk ahhoz a fránya sorrendiséghez. Egyre határozottabb a véleményem, hogy ott ment félre az egész. De nagyon.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.05.15. 08:24

A tulajdonjog bejegyzés az is rossz jogcím. A szóbeli végrendelet érvénytelenségét kellett volna kérniük.
Ha hibás a kereseti jogcím, azt el kell utasítani.

Jah, belementél, a felfüggesztést addig kellett volna kérned, és mindannyiszor megfellebbezni az elutasítást, ameddig ki nem fulladnak. Egyébként alperesként azt nyilatkoztam volna, hogy érdemben nem tudok nyilatkozni, mert sem hatóság, sem bíróság nem állapította meg, hogy tényleges jogutódja vagyok örökhagyónak. Kérem a perből való elengedésemet.

georgina44 # 2014.07.31. 05:55

Tisztelt fórumozok!,Nekem lenne egy pár kérdésem tudna valaki válaszolni ez ügyben?Anyósom februárban halt meg a férjemnek volt egy földje,ami anyósom nevén futott mivel 1993-ba be került a börtönbe a férjem ő akkor nős volt és nem akarta hogy az akkori felesége el prédálja 2003 nyarán szabadult de csak ígéret volt hogy vissza kapja a földet ami idáig nem történt meg idő közben meghalt az anyósom még 3-testvére van a férjemnek,ezért a nővére a saját nevére irata a földet még a hagyatéki tárgyalás csak most lesz agusztus 10 én.Mit lehet ez ügyben tenni ?Férjem nővére mindent elvitt a lakásból,sőt az OTP_ből a pénzt kivette és a nyugdíját is fől vette az anyósomnak a biztosítási pénzt is, mit lehet tenni a lakást az ottani jegyző még csak most záratta le de addigra mindent szét hordtak már a férjem nővére.Tudna valaki segíteni

lajcsó # 2014.07.31. 07:02

Nem akarlak nagyon elkeseríteni de ez az ügy a "veszett fejsze nyele" kategóriába tartozik. Olyan nehéz lenne a bizonyítás, hogy szinte teljsen esélytelen a pereskedés. Ha pedig nem sokat ér a föld, akkor meg sem érné.