Sexuális erőszak 16 éves diáklány ellen


csumák # 2008.02.20. 08:48

Kaméleon! Én figyelek: nomen est omen


jano

kaméleon # 2008.02.19. 19:22

Úgy tűnik, nehezen megy az egymásra figyelés, a félreértés pedig, igaz, csak részben, ebből fakad.
Kicsit nyitottabb szemmel és szívvel próbáld!

Itt nagyon okos emberek, jogot végzett, vagy legalábbis jogot ismerő emberkék adnak nagyon jó tanácsokat” - nem láthatsz senkit, aki nem becsüli meg őket ( a „zzzz” jelenséget leszámítva). Legalábbis, a kritika nem mindig a megbecsülés hiányát jelenti (?, ? szól).

csumák # 2008.02.19. 18:40

Van olyan, hogy ius murmurandus, de ez a fórum nem az. Itt nagyon okos emberek, jogot végzett, vagy legalábbis jogot ismerő emberkék adnak nagyon jó tanácsokat.Meg kellene őket becsülni!


jano

Beregi # 2008.02.18. 16:20

e-Vita,

szerintem, kezet foghatunk. Nem az ügyeinkre vonatkozóan ugyan, de én is mindig rossz helyen, rosszul és eredménytelenül morgok.
Talán azért, mert még nem nyitottak a morgósoknak külön „kalitkát”. (Bár, ki tudja, részemről, ha a nehéz napok nem lennének, tán nem is morognék. :) Tök fölösleges.)
Ez a fórum talán még nem az a fórum, de talán igaz, hogy csak „még”.

prometheusz # 2008.02.18. 14:00

tomekk!

Szerintem is nagyon jol tetted hogy kitöröltetted a kényes részeket.

ISmerősőm szerint ha eg ynyilváno slinket gépeltél be, ami tbárkinek jogszerüen megadhatsz, jogilag joval kisebb gond mint ha te adtav olna meg direktbe a nevét cimét fényképét, stb.

Kisebb, de ettől még kelemetlen következményei lehetnek, de jogilag nehezebb megfogalmazni.
ugyhogy kicsit nyugodtabban aludhatsz...
de a jövöben valóban fogadd meg az itt elhangzott tanácsokat.

Egyébként meg sok sikert a győztesnek!

monalisa1 # 2008.02.18. 09:59

e-Vita

Nos, elolvastam amit beklinkeltél.

Eddig olvasatlanul, majd most már olvasva is az a meggyőződésem, hogy a te eseted és Tomekk által közzétett történés ég és föld különbségű., téged "a" barátod húzott csőbe míg a fodrásztanulóval egész más történt.

Jó helyre írtad a panaszodat - mármint a jogi fórum -, de éppenséggel ami veled történ NEM EBBE a topicba illő.

Pjotr # 2008.02.18. 08:18

Akkor tévedsz, volt itt olyan jogász is aki nem két ilyen esetet látott...

e-Vita # 2008.02.18. 05:46

monalisa1:
Elolvastam az elejétől a fórumot. Én - az általános szokástól eltérően - el szoktam olvasni figyelmesen azt, amiről véleményt szoktam mondani.

Lám: el se olvastad az én sztorimat (se), de azért elég határozottan állítod, hogy ég és föld a különbség a kettő között. Ugyan honnan tudhatod? Egyiket se ismered, és nem is akarod pontosabban megismerni.

Korábban is, a saját esetem kapcsán itt (is) azt tapasztalom, hogy anélkül, hogy közelebbi infóik lennének a dologról (és nem is veszik a fáradtságot, hogy legyenek), vehemensen, rosszhiszeműen (netán néha jószándékból) határozottan mondják a saját verzióikat, gondolataikat. Pedig hát tényeket, konkrét jogszábályokat illetően nincs helye a "nem tudom biztosan, de", "én úgy gondolom", "én azt hiszem", "normális képzelőerős" típusú szócséplésnek, pláne, ha ez az alapja a támadó, rosszhiszemű szövegelésnek.

Ide egyes naiv emberek (mint én is) azért jön/jött ide, hogy hátha valami konkrét tanácsot, útbaigazítás kaphat hozzáértő, vagy már hasonló kálváriát megjárt nettársaktól. Merthogy nem tud/ nem akar ügyvédeknek oltári összegeket fizetni csak azért, hogy az megmondjon olyasmit, amit nélküle is ki lehet deríteni.

És én úgy gondolom, hogy a rendőrségen (is), csak azt kell előadni, ami valóban megtörtént, amiről valóban tudomásunk van, amit lehetőleg bizonyítani is tudunk (nem csak az igazat, hanem a valót).
És nyilván, hogy formailag nem ugyanúgy, mint egy netes fórumon. Hiszen előbbinél mindenféle hivatalos formulák, eljárási szabályok vannak. Ha itt valaki volt már rendőrségi kihallgatáson (én már voltam), vagy feljelentési procedúrában, akkor annak a tanácsai hitelesek lennének. De nem vettem észre, hogy a hozzászólók között lett volna ilyen.

monalisa1 # 2008.02.15. 15:04

e-Vita

Többekben is az a következtetés került levonásra - azon kívül, hogy az erőszakot mindenki egyértelműen elitéli -, hogy Tomekk által előadott történet nem kerek, vagyis minél jobban belemerült a részletekbe, annál több helyen vérzett...

(Olvasd csak vissza a találós nyuszis viccet.)

Írta is valaki, hogy a rendőrségen egész másként kell előadniuk a dolgokat, hogy hitele legyen a szónak.

Senki nem csámcsog a sztorin (..) és mindenkinek normális (= mentálisan egészséges) a képzelőereje, ezzel együtt ami veled történhetett - nem olvastam el amit beklinkeltél -, és amit Tomekk leírt, a kettő bizonyára ég és föld eltérésű.

e-Vita # 2008.02.15. 13:03

Tomekk 2008.02.11. 15:30
Nehogymár én járjak rosszul egy pedofil miatt..

Hát pedig, kedves Tomekk, jobb, ha mindenre felkészülsz.
Én se hittem volna, ha nem velem történik, hogy a Jogszolgáltatás Istenei - köztük is leginkább egy ügyész - egy pedofil miatt engem foszthatnak ki úgy, hogy a távollétemben a lakásomban lefoglalt saját dolgaimat a végén még neki is ajándékozzák.
Tehát aki a jog hálójába kerül - akár véletlenül, akár tudatosan, az hagyjon fel minden reménnyel. Akár bűnös, akár ártatlan, akár csak vétlenül belesodródott. (Mondjuk a valóban bűnösért nem aggódom annyira...)
És arra is fel lehet készülni, hogy a valódi bűnös-vétkes esetleg jóval kisebb árat fizet érte, mint a vétlenül belekerült.
Akit részletek érdekelnek, ill. a legújabb fejlemények (merthogy még mindig nincs vége), azok továbbra is belemélyedhetnek itt: http://e-vita.blog.hu/…omor_gyonyor

Azt meg elhűlve olvasom a hosszászólásokban, hogy egyesek kéjesen, zsigerből kérdőjelezik meg egy ide segítségért, tanácsért forduló fórumtárs szavahihetőségét. Bár ha belegondolok (ha nem, akkor is) velem is ilyesmi történt itt. Bár lehet, hogy az ilyen fórumozók magukból indulnak ki: úgy vélik, mások is csak azért jönnek ide, hogy tengernyi idejüket, képzelőerejüket, provokatív hajlamukat itt éljék ki kitalált történetekkel közreadásával, hogy legyen min csámcsogni időben, képzelőerőben hasonlóan gazdag nettársaknak.
Hihetetlen!
Talán ezen fórumtársak még azt is vélelmezik, hogy én magam gyártottam azokat az iratokat, amiket felraktam a fent említett webhelyre. Hát végülis tényleg: mi másban lelném kedvemet, minthogy én magam gyártok saját magamnak történetet, amitől szenvedhetek.
Már csak így vagyunk ezzel mi, mazochisták...

Tomekk # 2008.02.12. 14:45

MEGLESSZ!!

nandy # 2008.02.12. 14:37

Tomekk:

NE ITT MAGYARÁZZ, BIZONYÍTS, HANEM A RENDŐRSÉGEN/BÍRÓSÁGON.

Kiabáltam, hátha így meghallod.

Tomekk # 2008.02.12. 14:11

Ok! Én nem vagyok szarban..
Kaptam ma egy sms-t, barátnőm osztálytársa: "Én az őszintét mondom,csak annyit tudok,hogy a Gyuri minden tanulóját megkurja,persze a csajokat mást nem tudok sajna.szia"
Érdekes,hogy mindenki ok nélkül rágalmaz NEM?????????

Tomekk # 2008.02.12. 14:11

Ok! Én nem vagyok ban..
Kaptam ma egy sms-t, barátnőm osztálytársa: "Én az őszintét mondom,csak annyit tudok,hogy a Gyuri minden tanulóját meg
ja,persze a csajokat mást nem tudok sajna.szia"
Érdekes,hogy mindenki ok nélkül rágalmaz NEM?????????

Dr.Attika # 2008.02.12. 09:45

Álláspontom szerint zárjuk le ezt a topicot. A kérdező minden jogi muníciót megkapott. Huszonötször élte meg a"krumpli kapálást". Innentől úgy dönt, ahogy ő jónak látja.

bigdady # 2008.02.12. 09:15

És mégis hogy vennék elő adott esetben Tomekk-et?
IP-cím alapján vagy hogy? Hogy bizonyítható hogy ő volt az a hozzászóló aki?

monalisa1 # 2008.02.12. 08:00

"... ha lenne olyan bolond a barátnőd, hogy eljárást indit..."

Ez jó, tetszett.
Lényegében miért is, az egy kis sepregetésért?...
Ugyan már, meg különben is.

Adott esetben Tomekk nagyon "kakiban" van mint a Gyuri bá., csak olvassa végig az utóbbi 2-3 oldal beírásáit.

guba # 2008.02.12. 07:14

Azon kívül, hogy személyiségi jogokat sértettél, ebben a topikban kiadtad magatokat teljesen, tehát taktikailag is ostobaság volt konkréttá tenni a jogesetet. Gondolj csak bele, ha lenne olyan bolond a barátnőd, hogy eljárást indít, Gyuri bá csak végigolvasná az itt leírtakat, és már (újra) rajta is lenne a keze a barátnőd (történetének) minden érzékeny pontján. Bőven elég, ha valaki elolvasta amit itt beírtál, és ismeri az érintettet.

Tomekk # 2008.02.12. 04:08

A tanácsot köszönöm!

_Wasp_ # 2008.02.11. 20:35

Tomekk:

azért adtuk az említett tanácsot, mert például rágalmazásnál nem neki kell bizonyítania.

vegyük ezt az esetet.

Te hogyan bizonyítanád? Ott voltál, vagy ilyesmi?
Nem.

Csak hallottál valamit, amit továbbadtál. (híresztelés)
Ezzel még jóhiszeműen is elköveted az említett cselekményt.

A kártérítési ügy ugyanez pepitában.

Nehogy azt hidd, hogy őt védtük.
Téged védtünk.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Tomekk # 2008.02.11. 19:23

Na jól van akkor kitaláltam az egészet és majd leülöm helyette a büntetést is...Leom a rágalmazást, bizonyitsa be az ellenkezőjét ha akarja.. Bocsi, hogy elindítottam a vitát, ha ismernétek azt a t akkor nem védenétek ti sem.. Már töröltem a linkes hozzászólásom, valoban elhamarkodott volt,de engem annyira nem zavart..
Szerintem sok tárgyalásunk lessz 20-biztos, majd ha vége az ügynek írok,ha érdekel valakit is.

Dr.Attika # 2008.02.11. 18:51

Az ártatlanság vélelme két jogszabályban olvasható. Egyik a Alkotmány, másik a büntetőeljárásról szóló törvény. Az első mindenkire kötelező normát ír elő, a második a Be. hatálya alá tartózók részére.
Ezt "tomekk"-nek is figyelembe kell vennie.
Ő is köteles az említett személyt ártatlannak tekinteni, amíg e bűncselekmény kapcsán bíróság jogerős ítéletében bűnösnek nem nyilvánítja. Amíg ilyen jogerős ítélet nem születik, addig nem állíthatja azt erről az emberről, amit állít.
Ez egy jogi fórum és a fórum jellegéből adódóan csak jogi érvekkel kellene operálni.

Azt kellene megértetni vele, hogy itt e fórumon bűncselekményt követett el. Hogy e cselekmény miatt nem vonják felelősségre az csak annak köszönhető, hogy a fodrászmester nem olvassa.

_Wasp_ # 2008.02.11. 18:40

hál'istennek már megtörtént. Vagy tomekknek jött meg a jobbik esze, vagy a fórumgazda könyörült meg rajta.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Lisall # 2008.02.11. 17:37

Csak Tomekk kérheti a törlést?

monalisa1 # 2008.02.11. 15:59

Egyébként se a rendőrség, se a bíróság nem tévedhetetlen, lásd a móri gyilkosság...