Végrehajtás, adós ismeretlen helyre költözött


ObudaFan # 2006.10.09. 17:09

joseph!
Az a kérdés, hogy ő szeretne-e a cégbeli tagságától megválni.
Ha igen: az üzletrészt harmadik személyre csak akkor lehet átruházni, ha a tag a törzsbetétét teljes mértékben befizette. A tagot, a társaságot vagy a taggyűlés által kijelölt személyt - ebben a sorrendben - az adásvételi szerződés útján átruházni kívánt üzletrészre - ha azt a társasági szerződés nem zárja ki vagy nem korlátozza - elővásárlási jog illeti meg.

Ha nem:
A gazdasági társaság tagját a bíróság a gazdasági társaságnak a tag ellen indított keresete alapján kizárja a társaságból, ha a tagnak a társaságban maradása a társaság céljának elérését nagymértékben veszélyeztetné.
A tag nem zárható ki a gazdasági társaságból, ha a gazdasági társaságnak csak két tagja van. Nem zárható ki az a tag, aki legalább a szavazatok háromnegyedével rendelkezik.
A perindításról a gazdasági társaság legfőbb szerve háromnegyedes szótöbbséggel határoz. A határozatot írásba kell foglalni. Az érintett tag a perindítás kérdésében nem szavazhat. A keresetet a határozat meghozatalától számított tizenöt napos jogvesztő határidőn belül lehet előterjeszteni.
A perindítást elhatározó társasági határozat bírósági felülvizsgálata iránt külön per nem indítható, annak jogsértő voltára azonban a kizárási perben az alperes hivatkozhat.

esztersz # 2006.10.06. 06:53

Köszönöm szépen, megpróbáljuk.

joseph25 # 2006.10.05. 23:23

Sziasztok!
lenne egy kérdésem.Van egy cég,ahol van egy tulaj 60%ban,plusz még egy 20%ban,plusz egy ügyvezető 20 %ban.A 20%al rendelkező tulaj most börtönbe került,múlthét pénteken.Az lenne a kérdésem,hogy ha az ügyvéd bemegy egy meghatalmazással,csúnya szóval élve,kilehet penderíteni a cégből az uriembert?Milyen módja van annak,hogy az embert el lehessen távolítani ugy a cégből,hogy ő börtönben van???A Válaszokat előre is köszönöm!!!

ObudaFan # 2006.10.05. 18:27

Azért pl. a végrehajtó megkeresésére az APEH találhat pl. bankszámlát, esetleg munkáltatót. A földhivatal találhat a végrehajtó megkeresésére ingatlant, a gépkocsi-nyilvántartó gépkocsit, stb.

mancs # 2006.10.05. 15:56

És talán egy magánnyomozó segíthet, már ha érdemes áldozni az ügyre...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.05. 15:52

Ha másért nem, az elévülés megszakításáért érdemes lehet.

esztersz # 2006.10.05. 14:33

Kedves Szakértők!

Van értelme úgy végrehajtási eljárást indítani, hogy már a per is ügygondnokkal zajlott?

Az adós régi címét, személyes adatait ismerjük, de elköltözött és a lakcímnyilvántartó útján sem találtuk meg, lefoglalható vagyontárgyát, munkáltatóját (bár gyanúnk szerint nincs ilyen) nem ismerjük.

Válaszaikat előre is köszönöm.