Megzsaroltak?


Véleményem # 2013.03.17. 19:44

Azért a zsarolás címszó alatt komolyabb dolgokkal foglalkozik a rendőrség.
Lehet hogy többen élvezkednek ilyen módon, de aki ezzel pórul jár legyen fiú vagy lány az akkor is egy balek. Ettől még sajnálom az illetőt, de az ember legyen mindig körültekintőbb és tanuljon a hibáiból.

A magán nyomozó akár nem is rossz ötlet....

oriontronic # 2013.03.17. 18:35

Erre mondjuk nem gondoltam, és így már érthetőbb számomra ha valaki emiatt viszolyog. (Bár szerintem sem oszt vagy szoroz hogy milyen nemekről van szó)

Mindenesetre ha sorba kéne állítani hogy melyik az erkölcsileg elítélendőbb, nálam így alakulna :

  • a zsaroló tette
  • a rendőrség tenni nem akarása és/vagy cselekvőképtelensége
  • hogy mindezek után valaki még azon lovagol, hogy valaki hogy képes a webkamera előtt játszani magával.

és csak a végén szerepelne, hogy valaki a webkamera előtt játszik magával, függetlenül attól hogy milyen nemek vannak a kamera két végén.
Persze két hímnemű egyednél nekem sincs kedvem belegondolni hogy hogy néz ki az ilyesmi, de ez nálam más lapra tartozik.

Itt valakivel nagyon kib.sztak, a rendőrség semmit nem tesz pedig tehetne sőt tennie is kellene, ezen van itt a hangsúly szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.17. 17:47

Szerintem tévedsz, hiperikum nem lány. Nem mintha sokat számítana.

oriontronic # 2013.03.17. 17:19

Szóval szerintem itt inkább azon kellene felháborodni hogy a rendőrség hogyhogy nem tesz semmit az ügyben, holott az egész ügy sokkal rosszabb mint akár egy rablás, mert ha valaki ilyesmire képes akkor sokkal aljasabb mint mondjuk egy megélhetési bűnöző aki éjjel betört egy kocsmába.
Egy rablásnál van helyszínelés, vesznek ujjlenyomatot, legalább tesznek némi erőfeszítést hogy beazonosítsák az elkövetőt, itt meg semmit, pedig az interneten mindennek nyoma van.

Ha ilyesmit meg lehet úszni büntetlenül az nagyon nagy gáz.

oriontronic # 2013.03.17. 17:01

Szerintem nincs abban semmi szörnyű vagy elítélendő ha egy lány játszik magával a webkamera előtt egy szimpatikus fiúnak és amúgy sokkal gyakoribb az ilyesmi mint itt gondolnák jópáran.

Mondhatnám hogy a "biztonságos" és anonim szex egyik formája, persze ha figyelembe vesszük hogy az egészről felvétel készülhet amivel később visszaélhet a másik fél, aki gyakorlatilag névtelen maradhat, akkor annyira már nem biztonságos, de még mindig sokkal jobb mint egy egy éjszakás kapcsolat, mert arról is készülhet rejtett kamerás felvétel, azzal is ugyanúgy lehet zsarolni és az "elkövető" kiléte sem feltétlenül ismert.

Szóval ugyanez megtörténhetett volna az internet nélkül is.

Meg hány exbarátnő házi szexvideója felkerült már a netre az ex pasija jóvoltából, pedig ott a felvétel a lány tudtával készül, csak akkor még senki nem gondolja hogy később facebookon köthet ki az ilyesmi.

Nem tudom egyébként hogy van-e olyan magánnyomozó, vagy hasonló, akit meg lehetne keresni ilyesmivel, mert meg lehetne találni a srácot még rendőrségi kapcsolatok nélkül is.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.17. 16:07

Isten hozott az internet varázslatos világában! (Ez már web2 a javából.)

Véleményem # 2013.03.17. 13:24

hiperikum

Nagyon megszívtad, valaki csúnyán átvert. Én nem fizetnék a helyedben, de ha van miből akkor fizethetsz, de így többször lehúzhatnak. Amit te csináltál neki és videó van róla, azt nem tudom hogy ép eszű ember miért teszi meg...
Nem tudom ki mondta, de ezt a féle zsarolót nem nagyon lehet megfogni, ezért semmilyen csúcstechnológia nem fogja törni magát... a feljelentésed is szerintem egy bukott ügy.
Lehet valakinek mázlija volt, hogy ilyet eltudtak kapni, de azért ne várd hogy a hatóság erre rárepül főleg ha egyedi az eset... A nyomozás sok mindentől függhet...

oriontronic # 2013.03.17. 13:17

A technikai lehetőség meglenne rá hogy beazonosítsák, de vagy a bürokrácia útvesztői vagy a lustaság miatt nem lép a hatóság.

Milyen jogcímen lett feljelentve?

Volt egy olyan eset ahol a cég főnökét emailben azzal zsarolta egy dolgozó, hogy kitálalja az igazságot ha nem fizet neki x milliót.
Az emailt netcaféban írta, de még így is elkapták. Az IP címe alapján megtalálták a net kávézót, a tulaj emlékezett hogy ki használta a gépet abban az időpontban, úgyhogy mikor legközelebb bement a zsaroló kihívta a rendőröket.
A legtöbb netes azonosító alapján be lehetne azonosítani (e-mail cím, MSN, SKYPE, nick nevek).

hiperikum # 2013.03.17. 00:25

Miért van az, hogy kezdetben mindenki azt mondta meg lehet fogni a zsarolót? Erre most azt mondták nem tudják megfogni és ismeretlen tettes ellen megszüntetik a nyomozást. Ez a csúcstechnika? Akkor mindenki azt csinál az internettel amit akar? Mondván úgysem kapják el.Tönkretette az életem mert hiszékeny és naív voltam. Ő meg éli a világát és kitudja, hány emberrel csinálja ugyan ezt meg. És jól él belőle!!!! Erre adjon nekem valaki választ. Köszönöm!

hiperikum # 2013.03.05. 18:07

Köszönöm szépen az ötleteket! Sokat segítettek de nem sikerült. holnap 10kor megosztja a videót. mindennek vége. Köszönöm mindenkinek!

Agent Cooper # 2013.02.27. 23:11

Kedves hiperikum!

Az első lehetőség, hogy fizet. Aztán később megint fizet, majd ismét, egészen addig, amíg van miből.

A másik lehetőség, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. A zsarolónak jelezze, hogy mindenképpen fizet, csak időre van szüksége, amíg összeszedi a pénzt, kérjen pár nap haladékot. Közben meg tegyen feljelentést az NNI Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztályon, ők tudják, hogy mit kell tenni ilyen esetben.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

bromi # 2013.02.27. 17:54

Mindenképp rendőrség, feljelentés.
18 alatti vagy feletti vagy?

Szépen nyugodtan összeírni milyen bizonyítékok lehetnek (e-mailek, e-mail címek, hol folyt a csetelés (Skype, MSN... vagy melyik weblapon, chat.hu stb)
Mettől meddig folyt a kapcsolat, mikor zsarolt meg, milyen számlára kéri a pénzt, ezek mind segíthetik majd a nyomozást, és mindenki örülni fog hogy össze vannak írva.

Lehet hogy elkérik majd a gépedet hogy elemezzék rajta az adatokat.

A zsarolónak szerintem nem érdemes elmondani hogy mi van folyamatban ellene, mert felkészülhet (törli a bizonyítékokat a saját gépéről, esetleg feltöri a tiédet is ha ért hozzá, és onnan is megpróbálja eltüntetni)

Esetleg megváltoztathatod a géped, email címed, chat fiókod jelszavát, de ha eddig hozzá tudott jutni a jelszavakhoz akkor valószínűleg ezután is hozzá fog , és törölheti a méleket a fiókodból.
Ha új jelszavakat adsz meg mindenképpen jegyezd fel több helyre is (papíron), mert ha elfelejted egy fokkal nehezebb lesz hozzáférni a bizonyítékokhoz.

Ha ezentúl kommunikálsz még a zsarolóddal, vedd fel a beszélgetéseket, kapcsold be a naplózást a cset programokba stb, ez is segíthet a későbbiekben.

Egyébként a pénzt paypal-en kéri?

hiperikum # 2013.02.27. 11:37

Tisztelt cím!

Nagy problémába kevertem saját magamat. Megismertem valakit egy oldalon. Fél éve ismerem és nagy szerelemnek indult. olyan levelek és hívások voltak közöttünk hogy boldognak éreztem magam. megtörtént aminek nem kellett volna végignézte ahogy játszottamm neki magammal. erre pénzt akart tőlem kölcsönkérni én nem adtam és megzsarolt hogy felteszi a videót az ismerőseim oldalára.el is küldte a listát amit lementett a facebookról. 3000dollárt kér. mit tegyek?

Csicsike # 2004.05.27. 06:35

Köszönöm szépen a segítséget!

j.janos # 2004.05.24. 15:27

Így már elmehetsz feljelentést tenni, hidd el, intézkedni fognak, ha eljön az ideje!

Csicsike # 2004.05.17. 05:55

Akarom mondani: _tanuk_ előtt. Kettő az én ismerősöm volt, valamint a felesége, és a könyvelője.

Igazság szerint nem nagyon hiszem, hogy az alvilági kapcsolatai meglennének, de hát párezer forintért is vertek már meg embereket, és ezt szívesen elkerülném, ha lehetséges.

Csicsike # 2004.05.17. 05:49

Személyesen (tanúk előtt) és telefonon folyamatosan. Most ugyan csöndben van, miután legutóbb mindent megígértem, csak hagyjon békén. De ha eljön a fizetési határidő, nem tudom mit fog tenni, ha megmondom, hogy nincs pénzem.

j.janos # 2004.05.16. 16:11

Csicsike: személyesen, telefonon, közvetítők útján avagy más módon fenyegetett meg?

Leiterjakab # 2004.05.16. 13:41

Kedves Csicsike!

Ez megtisztelő, de sajnos hozzám nem fordulhatsz, mivel virtuális magánpraxisomat egyelőre csak joghallgatóként folytathatom. Csak a feljelentést tudnám javasolni, de ha csak telefonon és négyszemközt fenyeget akkor a saját vallomásodon kívül nincs más bizonyíték.

Ha tényleg komoly a helyzet akkor ne nagyon mutatkozz nyilvánosan és légy óvatos. Ha megtámadnak akkor visszaüthetsz stb. jogos védelemben cselekszel, persze arra nem akarlak biztatni, hogy rögötn szaladj gázsprayt venni.


Leiterjakab

Csicsike # 2004.05.16. 13:26

Kedves Leiterjakab!

Ne haragudj, ha tovább terhellek, de egyelőre nincs kihez fordulnom, és kétségbe vagyok esve, hogy esetleg megver(et)het ez az ember.

Lenne valami javaslatod, hogy mit tegyek (pl., hogy forduljak Hozzád hivatalosan tanácsért :-))) ), hogy elkerüljem az erőszakot, és "lerázzam" ezt a terhet magamról?

A barátaim mind azt tanácsolták, hogy ne fizessek neki, de én nagyon félek, hogy tényleg megver/et. Nem lehet az illetővel normálisan beszélni.

Leiterjakab # 2004.05.16. 13:13

Ebben az esetben természetesen nem. Jó hogy ezt megírtad, ha a tettes nem büntethető, akkor a bűnsegéd sem.


Leiterjakab

Csicsike # 2004.05.16. 12:53

Nem szeretnék kellő ismeret hiányában okoskodni, de közben olvasgattam a CD-Jogtárat és találtam egy bekezdést a BTK-ban
310.§ (6) Az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény elkövetője nem büntethető, ha a vádirat benyújtásáig az adótartozását....kiegyenlíti. Ez ebben az esetben majdnem megtörtént, a vállalkozó megállapodást kötött a Hivatallal, hogy tartozását rendezi.
A fentiek alapján ő nem büntethető, de én igen?

Csicsike # 2004.05.16. 11:25

Könyvelő vagyok. Persze, hogy tudtam.

Leiterjakab # 2004.05.16. 11:10

Az adócsalás? Szabadságvesztéssel. De azért nem festem az örödgöt a falra, még nem tartunk ott.

Ugye ha jól értem fiktív számlákról van szó? Amikor közeműködtél a számlaeladásban, akkor tudtad, hogy milyen célra fogják azokat felhasználni?


Leiterjakab

Csicsike # 2004.05.16. 11:05

És az mivel járhat?