Zártkert eladása


ObudaFan # 2006.07.18. 20:24

Így viszont jogos lenne a megtámadás.
Kell írni egy megszüntentő szerződést. Mivel - ha jól értem - a földhivatalhoz még nem lett mindez benyújtva, más teendő nincs.

admyn # 2006.07.18. 20:19

Igen, a helyrajzi szám szerepelt a szerződésben...előre elkérte tőlem hogy meg tudja nézni a telket, ez alapján kért ki a földhivataltol minden fontosabb adatot.

Viszont a térképet ami alapján tájékozódott máshonnan szerezte. Csak a szerződés aláírása közbeni beszélgetéskor jött elő a progbléma, mintha nem ugyan arról a telekről beszéltünk volna... Ennek ellenére ragaszkodott a szerződés megkötéséhez, azzal a feltétellel hogy 48 órán belül utána néz még egyszer a teleknek, és ha Õ téved akkor csináljuk vissza. 48 óra letelte után kiderült, hogy Õ tévedett, ekkor kérte, hogy két hét múlva csináljuk vissza...

Akkor is megtámadhatja-e a szerződés, ha anna ellenére, hogy mi valós információt adtunk a telekről, csak Õ nézte el, és ezt mi fel is ismertük, de mégis erősködött, hogy így is írjuk alá a szerződést, csak ha fatálisat tévedett akkor csináljuk majd vissza. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha visszacsinálnánk akkor milyen papírok kellenek az ügy lezárásához?!

ObudaFan # 2006.07.18. 18:42

És a te ingatlanod helyrajzi száma szerepel a szerződésben? Tévedésre alapozva a következő esetekben lehet megtámadni a szerződést. Aki a szerzôdés megkötésekor valamely lényeges körülmény tekintetében tévedésben volt, a szerzôdési nyilatkozatát megtámadhatja, ha tévedését a másik fél okozta vagy felismerhette. Ha a felek a szerzôdéskötéskor ugyanabban a téves feltevésben voltak, a szerzôdést bármelyikük megtámadhatja.

Mivel nem te okoztad, és nem is ismerhetted fel a tévedését, az a kérdés, lehetett-e ez közös téves feltevés. Ez viszont a leírtakból nem derül ki, mert elég pontatlan a leírt történet.

admyn # 2006.07.18. 14:35

Üdv Mindenki!

Íme a rövid történet:

A lényeg hogy örököltem egy ingatlant Érd közelében (zártkert, volt gyümölcsös). Mivel több mint 10 évig rá sem néztünk, rajta

Õserdő van…stb. A későbbiekben sem akartunk vele foglalkozni, tehát meghirdettem, amire jelentkezett egy vevő. Megállapodtunk az összegben és elmentünk ügyvédhez. Ott aláírtuk a szerződést és egy összegben megkaptuk a pénzt.

A gond ez után jött, mind egy nevetséges szappanoperában, kiderült hogy ő egy szomszédos telket nézett ki magának.

Mindketten kimentünk hogy rajz alapján beazonosítsuk (külön)… és kiderült hogy mindketten másik telket néztünk sajátunkénak.

Elég amatőrnek tűnhet,de minkettőnknek rossz információi voltak. Õ rossz térképen próbált eligazodni, majd a földhivataltól szerzett által megtalálta.

Nekünk pedig –mivel fölcsere útján jutottunk hozzá- valaki annak idején annyit mondott rámutatva egy területre, hogy az a mienk. Pedig nem, hanem egy mellette lévő a földhivatal szerint.

Ennek tudatában a vevőm visszacsinálná a szerződést. Szóban megállapodtunk 48 órában, hogy tisztázhassuk egymás félreértését.

Majd a 48 óra után felhívott, hogy csak 2 hét múlva érne rá, mert el kellett utaznia…

Tehát két lehetőségem van… 2 hét múlva visszaadom neki a pénzét, vagy a hivatalos adásvételit lobogtatva nem.

A kérdésem az lenne, hogy milyen hivatalos és tiszta módja illetve lépései lennének a visszacsinálásnak, illetve vissza kell-e egyáltalán csinálnunk...

Köszi a választ!