Vádirat - Tárgyalás kitűzése


sswvj # 2007.02.27. 19:36

Dr Attka!

Köszi az információt, nem vagyok fiatalkorú. A bizonyíték ellenem, hogy a tolvaj terhel, más nincs. A cuccot magamtól adtam át a rendőröknek, amikor felkerestek. És van egy papír is a tranzakcióról, de a tolvaj azt állítja, hogy utólag írta alá.

Dr.Attika # 2007.02.27. 18:53

Ezekből enyhítő körülmény, a büntetlen előélet. Az is csak akkor, ha nem vagy fiatalkorú, vagy fiatal felnőtt. Illetve, hogy a kár megtérült. Azt nem tudom értelmezni, hogy közreműködél abban, hogy az áru megkerüljön. Ha te rejtetted el, akkor azt elő kellett adni. Milyen bizonyíték van arra, hogy tudtad az áru lopott voltát? Mert ha tudják bizonyítani, hogy tudtad és tagadásba vagy , akkor az megint nem enyhítő körülmény. Enyhítő körülmény a beismerés.
Szóval tényleg csak saccolás, de elképzelhető, hogy két év alá menjen a bíróság és ez esetben már valószínűsíthető a felfüggesztett. Egy év a minimum, annál kevesebb nem lehet, ha megállapítják a bűnösségedet.

sswvj # 2007.02.27. 18:19

Csak elrejtés. A kár megtérült, mert közreműködtem annak érdekében, hogy az áru megkerüljön. Büntetlen előéletű vagyok. Nem ismretem be, mivel nem tudtam, hogy lopott, el nem adtam belőle semmit.

Dr.Attika # 2007.02.27. 18:01

Mondjuk mehet 2 év alá a bíróság, de ilyen nagy érték esetében nem valószínű. Mi a vád? Megszerzés, elrejtés vagy elidegenítésben közreműkdés? Mik az enyhítő körülmények? Ezek ismeretében könnyebb saccolni?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.27. 17:51

Az nagyon necces lesz, ugyanis a két éves szabadságvesztés a maximum, amit még fel lehet függeszteni, azt is csak különös méltánylást érdemlő esetben. [Btk. 89. § (2)]

sswvj # 2007.02.27. 13:23

Üdvözlök mindenkit!

Azt szeretném megtudni, hogy esetleg van-e valakinek információja arról, hogy egy különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság (2-8 év) esetén, amennyiben sok az enyhítő körülmény, milyen eséllyel számíthatók arra, hogy a bíróság az enyhítő szakaszt alkalmazza és esetleg nem szab ki letöltendő szabadságvesztést?

Köszönet

SSW

Eaglet # 2007.02.23. 08:34

Pitiáner ügy, a vád enyhén szólva nem megalapozozott. Valószinüsithető egy ajánlott feladóvevény meghamísítása. A feljelentésben szereplő "bizonyitékok" egy egyszerü ügyintézői slendriánságból indultak és lavina lett belőle :))) A Posta egy nagy marhasággal rákontrázott, de mellé nyúltak ők is. Ezt viszont senki nem hiszi hogy két ilyen szerv téved, tehát én vagyok a hunyó. Meghurcolják ügyfelemet és engem. Otthon is az asszony azzal szórakozik, hogy börtöntöltelék vagyok. Persze ez baromi humoros és lehet, hogí a fejem tetejére állok akkor is pénzbüntetésre (??? ) itélnek és ki kell fizetnem a kirendelt védő zsoldját, aki leírta ha ártatlan vagyok mentsenek fel, ha bünős kapjak megróvást.
Hát ez nagyszerü nem? Szóval mondhatjuk: ezt megszívtam ....

a poruljárt ... # 2007.02.22. 19:51

Jézusom ...Eaglet !! Te a rendőrségen aláírtál olyanokat amiről fogalmad nincs és most meg kirendelt védővel mész oda ?? ajaj, ez így elég rossszul hangzik, nehogy abban a tévedésben legyél, hogy bárki igazságot akar szolgáltatni, de mondjuk nem tudom a vádat ellened, nem tudom milyen súlyú az ügy, ahogy itt írsz, azok alapján valószínűsítem, hogy elég kis ügyről van szó vagy csak te vagy nagyon naiv !! Mindenesetre vigyázz azért, én úgy látom, nagyon lazán kezeled a dolgokat, de persze részben meg jó is hogy nem esel nagy depresszióba miatta, csak azért légy észnél nagyon, hogy mit teszel, mert lehet h könnyen veszed a dolgokat aztán nehogy meglepetés érjen !

Eaglet # 2007.02.22. 19:28

A Törvénytárban benne van minden. Szerintem parti ill. perképes vagyok.
Ragyogó ez a jogiforum egészen tanult leszek a per végére. Néhány ügyet a bíróságon megnézek a bírónőm levezetésével, hogy képbe legyek. Mindig lehet más kárán tanulni.

Eaglet # 2007.02.22. 18:24

Hol olvassak utána, hogy mik a jogaim, lehetőségeim, mert a rendőrségen mindent aláírtam ahol a frász tudja milyen paragrafusokra hivatkozott. Mondta nyugodtan aláírhatom. Itt a jogifórumban a Törvénytárban valahol ? Ja és a kirendelt védő jagai és lehetőségei ?

a poruljárt ... # 2007.02.22. 18:10

Eaglet !!

Jézusom ! Nehogy már még saját magad ellen dolgozz, pont hogy a vádlottnak egyáltalán nem kell semmit mondania ami magára nézve terhelő, de akár egészben úgy ahogy van megtagadhatod a vallomástételt !! Szóval nincs semmiféle eskütétel a vádlottnak .... Ez mondjuk ügytől függ, de az esetek többségében nehogy már te könnyítsd meg nekik a saját magad ellen szóló bizonyítást !! De mivel nem ismerem az ügyet, ezért nem tudom mi a jó megoldás, mert van amikor meg jobb, ha mégis tesz vallomást a vádlott ....

a poruljárt ... # 2007.02.22. 18:05

Ehhez képest engem kizavart a kedves és nagyon aranyos stílusú biztonsági őr (nő !), mert szerinte nem lehet a tárgyalást megnézni, én hiába mondtam, hogy ne haragudjon, nem zárt tárgyalásról van szó és akkor pedig nyilvános. Erre csak annyit mondott, hogy takarodjak kifele..... lehet erre valamit mondani ?? Na ztán később megtudtam, hogy arról van szó, hopgy valóban nyilvános és nekem van igazam, csak a cigányok tárgyalásainál 20-asával özönlöttek és randalíroztak ott a bíróságon, és azóta nem szeretik, ha más is bemegy... na de ezért nem engednek be engem ??
Na megint egy pont a jogállamnak .....halljátok még egy ilyen ország nincs az biztos, csak sokszor meg idegesítő tud lenni a sok hülyeség :D

Eaglet # 2007.02.22. 18:03

Persze hogy rajta van ! Egy hölgy. Köszi ! Bemelegítésként megnézem a tárgyalásait !
Ma bementem az ingyenes jogsegélyszolgálatra a PKKB-én ( itt lesz a tárgyalás ) és megnyugtattak, hogy egy általános értesítést kaptam és tökmindegy válazolok rá vagy sem a bíró részletesen ki fog hallgatni mindenre kiterjedően. Azért a 15 napon belül én leírom az észrevételeimet, de szerintem is csak a tárgyalás előtti napon fog a bírónő belekukkantani.
Magyarországon a bíróságon a vádlottnak mire kell esküdnie, hogy az igazat mondja?

bojtar_bojtar # 2007.02.22. 17:30

Ha megküldék a vádiratot, akkor ott van rajta. Ha olvashatatlan, vagy nincs nyomtatva akkor is ott az iraton az ügyszám.
pl. 11.B.20.170/2006
na ebből a 11. azaz a B (mint büntető) jelenti a Bírót. www.birosag.hu oldalon pedig rákereshetsz arra a bíróságra ahol tárgyalják, és ott nézd meg az ügyelosztások rendjét, és megtudod ki a bíród.

Eaglet # 2007.02.22. 16:50

Köszi szépen ! Szeretek otthonosan mozogni :))) Hogy ki lesz a Bíróm az publikus vagy meglepi ?

bojtar_bojtar # 2007.02.22. 16:29

Hali,
a tárgyalások általában nyilvánosak.
Sétálj be reggel a PKKB-re, és nézd meg a tárgyalók tárgylási rendjét. A tárgyalótermek mellett ki van függesztve, hogy mikor milyen tárgyalás van. Ami érdekel meghallgatod.

Eaglet # 2007.02.22. 16:03

Vádiratot kaptam és mivel még nem igazán jártam a Pesti Kerületi Bíróságon kérdeznék néhány gyakorlati dolgot.
Az iratanyagomat kikértem és ami érdekes kimásoltatattam. Mivel még nem voltam szereplő bíróságon érdekelne a forgatókönyv. Be lehet jutni más ügyének a tárgyalására, hogy megtapasztaljam ki mit szokott csinálni. Van-e erre lehetőség, hol lehet tájékozódni, hogy mikor milyen nyilt tárgyalás lesz ? Nem szeretném megadni az előnyt a hazai pálya előnyét élvező bírói aparátusnak.
Pl. okirathamisítási ügyek érdekelnének, vagy hasonló.

Eaglet # 2007.02.22. 16:03

Vádiratot kaptam és mivel még nem igazán jártam a Pesti Kerületi Bíróságon kérdeznék néhány gyakorlati dolgot.
Az iratanyagomat kikértem és ami érdekes kimásoltatattam. Mivel még nem voltam szereplő bíróságon érdekelne a forgatókönyv. Be lehet jutni más ügyének a tárgyalására, hogy megtapasztaljam ki mit szokott csinálni. Van-e erre lehetőség, hol lehet tájékozódni, hogy mikor milyen nyilt tárgyalás lesz ? Nem szeretném megadni az előnyt a hazai pálya előnyét élvező bírói aparátusnak.
Pl. okirathamisítási ügyek érdekelnének, vagy hasonló.

Dr.Attika # 2007.01.16. 06:03

PKKB. Vádirat érk. bíróságra 2004.04.29., első tárgyalás kitűzve 2006.11.07.

istvanlor # 2007.01.14. 17:12

Szeretnék egy aktív, élő fórumot létrehozni, ahova mindenki beírja saját tapasztalatát, akár a saját ügyében.

Azt szeretném, ha mindenki leirná, hogy melyik bíróságról kapta a vádiratot és a vádirat érkezésétől számítva mennyi idő múlva tűzték ki az elsőfokú tárgyalást az adott bíróságon?

Ha olyanok is beirnának, akinek érdeklődőként, jogászként rálátásuk van erre. (Elsősorban Budapesti adatok érdekelnének)

Köszönöm