Mire számíthatunk?


Beegee # 2010.03.26. 15:26

Igaz én nem vagyok ügyvéd csak ismerek ilyesmi ügyet, gyerek is van, hitel is van, rohadtul nem érdekel senkit. Minden attól függ hogy az ország melyik területén vagy, melyik bíróság , melyik bíró stb. Sajnos ez van de ez így igaz. Lopás , ahol minden megtérült 2 és fél év ezzel szemben súlyos testi sértés, maradandó szemkárosodás 1 és fél év. Ugyanaz a bíró. Erről ennyit , gusztustalan.

ObudaFan # 2010.03.19. 13:11

Szerintem legvalószínűbb, hogy egy felfüggesztett szabadságvesztésre.

sunbaluka # 2010.03.18. 18:52

üdv Mindenkinek. Rablási kisérletet követtem el. Egy papirt csúsztattam be egy pénzváltó ablakán amin azt irtam hogy fegyver van nálam adja át a pénzt. A hölgy húzta az időt és nem adott pénzt. Én fogtam magam és eljöttem. Megjelent a képem az interneten 1hét múlva. Besétáltam a rendőrségre feladtam magam elmondtam mindent és hangsúlyoztam hogy saját magamtól jöttem el nem kényszeritett senki. Fegyver nem volt nálam. Azóta is dolgozok ugyanott nem rúgtak ki szerencsére. Mire számithatok? 2gyerek és feleségem van meg rengeteg hitel. Előre is köszönöm.

ObudaFan # 2010.01.18. 13:51

Figyelembe veszi, de kötve nyilván nincs hozzá. Mindenesetre a sikeres pótmagánvád ritka.

mi2en # 2010.01.18. 09:01

Páromat másfél éve feljelentette egyik rokonom. Mondván, hogy Ő súlyos testi sértés okozott számára (melyet én nem neveznék annak). Az ügy elég bonyodalmas és hosszú úgyhogy nagyon nem részletezném. A rendőrségen az eset megtörténtét követő 3. napon tett feljelentést és szintén ugyan azon napon vetetett látleletet is, melyben megállapította az orvos, hogy egy kis porc, vagy csont darab letört egy ujj percéről, és ezen sérülés maradandó, mely akadályozza a munkavégzésben, három hétig gipszben kell lennie és rehab.-ra is járnia kell. A nyomozás lezártával a rendőrség átadta az ügyet a nyomozó ügyészségnek. Az ügyészség 1 hónap elteltével lezárta az ügyet és megszüntette az eljárást. Azonban az ún. sértett pót-magánvádat nyújtott be a bíróságra.
Az a kérdésem, hogy mire számíthatunk, a bíróság figyelembe veszi a rendőrségen tett tanúvallomásunkat, illetve hogy az ügyészség megszüntette az eljárást? Ugyan is párom Önvédelem miatt rúgott felé azonban azt tisztán láttam, hogy nem találta el. Viszont felmerült bennünk, hogy az illető akkor sérülhetett meg mikor is gépjárművünket ütlegelte, ezt kihallgatásunk során jegyzőkönyveztettük is. Bár akkor a párom kapott egyet a sértettől ököllel a fejére, amitől egy-két napig rendesen fájt e feje, bár ezt nem jegyzőkönyveztettük mert nem tartottuk fontosnak, ugyan is nem mentünk vele orvoshoz.
Valamint akkor este mi is tettünk feljelentés, amely már lassan egy éve nyomozó ügyészségen van, és semmi papírt nem kaptunk, hogy meghosszabbították-e, lezárták-e egyáltalán mi van.