Hogyan?
Online jogi tanácsadás
És ha felhasználja a megszerzett információt?!
Szerintem nem, nem volt olyan, hogy egy időben védett volna érdekellentétben álló feleket.
Igen, mindenkire születésétől kezdődően.
(Mielőtt még a hírvivőt szidnád, szerintem is felmerül a kérdés "ugyan mire gondolt a szerző?")
Kedves Tanácsadó!
A kérdésem az lenne hogy ma magyarországon kötelező e a gyerekeknek személyi igazolványal rendelkezniük,vagy sem ...Illetve csak 14 éves kortol? És az a bizonyos 2009 es törvény mindenkire vonatkozik vagy csak a törvény utánn születettekre?
Válaszát előre is köszönöm.
Glück Roland
Szekszárdi Vagyonkezelő ellenében személyiségjog megsértése miatti perben a Szekszárdi Törvényszéken elvesztettem a pert!
A bíró szerint, ha valaki azt a valótlan híresztelést és állítást teszi rólad hogy te jogtalanul parkolsz és így nem tartod be a helyi közigazgatási rendelkezéseket és azokkal szemben akik betrtják, te jogtalan előnyt szerzel nem minősül a te emberi méltóságod megsértésének !
Mellesleg meg meg lett jegyezve, hogy mi maga egy
Don Quijote, hogy a bíróságtól azt kéri, hogy a parkoltató társaság fizesse vissza mindazoknak a parkolási pótdíjakat melyeket jogtalanul szedett be ?
smile hangulatjel
Kérdezem tőletek, hogy szerintetek sérti- e az emberi méltóságot, ha valótlanul állítják rólatok, hogy jogtalan előnyt szereztetek, és nem tartjátok be a közigazgatási rendeleteket, az által, hogy jogtalanul használjátok a fizetős parkolót ?
Tisztelt admin, ma reggel feltettem egy szócikket és mindez idáig még nem jelent meg , Várható a megjelenése?
- fcs-
Szekszárdi Vagyonkezelő ellenében személyiségjog megsértése miatti perben a Szekszárdi Törvényszéken elvesztettem a pert!
A bíró szerint, ha valaki azt a valótlan híresztelést és állítást teszi rólad hogy te jogtalanul parkolsz és így nem tartod be a helyi közigazgatási rendelkezéseket és azokkal szemben akik betrtják, te jogtalan előnyt szerzel nem minősül a te emberi méltóságod megsértésének !
Mellesleg meg megjegyezte, hogy mi maga egy
Don Quijote, hogy a bíróságtól azt kéri, hogy a parkoltató társaság fizesse vissza mindazoknak a parkolási pótdíjakat melyeket jogtalanul szedett be ?
smile hangulatjel
Kérdezem tőletek, hogy szerintetek sérti- e az emberi méltóságot, ha valótlanul állítják rólatok, hogy jogtalan előnyt szereztetek, és nem tartjátok be a közigazgatási rendeleteket ?
Nem. Nem ő dönt, hol tölti a büntetését, ezért az nem róható fel neki, ha átszállítáják. Viszont azt többször mondtam már, hogy semmiféle kedbvezmény nem jár, hanem adható.
Kérdezni szeretnék olyan lehetséges ha valakit átszállítanak vagyis nem ott tölti a büntetését ahova a behivoja érkezett akkor elveszti a kedvezményét ami jár neki?
Az ellenőrző rendőrökön kívül más nem is fog jönni. Kérd a bírótól, hogy részlegesen oldja fel a házi őrizette, amíg elmész a cuccodért. Egylbbként bárhová akarsz menni, meegteheted - bírói engedéllyel.
Tud valaki információt adni a házi őrizetről? Második napja engedtek ki előzetesből a pkkb-n,célirányosan kellett a lakhelyemre utaznom.Nem mehettem el még az előzetesben maradt cuccaimért sem.Nem kaptam még nyomkövetőt sem,de mióta itthon vagyok,a kutya sem jött felém.
Tisztelt Jogászok!
Tudja valaki, hogy az erkölcsi bizonyítványban milyen gyorsan jelenik meg a foglalkozástól eltiltás? Nekem a válasz most "élet mentő" lenne...
Köszönöm szépen!
Tisztelt ügyvéd úr, legyen szíves világosítson fel.
Kárunkra lopás történt a tettest elfogták. A bíróságtól ma kaptuk meg az ítéletet amelyben az áll, hogy a vádlottat bűnösnek találták és kötelezték a kárunk kifizetésére az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül.A jogerőre emelkedés napja 2015. június 30.
Néhány bekezdéssel később azt írják, hogy a sértett polgári jogi igényt terjeszthet elő az xy Ft kárra vonatkozólag.
Kérdésem: Mi a teendő ilyenkor? Nekünk kell pereskedni és újra bíróságra menni, hogy megkapjuk a pénzünket? Mivel a kárunk 100 000 Ft alatti érdemes bármit tenni, vagy a perköltség elvinné az összeget?
Köszönöm, ha tud segíteni.
plattmolly
Büntetni azt nem. Esetleg kártérítési felelősséged az lehet, ha kifejezetten támadásra tenyésztett kutyáról van szó.
netudki
Ha közvádas bűncselekmény látszik megállapíthatónak, akkor a bíróság ezt teszi. Ebből persze még nem következik, hogy valóban el is követtél közvádas bűncselekményt, csak az, hogy ha a feljelentésben foglaltak mindenben igazak, akkor ez lehet közvádas bűncselekmény.
Ha jött válasz azóta, akkor igen. HA esetleg nem jött válasz, akkor, kérem, próbálkozzon újra.
Tisztelt Ügyvéd Úr! a kérdésemet az imént e-mailben juttattam el önhöz,az obudafan@freemail.hu címre. nem tudom,helyesen tettem,hogy e-mailben kérdeztem?
Tisztelt Ügyvéd úr!
Az lenne a kérdésem, hogy ez év márciusában kaptam 2 év próbára bocsátást számítástechnikai rendszerek elleni bűncselekmény miatt. Ugyanezen időszakban indult egy nyomozás önbíráskodás, rágalmazás miatt ellenem, melyből az önbíráskodást lezárta a rendőrség bűncselekmény hiányában. A felperes továbbvitte magánvádlóként a rágalmazást, és a mai tárgyalás végén valami olyasmit mondott a bíró, visszaadják az ügyészségnek a vádat. Ez miért van? Jogszerű?
Előre is köszönettel.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha a kutyám a saját kertemben megtámad egy olyan embert, akit nem engedtünk be, tegyük föl fogta magát és mondjuk egyszerűen besétált csengetés meg minden nélkül a kertbe mert véletlenül nincs bezárva a kapu.Vagy mondjuk egy betörő ha bejönne.Ha kiteszem a kapura, hogy a kutya harap és van normális kerítés is akkor engem büntethetnek e ha mondjuk megharapja az illetőt?Kistestű kutyáról van szó.
De már illetéket sem. Bejelentési kötelezettség van a NAV felé.
Sziasztok!
Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni:
Megvásárolt ingatlan klímásként volt meghirdetve, az adás-vételi szerződésben külön azonban nem került nevesítésre a klíma, mint az ingatlanban a vásárlás után maradó berendezés.
Átadás-átvétel napján eladó azt mondta, hogy mivel hibás lett a készülék, ezért leszereltette a kül- és beltéri egységet egyaránt, ám ezt dokumentumokkal nem tudja igazolni.
Kérdésem az lenne: köteles-e az állítólagosan hibás készüléket, vagy mondjuk egy ugyan olyan típusú szintén hibásat visszaszereltetni az eladó az ingatlanba, vagy jogosan járt el és a vevő nem követelhet semmit?
Előre is köszönöm a választ.
Sohasem kellett, legfeljebb illetéket.
Üdv!
Kérdésem a következő:
Egyenesági rokon pénzt ajándékoz. Kell-e utána szjá-t fizetni?
Kedves vlila, azt hiszem, én értem a kérdését.
Egy jó és egy rossz hírem van. A rossz, hogy valóban igaz: amit a párja előzetesben töltött, az a 2 évbe számít be, az elrendelt 10 hónapba akkor sem, ha többet ült, mint a 2 év 2/3 része.
A jó hír, hogy a felfüggesztettből is kaphat kedvezményt, tehát csak az alkalmazott jogszabálytól függő kétharmad, vagy háromnegyed részét kell letöltenie, utána mehet feltételesre.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02