Sexuális erőszak 16 éves diáklány ellen


monalisa1 # 2008.02.09. 19:41

Nincs miért megsértődnöd! Te leírtad azt amit, volt aki elfogadta a történetet, más meg kételkedett annak valóságtartalmában.

Oké, várjuk a majdani bírósági itéletről a tájákoztatást.

Tomekk # 2008.02.09. 19:20

Ok! Akkor bocsi,hogy felvetettem a dolgot. De én azért sajnálom a történteket. Nem áll érdekemben hazudni. Többet nem irok akkor az üggyel kapcsolatban,majd ha lezárul az ügy akkor.
Elnézést ha rossz helyre írtam.

Tomi

monalisa1 # 2008.02.09. 18:24

Szerintem azért hagyta ott nagy hírtelen az iskolát, mert közeledvén az elméleti tantárgyak vizsgaidőszaka, félt hogy elbukja a tanévet - "sepregetni" könnyebb volt...

Így hát inkább "a" sztori, magyarázatként...

vzoli: a vicced jó és pont ide illő.

Én gubával értek egyet, lentebb, előzőekben írtam is, hogy ez az egész nem kerek...

bootmaker # 2008.02.09. 17:22

Üdv
Miért hazudna?
Max. az hazudik aki előadta neki a történetet.
Egy itélethez tényleg gyenge lenne, de jó arra hogy aláása egy ember becsületét, tönkretegye az idegrendszerét és tök jó egy iskolábol kirugás megtorlására is.

Valamelyik ujságban panaszkodott egy nyugdijas bácsi.
Unokáját hintáztatta a játszótéren amikor rászol az ott lebzselő tini lányokra hogy mégse kéne a kisgyerek füle hallatára ilyen trágárul beszélni.
Erre megfenyegették, ha nem tünik el szolnak a rendöröknek hogy molesztálta öket és piszkos ajánlatokat tett nekik.
Erre a bácsi gyorsan elkotrodott mert nam akart, börtönbe kerülni.

B

csumák # 2008.02.09. 16:09

Te Jó Isten! Ti elhiszitek az első perctől kezdve ezt az egészet. Én csak most olvastam el, de ez az egész úgy hazugság, ahogy van. Zsigerből érzem, csak szívatnak benneteket. Életszerűtlen az egész.De további jó szórakozást, ha ti erre vagytok vevők. Ez a tomekk hazudik.


jano

Főlökött # 2008.02.09. 15:47

Tisztelettel

Álom, édes álom....úgy tűnik abban élünk......

Tényállási elemek megléte, bizonyítása a cél. Pszichonókusi vélemény nem mérvadó. Egy nőgyógyászati vélemény, alátámasztva iü.orvosszakértői véleménnyel igen.

Könnyes elregélés, semmi bizonyítékkal nagyon gyengus lenne egy ítélethez.

----------------
  • Löki
nandy # 2008.02.09. 12:54

guba: köszi, hogy felvilágosítottál, de ha elolvasod az eddigi hsz-eket, talán megérted, miért mondtam.

Ja! És ez elég is lesz ahhoz, hogy valakit elítéljenek, mi?

Ezt nem mondtam.

guba # 2008.02.09. 11:38

„Szóval ezek a kérdések, hogy miért csak most? eddig miért nem? nem helyénvalóak.”

Még az is lehet, hogy nem lennének helyénvalóak, csak éppen én nem tettem fel ilyen kérdéseket. Az én kérdésem lényege ugyanis az volt, hogy miért ássa valaki alá a saját bizonyításának alapját éppen akkor, amikor hosszas mérlegelés után mégis a rendőrséghez akar fordulni.
Világos, hogy sokat gyengít a érvelésén, ha valaki egy olyan dolog esetleges elvesztése okán hivatkozik fenyegetettségre, amelyhez – utóbb, saját maga által szolgáltatott bizonyítékok alapján - nem is igazán ragaszkodott. Tehát, egy iskola abbahagyására csak rossz időpont létezhet, de most talán a legrosszabbkor hagyta ott kérdezőnk barátnője, mivel a fenyegetettségét, kényszerhelyzetét éppen a gyakorlati hely elvesztése fölött érzett félelmére alapítaná.
Remélem, ezzel számodra is sikerült világossá tennem mire is gondoltam. :- )

„Majd a pszichológus eldönti, igazat mond vagy sem.”

Ja! És ez elég is lesz ahhoz, hogy valakit elítéljenek, mi?

vzoli # 2008.02.09. 09:57

Bennem az alábbiak merültek fel a lenti történetet olvasva:

Pro (a lány mellett) :

  1. Valószínűleg létezhet a kiszolgáltatottság-érzésnek egy olyan foka, amikor az ember viszonylag hosszú időn keresztül sem tud felvállalni egy olyan döntést, amelyet egyébként a maga - korántsem kellemes következményeivel együtt - fel kellene vállalnia, s ezért inkább a halogatást választja.
  2. 14-16 évesen az ember lánya/fia még gyerek, és nem biztos, hogy elvárható tőle egy olyan mérlegelési képesség, egy olyan döntés, amely felnőtt emberek számára, felnőtt fejjel esetleg triviálisnak tűnik.
  3. Élhet egy család olyan szegénységben, és érezheti ezt át olyan mértékben egy gyerek, hogy akár a saját, önként, vagy kényszerből vállalt mártírumát, áldozatvállalását is elhanyagolható mértékűnek érzi a szüleiével szemben.

Contra (a lánnyal, illetve a családjával szemben) :

  1. Normális-e az a szülő, aki hosszú hónapokon keresztül a legteljesebb lelki nyugalommal fogadja, hogy a 14-16 éves gyereke a tandíjat természetben, úgymond takarítással törleszti?
  2. Tarthat-e egy - a leírásból általam következtetettek szerint sokkal inkább anyagi-financiális-egzisztenciális, legfeljebb akarathajlító, mintsem testi-lelki, akaratbénító jellegű - kényszer teljes két éven keresztül úgy, hogy a lány környezete ebből nem sokat érzékel, és maga a lány sem talál ilyen hosszú idő alatt egyetlen kiutat sem az egészből, holott - elvileg - az egész helyzetet mint erőszakot, számára igen kellemetlen állapotot fogja fel?
  3. Manapság (és ennek már jóval több mint fél évtizede), amikor olyan kevés gyerek van, amikor az iskolák a gyerekeket szinte lasszóval kell, hogy fogják, s így igen nagy mértékben felértékelődött az egyes oktatási intézmények jó hírneve és szolgáltatási jellege: Érezheti-e úgy egy gyerek teljes két éven keresztül, hogy az iskolája részéről totális ellenállásba ütközne, s így akár a további tanulmányai teljes ellehetetlenülésével járna, ha átkérné magát egy másik gyakorlati oktatási helyre bármely - a ténylegestől akár teljesen eltérő, más - indokkal?
  4. Ha fiatalabb életkorban, a három éves iskolai oktatási periódus kezdetén úgymond egzisztenciális kényszernek engedve elkezdett a lány egy ilyen kapcsolatot az oktatójával, s egyben azzal a határozott céllal, hogy ha törik, ha szakad, kihúzza ezt a három évet, és szakmát szerez: Akkor miért hagyta abba az iskolát alig három-négy hónappal a vége előtt (amikor már "híd alatt, fél lábon állva" is kibírhatta volna) , s ráadásul egy olyan életkorban - a háta mögött már egy két éves kapcsolattal -, ami azért biztosan kisebb lelki terhet jelenthetett számára, mint jóval korábban, még szinte gyerekfejjel, az oktatói kényszer első jelentkezésekor?
  5. Miért vár valaki az egzisztenciális kényszer megszűnése után még plusz egy évet arra, hogy kitálaljon az egészről, nemi erőszaknak fetüntetve azt? Nem lehet, hogy csak azért, mert az iskola félbehagyása után, a szakmaszerzés sikertelenségével, a munkaerőpiac támasztotta követelmények nehézségével szembesülve, s egy egészen más egzisztenciális fenyegetettséget érezve az illető kényszert érez arra, hogy elhibázott életét maga és mások előtt elfogadható érvekkel indokolja?

És még bőven folytathatnám a 'contra'-érveket.

Mondom: én érzem, és tudom, hogy a 'pro'-érveknek is helye lehet, hogy előállhat olyan szituáció, melyet ezekkel is magyarázni lehet.

De mint a fentiekből is kitűnik: legalább dupla annyi 'contra'-érv és 'contra'-kérdésfelvetés fordul meg a fejemben, amikor a lenti esetleírást olvasom.

Ha a történet valós - és ebben így önmagában nem kételkedem -, és tényleg úgy van minden, ahogy Tomekk leírta, vagyis a lány és az oktató közötti kapcsolat az utóbbi által gyakorolt kényszer miatt alakult ki: akkor is egészen máshogy kell a hatóságok előtt előadni ezt a történetet ahhoz, hogy az ügyben döntési jogkörrel bíró személyek agyába ne az alábbi vicc villanjon be azonnal:

Nyuszika találkozik a medvével:

  • Mi van veled, nyuszika? Olyan elgyötört vagy! - mondja a medve.
  • Á ne is kérdezd, medve! Három nappal ezelőtt a róka megerôszakolt az erdôszélen, amikor pillangót kergetve kissé letértem az erdei ösvényről. Tegnapelőtt is, ma is, és holnap is oda megyek!
nandy # 2008.02.09. 09:16

Azért az illik tudni, hogy sok megerőszakolt nő éppen a félelem, a szégyenérzet miatt nem mer segítséget kérni még a legközelebbi rokonoktól, barátoktól sem.
Szóval ezek a kérdések, hogy miért csak most? eddig miért nem? nem helyénvalóak.

Majd a pszichológus eldönti, igazat mond vagy sem.

guba # 2008.02.09. 07:05

Gyuri bá szerintem egy egészséges szexuális érdeklődésű ember, akire elég nehéz lesz ez alapján a tényállás alapján rábizonyítani azt, hogy erőszakkal, vagy fenyegetéssel vette rá a hölgyet a közösülésre.
Több dolog viszont nem kellően megindokolt, illetőleg nem túl életszerű. Pl. mivel is fenyegette, kényszerítette őt az oktatója? Azzal, hogy nézhet magának új helyet, ahol letudhatja a gyakorlatát fodrásztanulóként? Hát ez azért sem túl életszerű, mert végül nem csak a mesterét, hanem az iskolát is otthagyta, ráadásul befejezés előtt nem sokkal. Valaki miért tűri éveken keresztül a megaláztatásokat, és miért éppen akkor akarja megmagyarázni a kiszolgáltatott helyzetét, amikor már saját elhatározásából lemondott éppen arról, amivel a kiszolgáltatottságát indokolni kívánja? Nem csak erőszakot, még a közösülés tényét sem biztos, hogy fogja tudni bizonyítani. Sántít az egész történet úgy ahogy van, a kulccsal és a takarítással, meg a 10000 Ft-tal egyetemben.
Összességében ez a történet szerintem maximum egy hamis vád kellő megalapozására lesz alkalmas.

monalisa1 # 2008.02.09. 00:04

Klinkelj rá kbs kék beírására: ott egy szombathelyi ügyvédnő címe, telefonszáma.

Vagy ítt balra a "Szolgáltatások" rovatban az "ügyfél keres ügyvédet" sorban is írhatsz (röviden!) és kereshetsz ügyvédet.

Nézd nagyon sajnálom ami a barátnőddel történt. Sokan visszaélnek a fiatal lányok naivságával, hiszékenységével. Ugyanakkor egy 16 éves fiatal nőt legfeljebb csak egyszer lehet "megvezetni" - kell hogy legyen magához való esze, több okból is.

A másik amit hibának tartok a tanulmányok félbehagyása. Nincs párhuzamos iskola a városban? A következő évben feltétlen folytatni kell a tanulást., ha a sztori megállja a helyét (...) a Gyuri bá' már úgysem lesz a szalonban...

Tomekk # 2008.02.08. 23:41

Kovács_Béla_Sándor, köszönöm az infót,de azthiszem,hogy már voltam nála,csak február végén lessz mert továbbképzésem van.
Viszont ha valaki tudna jó ügyvédet a környken aki nem is kér túl sokat az nagyon jó lenne. Köszönöm!!

Tomekk # 2008.02.08. 23:34

És annyit még hozzáfűzök,hogy az oktató azt hazudta mindenkinek,hogy saját takarítója van,senki sem tudta,hogy a barátnőm takarít nála. Még az élettársa sem. Mivel ugyebár ezt mindenki ugy tudta a szalonban (tehát,hogy neki különbejáratú takarítónője van) és ők ezt tanusítják is; ezáltal belesétált a saját csapdájába, de ez csak 1 a sok közül. Ne haragudjatok,de én szerintem egy fiatal lány még befolyásolható és irányítható is, és meg is félelmíthető.
De szerintetek egy normális oktatóval egy normális helyen ilyen előfordulhat????????? NEM!
És nem az én barátnőm mászott rá és itatta le Kovács Györgyöt,majd utánna pedig erőszakolta meg.
Ő tényleg egy nagyon őszinte lány hidjétek el! Máskülönben nem is tudtam volna róla,ha nem mondja el.
Az első alkalommal olyan ürüggyel vitte a lakására,hogy az üzletben azt hazudta mindenkinek,hogy pecsételgetni kell katalógusokat, erre tanu is van.

Tomekk # 2008.02.08. 23:16

A barátnőm nem prosti,ezt kikérem magamnak. Ő csak azt csinálta 16éves fejjel amit a tanára mondott, vagy én sem értem mi történt pontosan. Ezt ő fogja elmesélni a bíróságon, én nem faggattam ezekről a dolgokról, nincs pofám. Meg Feleslegesen nem kinzom,ugyis el kell mondania sok ember elött sokszor,hogy mi volt pontosan a sztori, és tudjátok mit: engem is rohadtul érdekel az igazság.
Azt tudom,hogy a szülei nem igazán tudták támogatni mivel nagyon szegények,ugyhogy örültek a takarítás lehetőségnek,ők nem tudták mi zajlott valójában. Nem mondom,hogy ő nem hibázott,mert én ezért a mai napig haragszom rá,hogy nem szólt azonnal,de mikor otthagyta az iskolát a terror miatt az osztályfőnöke sem hitt neki "áá a Gyuri biztos nem olyan.." Én lelkileg teljesen kikészültem ebben az időszakban gondolhatod. De mégiscsak oda jukadok ki,hogy egy felnött fejében ne forduljon meg a 'nevelő célú sexuális erőszak illetve zsarolás'... Nem??

monalisa1 # 2008.02.08. 19:48

Egy fodrászüzletben - vélem mint alaphelyszínt -, ahol a mester keze alá van beosztva egynéhány tini leányka,
egy szombati lakástakarítás = 10 ezer forint "megváltása", megvádolnám a történetben szereplő leányzót prostitució okán...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.08. 18:32
Tomekk # 2008.02.08. 18:31

Ügyvédet keresünk, nem tud valaki segíteni?? SZOMBATHELY

Tomekk # 2008.02.08. 18:29

Holnap írom a fejleményeket!
Nem áll rosszul a szénánk! Irok holnap!

nandy # 2008.02.08. 13:41

Dr.Attika: azért ne általánosíts ennyire.:(

prometheusz # 2008.02.08. 12:44

igen 14 alatt nem pedofilia.

de szerintem nem mindegy hogy 16 éves perel e be zaklatásért vagy 25 éves...

vagy mindegy?

Dr.Attika # 2008.02.08. 12:30

Nagyon szomorúan olvasom e sorokat. Nincs már női tisztesség, női tartás. De sajnos nem csak a tizenéves lánykáknál, hanem a fentebbi korosztályban sem. Egy ismerősöm mesélte, hogy egy épületgépészeti tervezési szolgáltatás számláját egy hölgy "testileg" kívánta kiegyenlíteni. Még humorizáltam is, hogy a nettó összegre még elmegy. De mi van az ÁFA tartalommal. Hívtok egy APEH-os férfit, hogy 20% erejéig szálljon be ő is?

főnök85 # 2008.02.08. 12:20

Majd a Magyar "Királyi" rendőrség kideríti mi zz igaz. Amúgy meg ott a hazugságvizsgáló, ami igaz hogy a bíróság nem fogadja el bizonyítékként, de egy jó kiindulási alap. Meg a szembesítés sem rossz, mert a hatóság nagyon sok mindent ki tud szűrni a két ember viselkedése alapján. Nem hiszem hogy meg kellene kérdőjelezni bárkinek az állítását. Különben a látens büncselekmények nagyon nagy százalékát a nemi erkölcs elleni esetek teszik ki, mert az áldozatok félnek és szégyellenek erről beszélni. Ha meg véletlenül a lány nem mondott igazat, akkor majd őt fogják bűnvádi eljárás alá vonni.

Az egészről meg ennyit:

„Quod non vetat lex, hoc vetat fieri pudor”

  • amit nem tilt a törvény, azt tiltja a tisztesség-

( Seneca )

editd # 2008.02.08. 11:50

Bocs, az OFF-ért, de Tomekk, te hány éves vagy???
Az én testvérem is tanár, és a lányok folyamatosan ajánlkoznak, zaklatják. És a családját is.Engem Pl.
Minap is felhívott egyik tanítványa, azzal, hogy ha nem mondom meg neki, hogy létesítsen vele kapcsolatot-ezzel a szavakkal, akkor feljelenti az igazgatónál, hogy megerőszakolta. OK . mondtam, de mivel bizonyítod?? Tanuskodnak az osztálytársai. Na amilyen pofátlanok a 15-17 éves lányok......
Persze lehet, hogy a lenti eset megtörtént. Én csak arról írok, hogy úgy általában mi folyik egy szakmunkásban, és a lányok , hogy gondolkodnak. Tisztelet, a kivétel.

Pjotr # 2008.02.08. 11:49

Az, hogy lefeküdtek, nem büntetendő a törvény szerint nem pedofilia.
(az más, hogy ki erkölcsileg milyen dolog.)