Elvesztettem a blokkot


Sasfioka # 2006.11.12. 11:00

G.M.!

Amennyiben a bundához kapott használati útmutatóban az általad vázolt tények egyértelműen szerepelnek, akkor nem sok esélyed van arra, hogy a fogyasztóvédelemnél sikerrel járj.
Amennyiben a használati/kezelési útmutatóban leírtakat nem tartod be, nem vagy jogosult szavatossági ill. garanciális igényt érvényesíteni.

A kérdés: mi szerepel a használati/kezelési útmutatóban, és te azt mennyire tartottad, ill. nem tartottad be?

SF

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.09. 20:07

Méltányolható:)

G.M. # 2006.11.09. 20:07

Kedves alto! Hamis tanuzásra senkit sem kérnék meg, mivel én sem vállalkoznék rá. Úgy néz ki, hogy nem is adnak blokkot. Valami használati utasítás után érdeklődtek, a blokk fel sem merült. Szó nélkül bevették javításra. Kíváncsi vagyok az eredményre. Egyébként fogyasztóvédelemhez fogunk fordulni. Megtudtam, hogy állandóan hordani kellett volna és permetezni, esőben kiakasztani, hogy ne száradjon ki. Ja, a szobát sem lett volna szabad fűteni, amiben tároltam. Ha ezt a kutya megenné,megveszne tőle.
Egyébként csalókkal szemben végső megoldásként ötleted nem elvetendő:-))))

alto # 2006.11.09. 20:06

igazad van, hírtelen felindulás volt, csak szegény ismrősömet tök védtelen, ártatlan, jószándékú, odaadó családanya, rettentően meghurcoltatták amin nagyon feldühödtem akkor. Elég az egy tanú, a semminél több.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.08. 21:30

Azigen. Hamis tanúzásra biztatás... Alto, ez egy jogi fórum...

alto # 2006.11.08. 19:19

Az a legkisebb probléma ha csak a férjeddel voltál. hívsz egy barátodat aki azt mondja hogy ő is veled volt és máris megvan a két tanú. Nemhiszem h. volt kamera ha meg már régen volt akkor bizotsan törölték a szalagot. Nem szoktam ilyen tippeket adni, de egy ismrősöből akartak hasonló helyzetben hülyét csinálni, nem akarták visszafizetni a nagyértékű ajándéktárgyat blokk hiányába holott az teljesen selejt volt az árucikk. Sajnos néha csak iylen megoldásokkal lehet rákényszeríteni a boltokat a tisztességes magatartásra. Nem tudom nálad mennyire durva a helyzet de a fenti megoldást alkalmazva + ha modnod h. egyébként feljelented a fogyasztóvédelemnél is őket szerintem hatásos lesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.10.31. 08:55

A blokkról nem kötelesek másolatot adni?

A probléma azzal van, hogy kinek adják. Hiszen ahhoz, hogy te másolatot követelhess, bizonyítani kellene, hogy az adott vásárlás vevője te vagy. De ha ezt bizonyítani tudod, akkor már nem kell a másolat.
Nem kártyával fizettél?

G.M. # 2006.10.31. 08:41

Kedves Obuda Fan!
A "mézga" nicknév a férjemé. Az üzent az enyém:-))))

mézga # 2006.10.31. 08:30

Kedves Obuda Fan!
Csak a férjemmel voltunk a boltban, mint vevők. A többi eladó volt. Ha emlékeznének, se tanuskodnának. A blokkról nem kötelesek másolatot adni?


Mézga Aladár

ObudaFan # 2006.10.30. 18:04

Jogosan akkor, ha bármivel lehet is bizonyítani az ott történt vásárlást, és annak időpontját. (Pl. tanúkkal.)

G.M. # 2006.10.29. 14:46

Sziasztok!
Tavaly decemberben vettem egy 3/4-es pézsma bundát. Egyszer volt rajtam. Pár napja benéztem a szekrénybe és láttam, hogy a vállán két helyen felszakadt. Gondoltam, hogy visszaragasztom, de nem vált be. Varrással próbálkoztam. Igy vettem észre,hogy a bőr olyan száraz, hogy törik. Természetesen a blokk nincs meg, de tudom a vásárlás időpontját és az árat. Jogosan reklamálhatok, vagy eldobhatom a bundát?