egyedi azonosito eltavolitasa


Pjotr # 2007.01.30. 11:12

Te vagy az első tulaj?
Egyébként se kezd el azonnal félni, mondj el minden, ahogy KBS írta.
De ha úgy gondolod, hogy nem akarsz senkit bemártani és elviszed a balhét valamelyik szerelő miatt, csak mert nem akarod, hogy a rendőrök elbeszélgesenek a többivel is, akkor hajrá.
Ha nem te vagy az első tulaj és régen vetted, amikor még enyhébb vagy egyáltalán nem is volt eredetiség vizsgálat, akkor semmi para, nem fogják tudni, konkrét tárgyi bizonyítékok nélkül rádverni.
Elképzelhető, hogy valamelyik szervízben kicserélétk a motort vagy egy részét a tudtod nélkül.

Miért lepődtél meg, hogy a btk alá tartozik?
Motorszémot akkor ütnek ki vagy tesznek olvashatatlanná, ha valami bűcsleekmény merül fel, lopott motor ilyesmi.
Más egyéb helyzetben minek venné a fáradtságot bárki is, hogy nekiálljon eltüntetni?

hornetke # 2007.01.30. 10:30

En azt fogom tenni.

Meg par dolog.

  • Amiert ennyire parazok, annak az az oka, hogy soha semmibe nem keveredtem meg bele, semmi dolgom nem volt se rendorseggel, se birosaggal.
  • Ha a rendor latja, hogy en maximalisan probalok konstruktiv lenni sokat szamit? (veletlenul se akarom hulyenek nezni)
  • Rendorok mennyire neznek ilyenkor utana az embernek? Ha latja a rendor, hogy tenyleg soha semmi nyomom nem volt naluk, sot eppen ennek az ellenkezojet lehetne csak felhozni, akkor azert nemileg pozitivabb hozzaallast varhatok?
  • En mar azon is meglepodtem, hogy ez egyaltalan btk ala tartozo ugy, de azon meg meg jobban ledobbentem, hogy ezert milyen sulyos tetelt is lehet kapni. (a gyerekeket halalra gazolo ir emberke kevesebbet kapott, mint amit ezert kell adni...abszurd)

Meghat mostanra sikerult egy nagyon jol mukodo kis csendes eletet kialakitanom, jo munkahellyel, szepen eledezo kis maganvallalkozassal, anyagilag sincsen okom panaszra, megtalaltam eletem parjat, beleorulnek, ha egy ilyen semmiseg miatt (azt se latom, hogy ebbol kinek lett kara) most ezt a hatosag fogna, es kettetorne ugy ahogy van...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.30. 10:06

Ahhoz előbb válaszolj legjobb tudásod szerint arra, amit kérdeznek. Ha azt kérdezik, hol javították azt az autót, sorold csak fel az összeset. Éppen azért, mert nem tudod melyik ütötte ki a motorszámot. Nem kell aggódnod, ebből a többieknek semmiféle baja nem lesz. Egy esetleges tanúkénti kihallgatásba nem szoktak belerokkanni az emberek.
Az már a rendőrség dolga, hogy mikor és hogyan zárja le a nyomozást. Ez itt egy jogállam, senkit nem fognak bizonyítékok nélkül elítélni, pláne lecsukni.

hornetke # 2007.01.30. 09:29

Ertem.

En nem akarok hamis tanuzast elkovetni, isten orizz. Csak az az auto volt mondjuk 8-9 szerelonel 2 es fel ev alatt...nem tudnam megmondani, hogy melyikolyuknel tortenhetett valami, nem akarom mindegyikojuket ilyenbe keverni. Bar el nem tudom kepzelni, hogy egy ilyen ugy miatt orszagos nyomozas vegye kezdetet...a szerelok nagyjabol Vas megyetol kezdve Fehervaron at Csepelig mindenhol voltak.

Akkor felreertheto volt amit irtam. En nem azt nem tudom, hogy hol javitattam (egyket nevet be is tudok dobni ha kell), hanem azt nem tudom tenylegesen en se, hogy mi a maszatos franc tortent azzal a rohadt szammal. Szoval nem tudok majd mit mondani a rendornek, akar teccik ez neki, akar nem...

Amennyire tudom azt mar megvizsgaltak, hogy a motor mas buncselekmennyel kapcsolatba hozhato e (ennek kapcsan is volt bennt a megyei kapitanysagon is az auto) es ott megallapitottak, hogy nem. Egyedul annyi van mar csak, hogy az egyedi azonositoval ki berhelt, errol szeretnenek valamit tudni. Felek ebben nem fogunk altalam elorebb jutni, es nagyon meglepodnek ha lenne barki a vilagon aki errol barmit is tudna. Ilyenkor hogyan tudnak lezarni egy ugyet? Letezik jogban olyan, hogy nem talaltak bizonyitekot, nem talaltak alaposan gyanusithato embert ezert lezarjak a fenebe az egeszet? Vagy egy bunost mindig elo kell rangatni akarki is legyen az? (bar ha jol ertem amit guba irt, akkor vegulis az ezt jelenti. Ha semmit se tudnak bizonyitani, akkor nem viszik tovabb)
De jo lenne mar itt tartani...

Eddigi valaszokat koszonom!

guba # 2007.01.30. 07:50

Az eseted nem egyedi, ezért sem hökkentek meg rajta nagyon a hatóságok. A következő fog történni:
Mivel szinte lehetetlen bizonyítani, hogy ki és mikor követte el a bűncselekményt, a rendőrség egy néhány hetes eljárás után (amelyben azt próbálják meg kideríteni nincse valahol más bűncselekménnyel is összefüggésben ez a motor) megszünteti az eljárást, és a közlekedési felügyeletnél „levédik” a motorszámodat. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy vagy a papírokon szereplő számot egy AF-es előtaggal kiegészítve újra felhelyezik a motorra, vagy a motor kódszámát írják be a forgalmidba a motorszám helyére.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.30. 07:22

Nem célszerű hamis tanúzáson [238. §] gondolkodni - betyárbecsület ide vagy oda. Ráadásul magadat keverheted még jobban gyanúba, ha semmit sem tudsz a saját autódról. A rendőrök egyáltalán nem hülyék, és nem szeretik, ha annak nézik őket. Márpedig azt állítani, hogy nem emlékszel, hol javíttattad az autódat. Ahhoz kellene egy orvosi igazolás az amnéziáról.

hornetke # 2007.01.29. 23:53

Udvozletem mindenkinek!

Roviden a problema, es az ugy.
Automat most nemreg adtam el, es eredetvizsgan derult ki, hogy a motorszammal gaz van. Konkretan az, hogy idegenkezuseg nyomait fedeztek fel, amiert nem olvashato. Namost ami itt fix, hogy en nem utottem/csiszoltam/savaztam/akarmi ki, es en nem is kertem meg erre senkit.
(azt se tudom hol a francba van rajta az a rohadt szam)
Eleve, ha tudok errol, inkabb eladom motor nelkul roncsnak. (motorral egyutt is egy 11 eves 1.5 milliot ero kocsirol beszelek)
Aki itt a buliban lehet, az valamelyik szerelom, akihez vittem. Autora iszonyat mennyisegu penz gurult be, rettenesen rossz allapotban volt. Omlott az olaj, iszonyat hangja volt, fustolt, sokat fogyasztott, es 180 loero helyett mondjuk volt 70...
Na most en tanukent vagyok beidezve, (telefonon beszeltem mar az illetekes rendorrel elotte, es valahogy ugy ereztem, hogy ezen inkabb szeretnenek tul lenni, es lezarni a fenebe) de senkit se akarok a szereloim kozul bemartani. Szoval nem szivesen arulnam el, hogy merre jart az auto.
Kerdesem az, hogy most itt en mennyire kerulhetek bajba?
Abszolut semmi dolgom nem volt meg a rendorseggel, normalis jol fizeto allasom van, en itt szandekosan nem csinaltam semmit...nem szeretnek most se bajba kerulni. Amin meglepodtem, hogy ez a tetel btk ala tartozik...hat ez hianyzott nekem.
Mennyire kell aggodnom? Ugyvedben gondolkozzak mar, vagy tulparazom?
(auto az uj vevonel volt bennt egy nagy atvizsgalason megyei kapitanysagon, ott visszaadtak neki, ha jol tudom mar at is iratta azota, szoval ott nagyon nincsen gaz szerencsere)
Mennyire enyhitoek itt ezek a dolgok: Abszolut tiszta eloelet, a puszta logika, hogyha tudok az egeszrol, akkor nem engedem be egy idegennel az eredetvizsgara, az egesznek az erteke nem egy nagy osszeg, meg talan az (ezt mar neten turtam) hogy a tarsadalomra nezve ez az egesz ugy igencsak veszelytelen.

Elore is koszonom a segitseget!
(meg remelem a nyugtato szavakat)