Mit lehet ilyenkor tenni?


monalisa1 # 2009.04.20. 15:26

A büntetőeljárásról szóló törvény., a hivatkozott paragrafus a tanú idézésével, értesítésével kapcsolatos.

Bővebbet az itt balra található "Szolgáltatások" menűsor "törvénytár" rovatban, és azon belül a Be. rövidéssel jelzett Büntetőeljárás törvényben. (Keresd meg a 67. §-ust.)

girca # 2009.04.20. 13:56

Segítség!
Kaptunk egy idézést a rendőrség bűnügyi osztály-Vizsgálati alosztályától.Az idézésben semmilyen információ nincs,hogy miért is idéztek be, telefonon pedig nem adnak felvilágosítást csupán a Be.67 paragrafus 1,2,5 bekezdésre hivatkoznak.Mi ezeknek a tartalma?

monalisa1 # 2009.04.20. 07:36

A másik topicban ugyanezen kérdés megválaszolva.

roobertgida # 2009.04.20. 07:23

Jó napot mindenkinek!
Problémám a következő.
Építkezek és kötöttem egy szerződést egy kivitelezővel
miszerint 2009.aug.1-ig befejezi az építkezést.Viszont már csak a belső burkolás hiányzik(csem­pe,járólap),vis­zont azt mondta hogy június közepéig nem folytatja az építkezést.
Az eddigi munkája ki van fizetve.
Felmondhatom-e a szerződést?Ha igen vannak-e ennek valami következményei?
a segítséget előre is kösznöm.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.04.20. 06:02

A nyomozó hatóságnál tett feljelentésnek elsődlegesen azokat az adatokat kell tartalmaznia, amely adatok alapján valamely bűncselekmény elkövetésének gyanúja megállapítható. Az ön által leírt tényállás inkább egy polgári jogi jogviszonyból származó követeléseit tartalmazza.

jogiforumer # 2009.04.19. 11:37

A Fia nevén van az internet, és agyvérzésig limewire-ezik. Ami mivel P2P technológián alapul, azaz visszafelé is tölt, már önmagában is bűncselekmény. Az ISP a hatóság részére simán kiadja az adatait, hogy mikor hova kapcsolódott és mit töltött fel illetve le, még ha csak film vagy zene volt is. Érdemes ezzel kiegészíteni?

jogiforumer # 2009.04.19. 09:51

"Feljelentés

Tisztelt Nyomozó hatóság!

2008. december 9. napján részletre eladtam, a régi gépemet T.... J..... B....... K.... V... u.... Szám alatti lakosnak, azzal a feltétellel, hogy az alapgépet négy részletben megfizeti. Az ügyletről adásvételi szerződés is készült, melynek fénymásolatát mellékelem a feljelentés mellé.

T... J...., a részleteket nem hajlandó fizetni ( mindösszesen 3 x 5000 Ft-ot fizetett ki), miközben az alap 20 000 Ft-os gépen felül – újabb alkatrészeket kért el ( névlegesen : 120 GB-os Seagate merevlemez, USB 2.0 HUB, APC E20-G túlfeszültségvédő, LG GSA-4120B DVD-író, Thermaltake Hardcani előlapipanel, Creative Soundblaster live 5.1 hangkártya ) azt állítva, hogy majd folyamatosan törleszti. A zárójelben feltüntetett eszközöknél újabb 20 000 Ft-ban állapodtunk meg. Természetesen az alkatrészekkel kapcsolatban számlákkal tudom, bizonyítani A szerződésben alaptételként az alap számítógép 20 000 Ft név értékkel szerepel, melynek a pontos specifikációi a szerződésben le vannak írva. Átadtam neki a legálisan megvásárolt Windows XP Home Edition OEM Operációs rendszert is. Kölcsönkért , és kölcsönkapott továbbá tőlem, egy LG T710BH típusú monitort is. A Mai napon azonban közölte velem, hogy sem a monitort nem adja vissza, sem pedig a részleteket nem hajlandó fizetni. Közöltem vele, hogy felfogom jelenteni a rendőrségen.
"

A kérdés: a monitoromat rádugta egy olyan gépre, amin warezolt cuccok vannak. Szóval számíthat rá, hogy kimegy hozzá a rendőrség. A fentebbi alkatrészeket amiket még plusszban kapott, nincsenek megemlítve az adásvételi szerződésben de természetesen tudom bizonyítani, hogy az enyémek. Milyen paragrafusra hivatkozva jelentsem fel? Illetve, hogy írjam át a feljelentést ? A Warezolt verziók miatt is fellehet jelenteni, de az elvált feleségénél lakik a fia esetleg elővigyázatosságból átviheti oda a cuccokat, vagy az apjáékhoz.