bizonyitott fizetés, de megszünt számla


Sasfioka # 2006.09.18. 09:29

Már azt sem mondhatta volna meg a bank, hogy a számla megszűnt. :) De semmi okod az aggodalomra, a lezárt számlát is a banknak legalább öt évig őrizgetni kell, tehát visszakereshető lesz a megszűnt számlaszám alapján is az illető.

SF

_Lala_ # 2006.09.17. 14:42

Nem tudod, hogy ki az illető?

Erre lehet megoldás, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel csalás miatt (gondolom, valakinek fizettél valami szolgáltatásért, amit nem kaptál meg, ez akár csalás is lehet). Aztán a rendőrség majd kinyomozza, hogy kié volt a bankszámla, ezt amúgy Neked akkor sem mondaná meg a bank, ha nem szüntette volna meg a számlát.

tamaska # 2006.09.17. 12:39

úgy értem, hogy befiezttem egy számlára pénzt, és az illető nem akarja visszaküldeni. Nos én utánajártam és időközben a számla az megszünt.
Hogyan lehet ilyenkor megkeresni az illetőt ha a számláját is megszüntette?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.16. 15:47

Úgy érted, nem tudod, ki rendelkezett a számla felett?

monalisa1 # 2006.09.16. 13:41

Te jogi tanácsot kértél, azzal én mint laikus hozzászóló sajna nem tudok szolgálni.

Én csak annyit, hogy sok az ilyen-szélhámos, a rendőrség a hasonló esetekben tett feljelentést 60 nap múltával különösebb nyomozás nélkül (...) "büncselekmény hiányában" valószínűleg lezártnak tekinti.

Talán egy tanulság: utánvéttel kell kérni/megrendelni bármit is, akkor a pénz nem vész el. Persze azt hogy mit is küldenek a pénzért a csomagban (...) utóbb bizonyítani esetenként problémás lehet.

Mondhatni olcsón megúsztad a dolgot, mert vannak mások akik akármi megrendelésekor is jóval nagyobb pénzeket bukhatnak el.

Szabálysértés: feljelentés az önkormányzatnál, aztán lásd a fentieket...

tamaska # 2006.09.16. 13:04

Mit lehet olyankor tenni, ha én befizettem egy számlára x összeget az illető nem akarja visszafizetni nekem, és időközben a számláját is megszüntette?
Rendőrségnem adnak ki akkor infot? pár ezer fotintért 7000 érdemes tennem valamit?

Mit jelent az, hogy szabálysértés?