Két tűz között,avagy ilyenkor mi van?


Tomekk # 2008.04.01. 21:49

Jó napot Kívánok!

Először is le szeretném írni,hogy mikor elkövettem a tettem nem voltam túl beszámítható, össze voltam omolva és elkeseredettségemből cselekedtem. Régebben indítottam is egy fórumot azt hiszem „Szexuális erőszak 16éves diáklány ellen”. Szóval a barátnőm egy pedofil és perverz oktató miatt hagyta ott az iskolát a 3.évében.

Akkor mikor ezeket a dolgokat átélte 16éves volt. Az oktató azzal az ürüggyel vitte a lakására,hogy pecsételni kell valami iratokat ott pedig bezárta az ajtót és … Megfenyegette,hogyha valakinek elmondja mi történt akkor baja esik. Mivel párom elmesélte tudtam milyen ez az ember és többször telefonáltam,hogy még egyszer ne merjen hozzáérni. Mivel ezek a dolgok folytatódtak barátnőm többet nem ment még az iskola közelébe sem, nem hittek neki, még az osztályfőnöke sem. Hát,hogy a K.Gy. nem ilyen, stb. stb. Én ez idő alatt nem tudtam igazából feldolgozni,hogy mi történt, vagyis utáltam az egészet. Nem tudtam aludni és az autómat is totálkárosra törtem, elaludtam. Ezután sajnos még jobban elkeseredtem és inni kezdtem, a munkahelyemen nem álltam meg a helyemet így onnan is kirúgtak. Szóval minden nagyon jól összejött. Kikészültem. Eközben felhalmozódott bennem egy hatalmas gyűlölet ez ellen az ember iránt aki ilyeneket csinál a tanítványaival.

Decemberben elpattant a húr, 2liter kromofággal körbeöntöttem a kocsiját és ott hagytam neki egy levelet, hogy az élettársa is tudjon róla, hogy kivel van együtt. Szóval a rendőrség gyorsan rám talált a céges telefonszám és testvérem telefonja alapján, mint gyanúsított. Barátnőmmel egyszerre lettünk behívva őt hívták be először utána engem. De előttünk a bizonyos oktatót is berendelték és kérdezgettek tőle,hogy történt e valamilyen viszony a barátnőmmel. A rendőr nekünk azt mondta,hogy látszott rajta,hogy gyengén hazudott, hebegett habogott. Tehát párom vallomást tett a rendőr leírt mindent 2órát voltak bent. Mikor kijött nekem csak annyit mondott,hogy őszinte legyek mert akkor sokkal jobban járok. Nem akartam válaszolni semmire. Azzal tisztában voltam,hogy a rongálásért maximum 30-40ezer forint pénzbüntetést kaphatok. Viszont azzal nem,hogy a rongálással okozott kár hogyan fog alakulni. Végül is normális volt a rendőr és neki is összeállt a kép. Azt mondta jobban járok ha beismerem, mivel más gyanúsított nincs. Az anyagi kárról pedig annyit mondott,hogy nem hiszi,hogy a barátnőm által elmondott vallomás súlyossága miatt valaki is polgári peres eljárást indítana ebből. Nemrég tudtam meg,hogy az anyagi kár 940ezer forint, nevetséges de annyi…biztos arannyal volt lefújva…
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha elindítja a polgári peres eljárást akkor hogyan fog alakulni az ügy és,hogy ha nincs vagyonom és nincs munkahelyem akkor hogyan hajtják be ezt. Még annyit kérdeznék,hogy a vallomás alapján amit b.nőm elmondott az alapján meggyanúsíthatják-e vagy pedig csak az anyagi kárról van itt szó.

Előre is köszönök mindenféle segítséget!!

nandy # 2008.04.01. 22:01

Először is bizonyítania kell a követelés alapját. Pl. szervíz számlával...

Tomekk # 2008.04.01. 22:13

Azthiszem már volt kint kárszakértő, az alapján állapították meg ezt az összeget.

Tomekk # 2008.04.01. 22:16

Mármint azt a számlát amit a javításkor kap a szervíztől? Olyanja még nincs mert a kocsi még ugyanúgy van.

v e s z p r é m i # 2008.04.02. 06:42

A büntetőeljárás ellene csak akkor fog elindulni, ha a barátnőd magánindítványt tesz.
A rongálás egy másik bűncselekmény, amely külön kezelendő, és az ebből származó polgári jogi igénye is.
A kár mértékét a károsultnak kell bizonyítania, ha ez eltúlzottnak tűnik, akkor vitathatod, kérhetsz másik szakértői véleményt.

Tomekk # 2008.04.02. 07:40

Azthiszem ez nem magánindítványos mert az elkövető az oktatója volt. Másik szakértői vélemény mikor lehet kérni és hogyan? Ha van vagyonom akkor azt jobb ha leiratom magamról, vagy ezt meddig tehetem meg? Köszi!

monalisa1 # 2008.04.02. 07:56

A másik szakértői véleményt addig van értelme kérni - tehát mielőbb -, ameddig a kocsihoz még nem nyúltak hozzá, hogy a szakértő a rongálást eredeti állapotában láthassa. (Utólag már csak arra hagyatkozhat amit az előző kolléga leírt, valamint amit a szakműhelyben mondanak neki.)

A szakvélemény és az autó helyreállításának tényleges költsége közt eltérés lehet majd...

Ha van vagyonod, melyet most "menteni" akarsz, ne tegyed, mert tudva azt, hogy tetemes tartozásod van, fedezetelvonásnak tekintik, és ez külön büntetendő.

Zárójelben írom: a beírásodat olvasva - valamint a nemrég futott másik topicodat is végig követve -, sajnos az idegeid nincsenek rendben, fordulj segítségért orvoshoz.

Tomekk # 2008.04.02. 08:02

Amíg nem voltam bíroságon sem addig nem tudom,hogy tartozásom van, vagy?
Ha gond van az idegeimmel emiatt akkor,hogy lehet pszihologusi véleményt szerezni vagy ez abszolut nem enyhítő dolog??

Tomekk # 2008.04.02. 08:08

Azt mondták,hogy ebből kb fél év mulva lessz valami... Azalatt leirathatok magamról minden vagyont nem?

monalisa1 # 2008.04.02. 08:19

Már hogy a fenébe ne tudnád hogy tartozásod van, bár egyenlőre még büntetőjogilag nincs a nyakadba varrva - csupán idő kérdése.

A barátnőddel sajnálatosan megtörtént (?) eset megviselhette az idegeidet, emiat csak részben vagy ura a cselekedeteidnek - ezt kellene mielőbb kidomborítatni egy orvosi papíron - egyidejüleg a segítő gyógykezelés igénybevétele. Ma már vannak hatékony gyógyszerek, melyek szedése sokat segíthet egy idegkimerült betegnek - és nem kell a "dilibogyót" végtelen időkig szedni. Én inkább egy pszichiáter szakorvost javasolnék.

monalisa1 # 2008.04.02. 08:21

Ezzel az esetleges leíratással kapcsolatban fontos ügyvédet megkérdeznek, ne hogy utóbb külön probléma legyen miatta.

_Wasp_ # 2008.04.02. 08:32

Tomekk ez egyre rosszabb lesz.
Ha leíratsz magadról minden vagyont, azt nem fogja jó szemmel nézni a bíróság. Börtönbe is akarsz kerülni a végén?

Egyébként pedig 1 M Ft... vegyél fel kölcsönt, és fizesd ki. Akkor jársz a legjobban. (illetve, ha durván aránytalan, akkor a kár összeget polgári perben próbáld lejjebb vinni. Nyilván nullára nem lehet, de ha 500e Ft lesz belőle, akkor tekintsd főnyereménynek.) Ha most kinullázod magad vagyonilag, akkor a fejed felett marad néhány millió kamatokkal egyre-egyre gyarapodva életed végéig. Nem lehet rendes munkád, nem lehet tulajdonod... Megéri?

(Annak idején figyelmeztettünk, hogy tartózkodj bcs-ek elkövetésétől, mert az nem ment téged, hogy a fickó is nagy genya volt.)

Ötlet: ha bebizonyosodik a szexuális zaklatás, akkor barátnőd indítson a fickó ellen nem vagyoni kártérítésre pert, talán valami visszajön abból, amit elkromofágoztál. Talán pluszosok is lesztek. (illetve ő az lesz. Hogy te kapsz-e belőle... félek, már más kérdés.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2008.04.02. 08:34

(egyébként meg, amikor arra hivatkozott a rendőr, hogy ismerd be, mert nincs más gyanúsítottjuk... ez vicc.
te meg beismerted...)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Tomekk # 2008.04.02. 08:40

muszály volt sajnos mert a cellainfó, meg az egyik ismerősöm hívása amiben erről beszél az már nehezen tagadható és az még rosszabb lenne

Tomekk # 2008.04.02. 08:44

Ha elmegyek egy dokihoz akkor azt a bíróságon mire tudom használni vajon? Nem késő? Szerintetek? Köszi az eddigi hozzászólásokat is, tudom,hogy hülyeséget csináltam,de tényleg kikészültem és erről nem tehetek sajnos.

nandy # 2008.04.02. 09:17

Tomekk:

inkább azért menj el dokihoz, hogy kezeljen. A saját érdekedben. És persze a köz érdekében. Ilyen haraggal, agresszióval előbb-utóbb valakit még agyonütsz.

Szvsz. polgári perben (a kártérítési per az) nem sokat számít, hogy van egy papírod a dokitól...

Tomekk # 2008.04.02. 09:33

Na azértennyire nem vagyok terror...de az igazságtalanságot utállom.
Egyébként ha nincs vagyonom és nincs munkahelyem akkor börtönt kaphatok ezért?

nandy # 2008.04.02. 09:39

Tartozásért börtönt max. akkor, ha köztartozásod van.
Ha a bíróság fizetésre kötelez, de nem tudsz, akkor végrehajtás indul.
Ha nincs vagyonod sem jövedelmed, nincs mit behajtani. De a végrehajtó gondoskodni fog arról, hogy a tartozásod akár 30 év múlva is behajtható legyen.

viszont ha most gyorsan eladsz mindent, azt könnyen minősíthetik fedezetelvonásnak, ami viszont bcs. Ezért (talán felfüggesztett) börtönbüntetést is kaphatsz.

nandy # 2008.04.02. 09:45

Na azértennyire nem vagyok terror

Ebben nem vagyok biztos. Egy dolog az, ha nagyon haragszol valakire, dühös vagy és ingerült.
Egy másik dolog az, amikor szándékosan kárt okozol. És azt ismerd el, egyáltalán nem szokványos és elfogadott dolog a másik autóját kromofággal körbeonteni. Mi jöhet még? Legközelebb fel is gyújtod?

Tomekk # 2008.04.02. 09:47

Köszi az infókat! Sajnos nincs pénzem ügyvédre, meg amúgysem...made in hungary.
Lenne egy fontos kérdésem:
Testvéremmel van egy közös telkünk, egy külterület, szőlőhegy. Fele-fele arányban van a nevünkön. Ha egy telek két néven van az terhelhető??

nandy # 2008.04.02. 10:25

A te részed igen.

Tomekk # 2008.04.02. 10:58

Köszi! Amúgy úgy hallottam,hogy van biztosítása. Akkor nem fizetnek ha megvan az elkövető, vagy ez, hogy működik vajon?

_Wasp_ # 2008.04.02. 11:03

fizetnek.
te meg a biztosítónak.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Tomekk # 2008.04.02. 11:11

Az sem köztartozás igaz?

Dr.Attika # 2008.04.02. 11:23

Nos a lényeg. Itt szándékos bűncselekménnyel okozott kárról van szó. Valószínűleg a sértett nem bagatelizálja el az ügyvéd szerepét és ügyvédet fog megbízni. Az meg a büntetőeljárásban fog kártérítési igényt előterjeszteni. A bíró meg is fogja ítélni ugyanis a kár mértékét nem a károsultnak kell bizonyítani ebben az esetben, hanem az ügyész fogja a minősítő körülmény miatt. A szőlőhegy felétől sajnos el lehet búcsúzni. Az eladás sem számít, mert innentől fedezet elvonásás és a vevő köteles később is tűrni a kielégítést. A testvérnek történő ajándékozás is ezzel a hatással jár. A kromofág az nem csak a festéket oldja, hanem bele eszi magkarosszériába, tehát annak csokolt. Ezért ilyen húzós a kár. Arról nem is beszélve, hogy a büntetési tétel 3 év bűntett miatt. Kinézhet 1 év felfüggesztett.