Apasági Per


ObudaFan # 2015.09.14. 20:29

Azért nem csak a 20%, de még a 15-25% sem köbe vésett számok, hiszen adott esetben a gyerek szükségletei indokolhatnak többet is. Ha viszont ilyen, átlagon felüli szükséglet nincs, akkor a 20% körüli tartásdíj valószínűsíthető.

Haszika # 2015.09.11. 16:39

Üdv. Azt szeretném kérdezni hogy engem a volt párom a kislányom anyja beadott í bíróságra és visszamenőleg 6 hónapra kérelmez 30 ezer FT-ot miközben ez a fizetésem több mint 25 százaléka sőt szinte mindig 20 százalékot ítélnek meg, ez a 30 ezer pedig még a 25 százalékánál is több visszamenőleg egy évre nézve is. Nekem pedig rögtön 30 ezerrel jönnek hogy van ez?

illtim # 2014.12.16. 10:41

Kedves pazs!
Nem értem, úgy látszik, nagyon rosszul fogalmaztam meg a dolgot, amiben tájékoztatást szeretnék! Nem pszichológiai tanácsadást várok, nem is kioktatást. Csak talán van, aki tudja, hogy olyankor, amikor automatikusan kerül a még nem elvált, de külön élő férj nevére a gyerek, miért nem fogadják el a valódi apa apasági nyilatkozatát és milyen perrel lehet élni a Román Állam felé, hiszen én úgy gondolom, az nem az állam hibája, hogy ők nem kapták meg a gyerekek után járó járandóságokat. És miért adta évek pereskedése után át Románia Magyarországra az ügyet, ahol DNS vizsgálatot rendeltek el. Pl. nem tudom, azt kérheti-e valaki ilyenkor, vagy a Bíróság hivatalból elrendeli, de miért? Ezek jogi dolgok, azt gondolom, nem pszichológiaiak. Olvastam, vannak itt jogi szakértők, talán valaki tud segíteni közülük, hogy tisztábban lássak.

pazs # 2014.12.16. 10:25

Kedves Illtim,

ez itt egy jogi fórum, nem jósda, pláne nem pszichológiai tanácsadás. Hát honnan is tudnánk, mi az igazság, amikor mi még csak nem is beszéltünk a barátoddal, aki veled sem őszinte (vagy nem tudja)?

illtim # 2014.12.16. 09:14

mamamacoka!
Nem kutatok senkinek az életében, csak ahogy írtam, a történet főszereplője hozzám szeretné kötni az életét. Vagy nem szeretné, csak mondja. Nem jogi tényállást kértem, de biztosan van, aki valamennyire érti ezt a zavaros ügyet.
Kibogozni persze, akkor lehetne, hogy ha a barátom őszinte lenne, de csak akkor hajlandó egy-egy mondatot mondani az egészről, ha konkrétan rákérdezek valamire és akkor is legtöbbször a nem tudom a válasz.

illtim # 2014.12.15. 18:38

Üdvözlök Mindenkit!
Egy bonyolult ügyben kérnék segítséget, vagy bővebb tájékoztatást. Nem rólam van szó, de közvetve érintve vagyok, habár már eldöntöttem, akár hogy is van, bármi is az igazság, én tovább lépek, de szeretném tudni, mennyire vezettek az orromnál fogva. A következőkről van szó: 2 éve megismerkedtem egy férfival, nekem azt mondta elvált, 2 8 éves iker gyermek édesapja. A volt felesége és a gyerekek Bp-en laknak, ő Győr-Sopron megye egyik városában, kijárt Ausztriába dolgozni. Véletlenül tudtam meg később, hogy nincsenek elválva, de ő mindig azt mondta, kihűlt kapcsolat, csak a gyerekehez megy, amikor úgymond hazamegy. Azt is később tudtam meg, mindenféle hazugságok után, hogy a felesége Romániából, Marosvásárhelyről származik, két nagyobb, 10-8 éves gyereket hagyott ott, amikor Magyarországra költözött. Terhes lett a barátomtól, abból a terhességből születtek az ikrek, akik, mivel a nő akkor még a román férjével élt törvényes házasságban, az ő nevére kerültek. Nem tudom mikor vált el, de 4 évesek voltak a gyerekek, amikor a barátom feleségül vette. Most folyik egy per, a román állam állítólag 4 millió Ft kártérítést fog nekik fizetni, mert nem tudták igénybe venni a gyerekek után járó járandóságokat, hogy ezek pontosan mik, azt nem tudom. Még tavaly ősszel úgy volt, hogy ítélet hirdetés lesz. Aztán március körül, az idén, miután rákérdeztem, annyit tudtam meg, hogy a Román Állam átadta a magyar Kormányhivatalnak az ügyet.Hogy miért oda, azt nem tudta megmondani a barátom. Szeptember körül ismét kérdeztem, akkor azt mondta, valamilyen papírokat kellett kitölteni a Bíróságnak és a Kormányhivatalnak, de csak annyit tudott, hogy a gyerekek adatai voltak rajta. A múlt héten ismét kérdeztem, mert furcsállottam, hogy semmi sem történik, (persze nem csak azt), akkor azt mondta, rosszul alakulnak a dolgok, DNS vizsgálatot kell csináltatnia áprilisban. Úgy tudtam, tett apasági nyilatkozatot, de azt mondja, azt nem fogadták el. El akar válni, ezt állítja legalábbis és velem összekötni az életét, mihelyst rendben lesznek a gyerekek papírjai. A felesége egyébként beteg, 50 %-os rehabilitált, skrizofénia a fő betegsége és még más egyebek, ezt pontosan nem tudom.
Nekem iszonyúan bonyolult és érthetetlen ez az egész ügy. Azt, hogy becsaptak, többször is, már tudom. A miértjét nem. De szeretném tudni. Nem hiszem el ezt az egész történetet, lehet, hogy van valami valóság alapja, de utána olvasgattam, én egészen más dolgokat találtam, mint amit a barátom állít és ahogy a fejlemények alakulnak.
Mi lehet a valóság? Kérem, aki tud, segítsen egy kicsit tisztábban látni. Nem vagyok buta nő, csak sokáig megbíztam egy nótorius hazudozóban.
Köszönettel!

ObudaFan # 2014.08.06. 12:51

200-250.000 Ft körül.

Attila10 # 2014.08.06. 05:30

Obudafan

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet Obudafan!

Nem tudod véletlenül,h mennyibe kerül mostanság egy bíróság által elrendelt DNS szakértői vizsgálat?

ObudaFan # 2014.08.05. 13:37

Ha benyújtasz egy írásos keresetlevelet, vagy jegyzőkönyvbe mondod a keresetedet, akkor elindul a per. Mivel egy évnél régebbi az elfogadó nyilatkozat, így az azért nem feltétlenül igaz, hogy a bíróság érdemben is vizsgálhatja a keresetedet, mert ehhez igazolnod kell, hogy egy évnél nem régebben szereztél arról tudomást, hogy nem te vagy az apa. Ha ezt tudod igazolni, akkor a bíróság érdemben vizsgálja a keresetedet, ha nem, akkor az ügyészségtől kérheted, hogy indítson a nevedben pert.

Attila10 # 2014.08.05. 12:15

Obudafan

Tehát magyarul,ha én megjelenek a bíróságon és előadom,h szeretnék apasági pert indítani,mivel információk merültek fel arra vonatkozóan,h nem az enyém a gyermek,akkor nekik kutya kötelességük megindítani a pert és a DNS vizsgálatot elvégeztetni?

ObudaFan # 2014.08.05. 11:27

Mi az oka annak,h a bíróságok ennyire elutasítóak az apasági perrel kapcsolatban,a gyereknek nem az az érdeke,h megtudja,h ki a valódi biológiai apja?

Nem a bíróságok elutasítók, mert nekik ilyen mérlegelési szabályuk nincs. A gyámhatóságok elutasítók a gyermek nevében indított (és az új Ptk. szerint az anya által indítható) perek esetén, mert ezek lehetnek zaklató jellegűek, illetve sérthetik a gyerek érdekét.
Az apa által indított megdöntési perekben ilyen mérlegelési lehetőség nincs is.

Sherlock # 2014.08.05. 11:02

Az is az érdeke, hogy túl sűrűn ne zaklassák azzal, hogy bejelentkezett egy újabb önjelölt apa. Másrészt meg a gyermek érdekeit nézik; az nem mindig az, hogy kiderüljön.

Attila10 # 2014.08.05. 09:26

Mi az oka annak,h a bíróságok ennyire elutasítóak az apasági perrel kapcsolatban,a gyereknek nem az az érdeke,h megtudja,h ki a valódi biológiai apja?

ObudaFan # 2014.08.05. 09:13

Meg kell próbálni először a perindítást, mivel ha az ügyészségen kezded, akkor ez alatt akkor is letelhet az az egy év, ha még nem telt le. Aztán ha a bíróság elutasít, még mindig lehet az ügyészséghez fordulni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.05. 08:55

a tanú is csak azt tudja elmondani,h ő is szóbeszéd alapján hallotta ez a dolgot!
Az elég lehet. Hiszen azt kell bizonyítanod, hogy az a körülmény, amely kétségessé teszi a gyermek származását, egy éven belül jutott a tudomásodra. Legyen ez a körülmény mondjuk az, hogy a fogamzás vélelmezett időszakában az anyának mással is volt szexuális kapcsolata.

Sherlock # 2014.08.05. 08:39

A vízműnél indítsd meg a biztonság kedvéért. :)

Attila10 # 2014.08.05. 06:43

Kovács Béla Sándor

Köszönöm a segítségedet! Csak az a probléma,h 3-an háromféleképpen mondják el a per megindítását. Az egyik a bíróságon, a másik a gyámhivatalnál, a harmadik az ügyészségen! Ezért tettem fel ezt a kérdést!

Egyébként a tanú is csak azt tudja elmondani,h ő is szóbeszéd alapján hallotta ez a dolgot! Akkor is elfogadják az ő vallomását?

Dr. Attika

Nem is lenne azzal gond,ha az édesanya lehetővé tenné a láthatást,de minden eszközt megragad,h ne jöhessen létre ezen találkozó. Emiatt nem tudom ezt elvégeztetni!

Attila10 # 2014.08.05. 06:34

Tisztelt Fórumozók!
A segítségeteket kérném az alábbi dologban:
2008. évben együtt éltem egy nővel,aki együttélésünk alatt terhes lett,majd 2009. július 3-án fiúgyermeket szült. A hölgynek az első házasságából volt 2 lány gyermeke,az együttélésünk során bevallotta,h a 2 gyermek nem a férjétől van,hanem a korább szeretőjétől. A férjével 10 éven keresztül elhitette,h a gyermek tőle van.
Mielőtt a fiúgyermek megszületett a kapcsolatunk tönkrement és szétköltöztünk. A szülés után megfenyegetett,h kirúgat a munkahelyemről,ha nem írom alá az apasági elismerő iratokat a helyi önkormányzatnál,amit sajnos megtettem.Az elmúlt fél évben egyre több szóbeszéd jár a városban,ami állítólag a hölgy közeli rokonaitól származik,h a fiúgyermeknek nem én vagyok az apja!
A 2. lánygyermek történetét tekintve ez a dolog nem zárható ki!
Abban kérném a segítségeteket,h hogyan milyen módon indíthatok apasági pert, mivel a hölggyel nagyon rossz viszonyban vagyunk,nem hajlandó belemenni a magán jellegű DNS vizsgálatba???
Ismerőseim azt mondták,h apasági pert nagyon nehéz indítani,mert a bíróság a gyermek érdekeit nézve elutasítja! Kérlek benneteket,h segítsetek,mert ez a kétség felemészt,h enyém vagy nem enyém a gyermek!
Segítségeteket előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.05. 06:30

azt is igazolni kellene, hogy az elmúlt egy évben szereztél arról valamilyen konkrét tudomást,

Az is igaz. De maga mondja, hogy kb. fél éve hallotta először a szóbeszédet, tehát belül van az egy éven. Ezt pedig tanúkkal nem olyan ördöngősség bizonyítani.

Másrészt erre a bizonyításra a perben lehet sort keríteni, tehát a keresetlevelet emiatt nem utasítják el idézés kibocsátása nélkül.

Dr.Attika # 2014.08.05. 05:32

Cca. 40-50 ezer forintért elvégzik a DNS vizsgálatot az erre szakosodott intézetek. Ehhez nem kell engedély az anyától. Venni kell a gyermektől egy nyálkenetet, ön is ad egyet és megállapítják az egyezőséget vagy nem egyezőséget. Ennek ismeretében már nyugodtan lehet apasági pert indítani.

ObudaFan # 2014.08.05. 05:29

ondjuk ha egy évnél régebben tetted az elfogadó nyilatkozatot, akkor azt is igazolni kellene, hogy az elmúlt egy évben szereztél arról valamilyen konkrét tudomást, hogy nem a tiéd a gyermek. Ha ezt nem tudod igazolni, akkor személyesen nem tudsz pert indítani, csak az ügyészségtől kérheted, hogy indítsák el.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.04. 20:17

Abban kérném a segítségeteket,h hogyan milyen módon indíthatok apasági pert
Nem fogod elhinni: úgy indíthatsz pert, hogy keresetlevelet nyújtasz be a bíróságon!

(Ne haragudj, de mit dolgozol te annál az önkormányzatnál?)

Attila10 # 2014.08.04. 08:44

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket kérném az alábbi dologban:

2008. évben együtt éltem egy nővel,aki együttélésünk alatt terhes lett,majd 2009. július 3-án fiúgyermeket szült. A hölgynek az első házasságából volt 2 lány gyermeke,az együttélésünk során bevallotta,h a 2 gyermek nem a férjétől van,hanem a korább szeretőjétől. A férjével 10 éven keresztül elhitette,h a gyermek tőle van.
Mielőtt a fiúgyermek megszületett a kapcsolatunk tönkrement és szétköltöztünk. A szülés után megfenyegetett,h kirúgat a munkahelyemről,ha nem írom alá az apasági elismerő iratokat a helyi önkormányzatnál,amit sajnos megtettem.Az elmúlt fél évben egyre több szóbeszéd jár a városban,ami állítólag a hölgy közeli rokonaitól származik,h a fiúgyermeknek nem én vagyok az apja!
A 2. lánygyermek történetét tekintve ez a dolog nem zárható ki!
Abban kérném a segítségeteket,h hogyan milyen módon indíthatok apasági pert, mivel a hölggyel nagyon rossz viszonyban vagyunk,nem hajlandó belemenni a magán jellegű DNS vizsgálatba???
Ismerőseim azt mondták,h apasági pert nagyon nehéz indítani,mert a bíróság a gyermek érdekeit nézve elutasítja! Kérlek benneteket,h segítsetek,mert ez a kétség felemészt,h enyém vagy nem enyém a gyermek!
Segítségeteket előre is köszönöm!