a sértett kötelezettségei egy büntetőügyben


Főlökött # 2008.01.07. 16:44

Tisztelettel

Nincs elárasztás, csak egy topicban bőven elég feltenni egy kérdést.
Iratmegismerést megválaszoltam a másikban, s a többi kérdést is. Véleményem szerint, 3 vallomás nem képezheti vád tárgyát. Mit írtunk alá, az utolsó kihallgatás alkalmával ?
Tán csak nem azt, hogy nem kívánok iratismertetésen részt venni ? Tudomásul veszem a vádemelést ?

Mindig is az KIABÁLOM, el kell olvasni a jegyzőkönyvet, amit aláírunk, hogy tudjuk az ügyünkben mi történik. Illetéktörvényben leírtak alapján, másolatot is kérhetünk.
Sok - sok minden van ebben az ügyben ami kérdéses, melyre érdemben, ennyi info alapján nem lehet megfontolt választ adni.

----------------
  • Löki
Big Mike # 2008.01.07. 15:51

Elnézést, nem szándékom elárasztani minden topikot a sirámommal, de elsőre talán nem a megfelelő téma alá írtam. Nem akarom, hogy esetleg emiatt késsen a válasz, ezért ide most mégegszer beszúrom. Köszi a megértést!

Jó napot!

Némi szakmai segítségre lenne szükségem. Nem szeretnék senkit megsérteni, de lelkes amatőrök kérem hanyagolják a válaszadást, mert feltétlenül olyan választ szeretnék kapni, amely megállja a helyét a gyakorlatban is. Köszönöm!

Tehát...

Kiraboltak, feljelentést tettem, elkapták a gyanúsítottakat, volt szembesítés. Mikor legutóbb a rendőrségen jártam sem pártatlan külső személy vallomása sem semmilyen más bizonyíték nem volt a két gyanúsított vallomásán és az enyémen kívül. Szegényes jogi ismereteim szerint van lehetőségem - mint sértett - a nyomozati anyagba való betekintéshez (vallomások, szakértői vélemények, videofelvételek, stb.). Erről hivatalos értesítést nem kaptam. Kellett volna kapnom, vagy ezt nekem külön kell kérni? Pontosan kihez vagy melyik hivatalhoz kell fordulnom? Kíváncsi lennék, hogy azon a ponton ameddig még én is tisztában voltam az ügy minden részletével kapcsolatban, megállt-e a nyomozás vagy van vmi újszerű is amiről én esetleg nem tudok? Kaptam már idézést a Markó utcába... Érdekelne továbbá (ez talán méginkább mint az előzőek), hogy milyen egyéb kötelezettségeket ró rám az ügy? Ugyanis őszintén szólva már bánom, hogy belefogtam ebbe az egészbe. 3 teljes napom elment a rendőrségre járkálással, és ugye van most még ez az idézés is. A pénzemből jó eséllyel egy fillért sem látok viszont (gondolom még aznap este el is itták az egészet a mocskok). A rendőrségen azt mondták (meglepő empátiát mutatva), hogy még egyszer kell bemennem a bíróságra ha szerencsém van. Ami ugye azt jelenti, hogy jó esély van arra, hogy oda is többször kell majd mennem. Kérdezném tehát továbbá, hogy milyen esély van arra, hogy a védők - egyéb lehetőség híján - megpróbálják a szavahihetőségemet kikezdeni? Van rá reális esély, hogy hazugságvizsgálatnak, drogtesztnek, pszichológiai vizsgálatnak és egyéb finomságoknak kell még alávetnem magam? Ezekkel megint csak újabb időt elpazarolva és újabb gondokat a nyakamba véve? Gondolom innen már visszalépni nem lehet, ezért legalább szeretném tudni minnél pontosabban, hogy mire számíthatok!

A válaszokat előre is köszönöm!

Annyival kiegészíteném még az előzőeket, hogy a két gyanúsított többszörösen büntetett előéletű roma származású férfi. Nem szeretnék rasszistának tűnni, csak gondolom ez beleszámíthat abba, hogy mennyire akarják támadni a vallomásom, az ő valomásaik alapján.

Köszönöm mégegyszer!