pénzhamisítás!


Vivy # 2008.02.22. 08:16

Sziasztok, aki tud kérem szóljon hozzá a témához! A helyzet az, hogy 2006 október 29 óta nyomoztak pénzhamisítás ügyben! Engem kerek 5 hónap után kiengedtek! Tegnap megjött a papír, hogy mikor lesz a tárgyalás, és nagyon félek! Mindenki azt mondja, hogy ne féljek, még anno a rendőrök is azt mondták, hogy szerintük is felfüggesztettet kapok! Amit nagyon remélek, mert elég volt az az 5 hónap is! Mit gondoltok, valóban lehet, hogy felfüggesztést kapok? Milyen enyhítő körülmények vannak, mit vesznek ilyenkor figyelembe! Egészen idáig lakhelyelhagyási tilalom alatt áltam első fokú tárgyalásig, most már lassan egy évig! Rendes munkahelyem van stb! kb 1 millió ft-ról van, szó és a szakértői vélemény szerint nagyon "gagyi" egy egyszerű fénymásolat! lehetséges, hogy nem kapok börtönt? Válaszotokat előre is köszönöm!

Krisztián2006 # 2008.02.22. 17:31

T. Vivy!

Enyhítő körülmény lehet: beismerő vallomás, büntetlen előélet,

Mindenképpen pozitív, hogy van munkahelyed és nem sértetted meg a lakhelyelhagyási tilalmat. Van esélyed a felfüggesztetre, de 5 hónapot már bent voltál s ha bűnösnek találnak akkor általában letöltendővel súlytanak. Ami lehet anyi, hogy az 5 hónap és a kedvezményt figyelembe véve nem kell visszamenned.

A bűncselekmény bizonyítottsága szempontjából mindegy, hogy milyen munkát végeztél a hamisítás tekintetében.

Megbánó magatartás, munkáltatói igazolás és lehajtott fej ajánlott a bíróságon.

Az ítélet függ még a bűncselekmény elszaporodotságától s attól is, hogy melyik bíróság tárgyalja. Minden megyében más az ítélkezési gyakorlat.

Átvert ember # 2008.02.22. 20:06

Vazze legalább vetted volna a fáradtságot és NORMÁlIS munkát csináltál volna! Ne haragudj ez kikívánkozott!!
Nem pártollak csak mondom.... nem kerültél volna ide akkor!
Hát nem tudom kibickedni nem akarok,de szerintem számíts arra hogy kapsz még valamit és ha nem akkor jól jársz. Az hogy hitegeted magad hogy nem lesz több úgy rosszabb ha mégis....
( aztán a munkádra mindig legyél igényes és minőségben dolgozzál bármit csinálsz, nem rúgnak ki stb... )

Átvert ember # 2008.02.22. 20:07

Meg hát megdolgozni is lehet azért a k*rva pénzért.....

Dr.Attika # 2008.02.23. 05:44

Szerintem Vivy nem letolásért írt a fórumba. A védelemért ügyvédhez forduló személyt sem szoktuk földbe döngölni.

Vivy # 2008.02.23. 11:39

köszönöm a hozzászólásokat (dr. Attila), hát most rendes munkám van, egy szállítmányozó cégnél dolgozom, persze, hogy megbántam, és nem szegtem meg a lakhelyelhagyási tilalmat! Hát csak bízni tudok, hogy nem kell visszamennem! Győri Városi bíroság tárgyalja amúgy az ügyet!

Vivy # 2008.02.23. 11:41

Ja és beismerő vallomásom van, és büntetlen előéletű!

Átvert ember # 2008.02.23. 20:06

Dr Attika IGAZA VAN! Bocsika!

Főlökött # 2008.02.24. 18:09

Tisztelettel

Van kölcsönbe ( jó pénzért ), egy földbe döngölő kézi készülékem. De minek is ?????

Vivi - beismerés- eljárást segítő magatartás, büntetlen előélet, minimális kárérték, megbánó magatartás, családfenntartó pozíció - munkáltatói igazolással alátámasztva, mind, mind enyhítő körülmény.

Nem kell mással foglalkozni, csak magunk és családunk életével. Annak rendezésével. Megbotlottunk, megesik. Büntit kapunk, letudtuk, felfüggesztett alatt nincs dorbézda. Máskor nem tesszük, amit tettünk.
Ezért van a fórum, kérdés - válasz. Próbálunk segíteni, tanácsot adni, ha sikerül.

Sok sikert, szurkolok!!!!!!!
Ide karcolhatnád majd a végeredményt. Tényleg érdekelne, mit sikerült kihozni, remélem jól alakul számodra.

----------------
  • Löki
Vivy # 2008.02.25. 09:10

Köszi Főlökött!!! Nagyon köszönöm a megnyugtató volt amit írtál, és rohadtul bízom benne, de már most kivagyok készülve, és hozzáteszem a másik fél ügyvédje március 8-án kiutazik külföldre és egész hónapban nem lesz, és el akarja halasztatni áprilisra! Hát addig biztos, hogy bekattanok a félelemtől, de azt mondja az én ügyvédem, hogy mivel sok a tanu, így lehet, hogy nem fogja engedni a bírónő, hát egyrészt örülnék neki, mert akkor most már essünk túl rajta!! Nagyon bíztatnak, hogy felfüggesztenek, és nagyon remélem, nem is tudom mi lesz ha mégsem! Mégegyszer nem tudnék előről kezdeni egy életet! Remélem "normális" lesz mindenki, és nem fognak visszaküldeni! Az enyhítő körülmények közül a családfentartás nincs meg, még várok vele:-) Remélem jövőre már neki lehet állni! köszi, hogy szurkolsz és mindenképpen leírom, hogy mi lett a vége!! Még aki tud esetleg bármit hozzáfűzni, bíztatót vagy nem, nagyon érdekel!

Főlökött # 2008.02.27. 15:14

Tisztelettel

Nincs mit köszönni, azért vagyunk itt, álláspontom szerint. Én örülök neki, ha egy hangyányit is tudtam segíteni valakinek is.

Hozzáteszem, ne foglalkozz mással. Csak saját magaddal, s a bírónak is úgy tűnjön, megbántad, véletlen botlás volt, egyszeri, de nem kéne letöltendő, mert akkor a családomnak annyi, s ez a drasztikus ítélet több ember életvitelét is megváltoztatná.
Remélem érted mire próbáltam rávilágítani. Kirendelt védő ( 5 év, vagy fölötti bünti tétel esetén ) is teszi a dolgát, úgy ahogy, de saját életedről van szó.

Na sok sikert.

----------------
  • Löki
kea4 # 2008.02.27. 17:35

Vivy!

"Nagyon bíztatnak, hogy felfüggesztenek, és nagyon remélem, nem is tudom mi lesz ha mégsem!" Tudomásom szerint valamikor a gengszterváltás környékén Magyarországon megszüntették az elítéltek felfüggesztését. :) :) :)

Üdvrivalgással:
KEA.

Dr.Attika # 2008.02.27. 17:48

Önt nem fogják felfüggeszteni, legfeljebb a szabadság vesztést. A felfüggesztéses büntetés már hatálytalan.

Vivy # 2008.02.28. 07:56

Ezt most nem értem kedves Dr. Attila? Hogyan hogy hatálytalan? Nem létezik már felfüggesztett börtön büntetés?

Vivy # 2008.02.28. 07:58

Jó már értem:-) Hirtelen megijedtem! Hát az biztos hogy megbántam ezt a marhaságot és nem kell úgy tennem mintha! hát 10-én összecsinálom magam az biztos, de remélem a bírónő meg mindenki "jó" ítéletet szab ki!! Ha már egyszer kiengedtek ne kelljen visszamenni!

Főlökött # 2008.03.02. 17:09

Tisztelettel

Olvasni kell a sorok közöt !!!!!

"Önt nem fogják felfüggeszteni, legfeljebb a szabadság vesztést." Nem ácsolják a bitót......

Nem kell rémüldözni, csak észnél kell lenni.

---------------
  • Lökedelem
Vivy # 2008.03.03. 05:10

Igyekszem:-) Már csak egy hét! Elég para van...

Dr.Attika # 2008.03.03. 05:50

Kedves Vivy!
Létezik felfüggesztett börtön büntetés. Ön azt írta, hogy "...felfüggesztenek." Nem önt függesztik fel, mert az mást jelent, mint az önre kiszabott börtön büntetés végrehajtásának felfüggesztése.

Vivy # 2008.03.03. 06:36

Tisztelt Dr. Attila,

Tudom, és köszönöm, de nem is úgy értettem a felfüggesztést:-) remélem hogy nem végrehajtandót kapok!

Vivy # 2008.03.11. 05:19

Sziasztok,

Köszönöm akik szurkoltak nekem, sajnos ítélet nem született, április 28-án lesz a következő tárgyalás, és azt mondta a bírónő, hogy akkor fog ítéletet is hírdetni! Viszont ami pozitív, hogy eltörölték a lakhelyelhagyási tilalmamat! Hát remélem, hogy "jó" ítéletet kapok akkor!

Vivy # 2008.04.30. 03:49

Üdv mindenkinek! Hát megvolt április 28! Nagyon jó ítéletet kaptam, nagyon rendes és jó volt a bírónő, 2 év börtönt 4-re felfüggesztett, viszont az ügyész élt a 3 nap gondolkodással, mert ő letöltendőt kért! És fellebbezett! Nagyon kétségbe vagyok esve, pedig nagyon bíztam benne, hogy annyiba hagyja! Most megyünk másod fokra! Ügyvédem azzal nyugtat, hogy már a jó ítélet a "kezünkbe van", de nagyon pesszimista vagyok! Tud valaki hozzászólni ehhez, hogy ilyenkor mikor ugye mi jó ítéletet kaptunk, de az ügyész fellebbezett, hogy másodfokon mi várható! Ott mindig szigorúbbak a dolgok? Várható, hogy most elítélnek, vagy hallgassak az ügyvédemre és éljem tovább nyugodtan az életem? Köszönöm aki hozzászól!

ksstomi # 2008.04.30. 05:18

hozzászólás törölve

Vivy # 2008.04.30. 05:24

köszönöm ez bíztató volt, hát az ügyvédem is nagyon bíztat, meg, hogy ő megígérte és ne aggódajk, csak még bírjam ki addig amíg kitűzik a másodfokot! Egyébként ott már más lesz a bíró is, meg az ügyész is?

ksstomi # 2008.04.30. 06:28

hozzászólás törölve

Vivy # 2008.04.30. 06:40

Hát ez viszont nem jó hír:-( Mert ugye a bírónő meg mindenki teljesen korrekt volt és normális viszont ha ugyanez az ügyész marad.... ő letöltendőt kért, és ezért fellebbezett, mert a bírók meg nem ezt adták! Hát nem tudom, nagyon félek!