Birtokháborítás


Skinner # 2006.06.22. 13:32

Tisztelt bellicus!
Nagyon szépen köszönöm a választ.

bellicus # 2006.06.21. 09:59

Szerintem körülkerítheted az udvarodat. A hivatalos iratból én azt veszem ki, hogy inkább arra akar rávenni az önkormányzat, hogy a kerítésedet ne túl drága anyagból, ne túl nagy költséggel építsd meg, mert számítanod kell rá, hogy le kell majd valamikor bontanod az egészet vagy egy részét.

Skinner # 2006.06.20. 12:43

Tisztelt jogászok!

Az ingatlanom lakóház és udvar besorolású.
Egy része nincs bekerítve, nem engedélyezi a helyi önkormányzat, mert : "Az XY város 0000 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan a 00/2004 Kt. sz. rendelettel jóváhagyott szabályozási terv valóban tartalmazza a Diófa utca összekötését biztosító útnyitást. Szíveskedjen nyilatkozni arról, hogy az út kialakításához szükséges területről kártérítési igény nélkül lemond-e.
Nyilatkozatának tartalmától függetlenül tájékoztatom, hogy a későbbi károkozás elkerülése érdekében amennyiben az ingatlanát bekeríti, vegye figyelembe a kialakítandó utat.
Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét."

Természetesen nem mondok le róla ingyen, de ezt közöltem is pár hónappal ezelött. Azóta sem történik semmi. Ez az ügy több mint húsz éve húzódik. Az ingatlanom bekerítetlen részén folyamatosan átjárnak.
Résztvettem a legutóbbi gyűlésen, amin utak építéséről is szó volt többek között. Kérdésemre, hogy mikor lesz út nem kaptam választ, annyit tudtam meg, hogy a közeljövőben biztosan nem . Véleményem szerint engem kár ért, mert az ingatlanom a rendelet miatt igénnyel lett terhelve, nem használhatom rendeltetésszerűen (csak rendben tartom, írtom a gyomnövényeket, hogy ne büntessenek meg). Tehetek valamit az önkormányzattal szemben? A másik kérdésem az lenne, hogy aki az ingatlanom bekerítetlen részén átjár elköveti-e a burtokháborítást? Azért kérdezem, mert a kerítés hiánya miatt gondolhatja azt, hogy ez a senki földje. Ha kiteszek egy táblát, hogy magánterület annak lehet visszatartó ereje? Vagy nem, mert nem írja rá a telkemet ideiglenesen birtokló személy, hogy elolvasta és megértette azt? :-)