jelvényhasználat


Laslie # 2009.04.02. 08:25

Olyan matricát raksz az autóra amilyet csak akarsz.
Ez akár reklámnak is felfogható.
Legfeljebb arra hivatkozhatsz hogy a másik autó vezetője figyemét elvonja a vezetéstől ha ezt meglátja,de ez nagyon gyenge lábakon állna.
üdv

Laslie

Főlökött # 2009.03.11. 15:49

Tisztelettel

Nem értem, mi nem volt érthető ?

"Nem értem a kérdést.....Bár­milyen matricát feltehetek a kocsimra ( Kresz mérvadó ), nem kell hozzá senkitől engedély, csak megkülönböztető jelzést nem"
Mivel a megkülönböztető jelzés használatának engedélyét a forgalmiba be kell jegyeztetni és PÁV vizsga is szükséges a használatához.

A matricázással kapcsolatban a szélvédőt nem javaslom.

Milyen az igazi rendőrségi matrica ? Bármilyenhez hozzá lehet jutni, vagy lehet csináltatni is. Nincs szabály arra, hogy ki - milyen matricát rak a saját tulajdonú kocsijára.
Közokirat lenne kitéve, pl. rokkantkártya, az már macerásabb, mivel annak használata vizsgálható. Ha nem jogos, közokirat hamisítást követ el az illető.

------------------
  • Lökött
kissbottyán # 2009.03.11. 12:31

Köszönöm a kimeritő választ ajelvényhazsnálatra. Amire én kiváncsi lennék, arra mégsem kaptam választ. Nem olyan hogy"száguldok és félek" hanem igazi rendőrségi matrica, még a bp.i teve utcai rendőrség telefonszáma is rajta van. Pedig az autó tulajdonosa egy koros " nyomorék ember " aki fiatal korában sem lehetett rendőr.
Jogosan viseli a matricát? Igy persze félelmet kelt sokakban.
Előre is köszönöm a választ.

Főlökött # 2009.03.10. 17:41

Tisztelettel

Én felragasztottam. Az egyik boltban találtam és nagyon megtetszett, olyan mint a rendőröké, a "szolgálok és védek" típusú, csak az enyémen az van "száguldok és félek", de a forma, színek ugyan az.

Még senki nem szólt érte.......mindenkinek tetszett.

Nem értem a kérdést.....Bármilyen matricát feltehetek a kocsimra ( Kresz mérvadó ), nem kell hozzá senkitől engedély, csak megkülömböztető jelzést nem. Pedig szívesen száguldoznék át a piroson, mindenkit megelőzve.....Iyet hol lehet rendelni ????????????? Nem is tudom...

Ja PÁV is kell hozzá.....

------------------
  • Lökött
kissbottyán # 2009.03.07. 15:41

Azt szeretném tudni, hogy ki és milyen jogon viselhet rendőrségi matricát a saját tulajdonú szgépkocsiján. Köszönöm a segitséget.