Felszabaduló székházak hasznosítása


justizmord # 2010.04.08. 00:13

Megosztott-e az MSZP személyével kapcsolatban? Ha igen, miért és kik nem kedvelik? Az alábbi írás válasszal szolgál a fenti kérdésekre.

Karsai túl durva volt. Karsai József MSZP-s képviselő is beavatkozott az ügybe. Emlékezetes, az MSZP június 26-i (2006) frakcióülésén Karsai - amikor megtudta, hogy a következő héten Bajnai Gordon lesz a frakció vendége - azt kérdezte a frakcióvezetéstől, fölteheti-e a kérdést Bajnainak, hogy ő és az apja mikor adja vissza azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor. A honatya most emlékeztetett rá: ő utóbb aláírta a békét a kormánybiztossal, s vállalta, hogy nem nyilatkozik róla.

„Az volt a baj - magyarázta -, hogy túl durván fogalmaztam a frakcióülésen és kettőnk közös megbeszélésén is.” Hozzátette: hibázott, amikor durván és egyszerűen fejezte ki magát, ahelyett, hogy fehérgallérosan fogalmazott volna. „Azt kellett volna mondanom: elvitték a libát, nem fizették ki az árát, még a bankkölcsönt is a termelőkre terhelték, de ez nem lopás, hanem törvényes cselekedet” - nyilatkozta ezúttal. Elmondta még: Bajnai apja a gabonával tette ugyanazt, amit a Hajdú-Bét a libával, de az is törvényes volt. „Nekem az a bajom - szögezte le -, hogy szociáldemokrata vagyok. Kiállok a szerencsétlen, megnyomorított, kisemmizett emberek mellett. De akkor is azt mondom, az ilyen pénzügyi befektetők szélhámosok. Visszaélnek a sok tízezer kisember szorgalmával, jóhiszeműségével, becsületességével. Szándékosan csapják be őket, aztán azt mondják, nem értenek az üzlethez. Nehogy elhiggye már ezt nekik valaki” - zárta le nyilatkozatát az MSZP képviselője.

Csődbűntett gyanújával indított nyomozást a Hajdú-Bét Rt. gazdálkodásával összefüggésben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, amit a Kecskeméti Városi Ügyészség felügyeletével végez - tudta meg a Magyar Nemzet Hortobágyi Istvántól, a rendőrség szóvivőjétől. Kopasz Zsolt városi vezetőügyész érdeklődésükre úgy nyilatkozott: április 27-én rendelték el a nyomozást. Annak határidejét egyszer már meghosszabbították, mégpedig augusztus 27-ig. A lap információi szerint a gyanú alapja az, hogy a társaság - 800 millió forint összegben - elvonta a vagyont a hitelezők elől. Így a beszállítók, a baromfitenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz.

A büntető törvénykönyv szerint a csődbűntettnek ez a legsúlyosabb formája. Az követi el, aki a cég fizetésképtelensége esetén eltünteti a hitelezők, a beszállítók elől a tartozás fedezetéül szolgáló értékeket. A veszteséges üzlet megkezdése vagy folytatása is csődbűntett, ha sérti az ésszerű gazdálkodás követelményeit, s ha a befektető ennek tudatában volt. Az ügynek gyanúsítottja még nincs.

A magyar Nemzet megkérdezte a Hajdú-Bét felügyelőbizottságának egykori tagját, Zelles Sándort - aki jelenleg a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója -, milyen lépéseket tettek a fizetésképtelenség, a csőd elkerülésére. Zelles 1998 decemberétől 2003 augusztusáig volt a felügyelőbizottság tagja. A KVI-nél 2004-ben vezérigazgató-helyettes lett, 2005-ben pedig vezérigazgató. A pénzügyi szakember azt mondta: amikor szükséges volt, jelezték a gondokat. Az idő tájt azonban még különböző megoldásokkal - például ingatlaneladással, cégösszevonásokkal - sikerült felszínen tartani a társaságot. Voltak veszteségek, de jó esztendők is - tette hozzá.

Más technikát is alkalmaztak, közölte. Például a Wallis Rt. a névértéket el nem érő diszkontáron megvásárolta a bankok követeléseit. A fizetésképtelenség Zelles szerint azután következett be, hogy ő távozott a Hajdú-Béttől. Zelles kilépett a Wallis cégcsoporttól is, ahol portfólióigazgatóként dolgozott. A lap kérdésére annyit jegyzett meg, hogy az összeomlás általában gyorsan játszódik le a cégeknél. A Hajdú-Bét felszámolását 2004 elején rendelte el a cégbíróság.

A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a Hajdú-Bét könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nek a vezetőjét, Simor Andrást is, de ő külföldön tartózkodott. Munkatársa útján, telefonon kérdésükre azt válaszolta: nem nyilatkozhat, milyen intézkedéseket javasoltak a fizetésképtelenség elkerüléséért. A titoktartási fogadalom ugyanis hallgatásra kötelezi.

Simor jelenleg - független szakértőként - a kormány által létrehozott konvergenciatanács tagja. A grémium feladata az ország egyensúlyi problémáit kiküszöbölő intézkedések véleményezése és előkészítése az Európai Unió követelményei szerint. A Deloitte Kft. volt a könyvvizsgálója a Postabanknak is. A Fővárosi Bíróság nem jogerős ítélete szerint a kft. fele részben felelősséggel tartozik a banknál bekövetkezett 170 milliárd forintnyi kárért, mert auditálta a Princz Gábor vezette menedzsment valótlan tartalmú mérlegeit. A kár pontos összegét az eljárás későbbi szakaszában határozzák meg.

A Deloitte ellátta a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis Rt. könyvvizsgálói teendőit is. A részvénytársaság a Hajdú-Bét egyik tulajdonosa volt, Bajnai pedig a Wallis cégcsoport irányítója. Jelenleg az uniós pénzek elosztására létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője. A kormánybiztos a lap megkeresésére nem kívánt reagálni a nyomozás kapcsán.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság gazdasági kollégiuma 2004 elején rendelte el a Hajdú-Bét felszámolását. Az eljárás jelenleg is tart: 550 baromfitenyésztő több milliárd forintnyi hitelezői igényt jelentett be. Ezek teljesítésére azonban szinte semmi remény sincs. Több termelő öngyilkosságot követett el.

A Hajdú-Bét áldozata a tönk szélén

Nem egészen ötmillió forint adó- és banki tartozás miatt rövidesen dobra kerül Vajda Bálint egykori nyírmártonfalvi gazda tanyája.

A valaha nyolcezer libát nevelő férfi ellen tavaly indított felszámolási eljárást az APEH, többek között azért, mert Vajdáék bt.-je adós maradt annak a bevételnek az áfájával, amit soha ki nem fizetett nekik az akkoriban Bajnai Gordon által vezetett Wallis baromfi-feldolgozó társasága, a 2004 óta felszámolás alatt lévő Hajdú-Bét.

http://hungary.indymedia.org/node/11734


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.07. 20:35


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.07. 20:06
justizmord # 2010.04.06. 04:27


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.06. 03:21


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.05. 15:08

Magyarország leendő miniszterelnöke, Mesterházy Attila MSZP

Gyönyörű fényképek Mesterházyról, amelyek tökéletesen jelzik rátermettségét

http://www.fn.hu/…235211/3.jpg
http://hetivalasz.hu/…hlag-per.jpg
http://www.origo.hu/…chlagj13.jpg
http://nrw.kis-kunsag.hu/…80/10563.jpg
http://nrw.kis-kunsag.hu/…80/11953.jpg
http://www.origo.hu/…uschlagj.jpg


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.02. 12:00

A magyar kormány megkenésére 2005-ben különítettek el 333 ezer eurót (több, mint 80 millió forintot) buszmegrendelések reményében.

Zárják már börtönbe azt a tetűt, azt a patkányt, emelyik végül megkapta ezt a megvesztegetést!!!


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.02. 11:54

Indul a Tipp Mix!!!!!!!!!!!!!

Beismerte a Daimler autógyártó, hogy magyarországi kormánytagokat is megvesztegettek állami megrendelésekért cserébe. A német autógyártó a Gyurcsány-kabinet ideje alatt kötötte azt a buszvásárlási szerződést, amelyért pénzt kaphattak a magyar politikusok - a pert indító amerikai külügyminisztérium szerint. A Daimler csütörtökön peren kívül egyezett meg az amerikai külüggyel: 185 millió dollár bírságot és kártérítést fizetnek, hogy az ügyészség eltekintsen a további vizsgálatoktól. A cégóriás és a megvesztegetett politikusok így elkerülhetik a felelősségre vonást.

http://www.hirtv.hu/belfold/?…

Na, akkor a Tipp Mix. Ki kire tppel, hogy melyik kormánytag gyanúsítható alaposan a vesztegetéssel? Kérem, vegye mindenki komolyan ezt a játékot, ezt csak komolyan szabad játszani, személyes ellenszenvek vagy külsőre Rúzenfeld Mátyásra való hasonlóság még nem lehet szempont.

Kérem megtenni a téteket, ki melyik miniszterre tippel, hogy alaposan gyanúsítható lenne a vesztegetéssel.

Kérem, könyörgöm, ezek alapján legyen már végre börtön, végrehajtandó börtön legalább egy volt miniszternek, ha már az ország tönkretételéért nem lehet nekik kóterbe menni.

Kérem a téteket megtenni, a kedves olvasó szerint melyik miniszter gyanúsítható alaposan a vesztegetéssel????


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.01. 16:38

Most mondta a libákról meg a 9 öngyilkosról híressé vált Li-Bajnai, hogy Magyarország a Világ legstabilabb országa. Ez már tragikomédia. Nincs gyakorlatilag ország, ami mögöttünk lenne, de ő a világ első számú országának látja Magyarországot. Ha ennek ennyi agya és értelme van, hogy ezt komolyan gondolja, akkor az a tragédia. Ha ezt hazugságnak szánja, és az egész Magyar társadalmat át akarja verni, akkor az a tragédia.

Az MSZP elmúlt 8 évében megnégyszerezték az államadósságot. Akkora kamatterhet kell fizetnie Magyarországnak, hogy emiatt nem lehet kórházakat iskolákat fenntartani. 100 évig sem tudunk ebből kikeveredni, ezt 100 áv alatt sem lehet visszatörleszteni. Számomra Lendvai, Gyurcsány, Bajnai, Kóka, Magyar Bálint csak egy általam ismert "magyar" államférfihoz hasonlíthatóak, Rózenfeld Mátyáshoz, akit a szerencsétlen magyar nép Rákos Mátyás néven ismert meg.

Engem nem érdekel, hogy milyen címen zárják börtönbe ezeket az MSZP-s vezetőket, ha az ország tönkretételéért nem lehet, akkor bármi másért, de üljenek börtönben.


Iniuria non excusat iniuriam

kaméleon # 2010.04.01. 11:04

Justizmord,
Te most egy kamukérdéssel nyitottál itt egy saját kampányoldalt? Nem mintha különösebben zavarna, hogy mi a politikai álláspontja bárkinek, de már másodszor kattintottam rá figyelmetlenül a topic-ra, és úgy kiakasztja a sok nem ide illő vidi-szemét a gépemet, hogy ihaj!

justizmord # 2010.04.01. 10:36


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.01. 00:09


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.03.31. 18:35


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.03.30. 02:18

Néhány mindig aktuális értékelés:


Iniuria non excusat iniuriam

Legislator # 2010.03.29. 11:29

Nekem is ez jutott az eszembe. Kodály Zoltán: Gyurcsányi táncok (Op. 164.) XD.


Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2010.03.29. 10:43

"Gyurcsány táncok különböző zenékre"

Ez így olyan, mintha valami Kodály-műnek lenne a címe:)))))))))))

justizmord # 2010.03.29. 09:34

Gyurcsány táncok különböző zenékre


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.03.28. 22:01
justizmord # 2010.03.28. 22:00
justizmord # 2010.03.28. 21:59
Legislator # 2010.03.27. 08:55

Hofi nagyon jól alakította a partizán öregasszonyt, és az úriembernek látszani akaró komcsi történészt is a justi által linkelt jelenetben.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.03.27. 08:51
justizmord # 2010.03.27. 02:26

Minden kedves börtönben ülő MSZP-s politikusnak köldöm

(szív küldi szívnek)


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.02.05. 04:06


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.02.05. 04:05

Koholt vádak alapján mentem a börtön folyosón...

Menczel János: Mariska néni...


Iniuria non excusat iniuriam