Megzsaroltak?


Leiterjakab # 2004.05.16. 10:05

Ez eddig max. zsarolás kísérlete. Ha komolyan félsz akkor fordulj rendőrséghez és tegyél feljelentést. Persze akkor valószínű, hogy a zsarolód bemárt téged is. Ebből lehet egy adócsalás bűnsegédlete.


Leiterjakab

Csicsike # 2004.05.16. 08:26

1999-ben egy könyvelő irodában dolgoztam. A barátnőm kérésére közvetítettem egy számlavásárlási ügyben, de ebből semmi hasznom nem származott, csak a felek között közvetítettem. A számlákat az APEH a befogadó félnél fiktívnek ítélte, és most megbüntette. A barátnőm megadta a nevem ennek a vállalkozónak, aki azóta is folyamatosan zaklat, rengeteg pénzt követel rajtam, feljelentéssel, veréssel és alvilági alakokkal fenyeget. Sajnos, nem tudok fizetni, mert nincs pénzem, és ugyan próbáltam, de kölcsön kérni sem tudtam. Most vagy 1 hetem, az utolsó határidőig, amíg még fizethetek, de nem fogok tudni. A férfi egy brutális személy, az ügyeit veréssel intézi el, a barátnőm férjét is megverte már, és máshonnan hallottam, hogy a feleségét is rendszeresen veri. Nagyon félek, és nem tudom, hogy mihez kezdjek. Attól is félek, hogy esetleg feljelent a számlák miatt, ami tönkre teheti a nagy nehezen felépített életemet.
Tud valaki segíteni?

j.janos # 2004.05.01. 12:57

Tégy feljelentést a rendőrségen, véleményem szerintem elrendelik a nyomozást...

hollariuuuu # 2004.04.28. 05:48

Õ jól is járt, ugyanis kénytelen voltam aláírni a szerződést. Az üzletrészem ugyanolyan arányú volt mint az övé, és több millió Ft-tal rosszabbul jártam, mint egy korrekt megállapodás esetében, az üzletrészem valódi értékének kb. a 30 %-át kaptam. A tárgyalásaink elején nem is akartam aláírni az általa készített papírokat, és volt egy korrekt ajánlatom az ő részére, amellyel még mindig nem jártam volna túl jól, de elfogadható lett volna. Ekkor alkalmazta a know-how-val kapcsolatos kijelentéseit, és más dologgal is zsarolt, amelyről írásos bizonyítékom is van. Az adásvételi szerződés aláírásának feltételeként ő adott bizonyos nyilatkozatokat, amely biztosítja, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen zsarolhat a jövőben, de úgy gondolom, még egy ideig bizonyos veszélyben vagyok.

j.janos # 2004.04.26. 18:08

Részéről volt jogtalan haszonszerzés vagy haszonszerzési célzat? Magyarul ő "jól járt" volna?

hollariuuuu # 2004.04.20. 22:30

Volt üzlettársam azzal kényszerített, hogy ha nem írom alá a számomra előnytelen üzletrész adásvételi szerződést az ő javára, akkor a cég tulajdonában lévő, a cég által fejlesztett szoftvert elviszi, és egy saját cégben fogja hasznosítani, és a mi cégünket hagyja tönkremenni. Ez azután történt, hogy én huzamos ideig kiestem a cég munkájából, mivel beteg voltam, és a cégünk által forgalmazott szoftver új verzióját nagyrészt ő fejlesztette. Az előző verzió az én munkám volt, és jórészt az én tevékenységemnek köszönhetően voltak ügyfeleink, azonban időközben ez a verzió elavult. A fenti kijelentéseire tanúm van. Egyébként más kényszerítő körülmény is volt, amire most nem térnék ki. Tudni szeretném, hogy ez zsarolásnak minősül-e?