S.O.S. segitséget kérek!!!!!


Cosy # 2006.06.20. 15:15

Nem azt akartad írni, hogy "szereld le a konyhát? " Hogy megtarthatod a 30% -ot., de mégsem kell neki a konyha, vidd el?

Hogy visszaléphet-e? Gondolom a szerzödéseteket kell látni. Mi áll benne?
Meg mi az az "itt" ? Egy másik ország?

Cosy # 2006.06.20. 15:07

Gondolom arról van szó, hogy Matisse annak idején a lakást üresen, pontosabban konyhabútor nélkül vette ki. Saját beruházásban vett bele bútort, konyhagépekkel. A konyha alaprajza beosztása meghatáró, és nem minden lakásban egyforma. Magyarul, nem tudja "magával" vinni. Célszerü a következö bérlönek, illetve a tulajdonosnak megvételre felajánlani. Ezzel élt ö is. A köv. bérlö belement a vásárlásba.

Szerintem szükség lenne a tulajdonos segítö közremüködésére. Igaz neki ehhez semmi köze, de az alábbiak alapjan csak el kéne gondolkodni, kit enged be a lakásába!
Beszélj vele, mit tudna segíteni, vagy ha elzárkózik, ragaszkodj ahhoz, hogy bejuthass, és "leszerelhesd" a tulajdonodat.
(ha mást nem, a gépeket én a helyedben addig kivenném, amíg nem fizetette ki a köv. bérlö a maradékot neked)
A legtisztább lenne egy lakásátadás-átvétel jegyzökönyvel, ami felvételekor nem csak Te, ill. a köv. bérlö, hanem a tulaj is jelen van. Meg kell állapítani a leltárt, a gépek és a bútorok állagát. Ès aláírni mindenkinek!
Ha minden rendben és megsem akar fizetni, akkor jön az amit az elöbb javasoltam. èn elvinném a gépeket.

Zummike # 2006.06.20. 13:42

Szia!

Hogy adtad el a konyhát, ha csak albérlő voltál???? a konyhabútort adtad el? milyen jogcímen rendelkeztél vele? Egyébként szerintem átadáskor fel kellene venni egy jegyzőkönyvet mindenre kiterjedően (működik, nem működik, állapota, stb.). az utolsó rész nekem egy kicsit zavaros, ki épít hova, mit?

matisse # 2006.06.20. 11:51

A problémám az az lenne, hogy kiköltözöm az albérletböl. Eladtam a konyhámat a következö bérlönek, aki alá is irt egy szerzödést, hogy a konyha árának 30%-át elöre kifizeti, a többit pedig a kulcs átadásakor. At is utalta a 30%-ot,most meg azt találta ki, hogy adjam oda a lakáskulcsot és pár napig kipróbálja hogy müködnek-e az elektronikai dolgok rendesen, aztán ha mindent jónak itél meg majd átutalja a 70%-ot. Minden renben van, semmi sincs elromolva, de nekem arra semmilyen garanciám nincs hogy elvág egy vezetéket és azzal érvel, hogy kevesebbet akar majd érte fizetni. Az is megtörténhet, ha odaadom a kulcsot akkor ez elvileg az ö konyhája és soha sem látom többet a pénzt. En azt javasoltam, hogy jöjjön el és próbálja ki hogy minden rendben van az elektronikai dolgokkal, mire azt mondja, hogy nincs ideje. Szerintem igy nyilvanvaló hogy át akar verni. Mit tehetek? A szerzödést jóval korábban irta alá, tehát elvileg eltelet az a két hetes idöpont már ameddig itt vissza lehetne lépni a szerzödéstöl. Ekkor azt mondta pökhendien, tartsam meg a 30%-ot és épitsem ki a konyhát. Megteheti ezt velem annak ellenére hogy aláirta a szerzödést hogy megveszi a konyhát? Kérem szives segitségüket, mert nagyon tanácstalan vagyok!!!!!!!