IP cím mit bizonyít?


Főlökött # 2010.12.27. 10:43

Tisztelettel :

20 éve vagyok informatikus - gratulálok hozzá.

Én nem vágyok tiszteletre, de én mindenki számára megadom-meg próbálom megadni, egy bizonyos szintig, aki úgy gondolja megadja, aki úgy, az nem :)Neveltetés kérdése.

Mint említettem, nem kívánok informatikai szakmai vitát nyitni itt, mivel ezen forum-nak nem ez a témája, az máshol keresendő. A kérdésre feltett válasz elolvasható, az alábbiakban írtakban, több ízben megválaszolásra került már, úgyhogy más hozzáfűzni valóm a témához nincs.

---------------
  • Lökött
Főlökött # 2010.12.27. 10:05

Tisztelettel :

Drága Uram, nem is tudom, ki van a magas lovon, mert én nem az biztos, akkor Öné a választás lehetősége.
Én úgy vélem, ezen forum a jogi segítségről, és nem a másik technikai-híradástechnikai kioktatásáról szól. / azt másik forumon tessék keresni-van jónéhány/
Ennyit a hozzászólás stílusához kívántam hozzáfűzni.

Érdemi részhez annyit, hogy akkor mindenki úgy védekezne, ha lehetséges lenne az Ön által említett "Internet lopás", hogy nem is én voltam, a nyitott hálózatomat lopta "valaki". Vannak olyan lehetőségek, amikor ezen védekezés összejön, de ezen lehetőség tippjét nem osztom meg Önnel.

MAC addresst a router is listázza :) korlátozott ideig az tény és más is :) De maradjon meg a hitében, hogy nem. Igen módosítani lehet MAC addresst is. Nem véletlenül nem beszéltem a klónozásról sem, mert nem kívánok senkinek tippeket adni, ezen téma nem ide való, de már ezt említettem. Én olyat nem állítottam, hogy minden esetben HIF-et kell hívni, de ha valaki nem ért hozzá, akkor olvasson utána. Létezik 2.4Ghz-es irányított mérés ( mivel ugye a "lopónál" nem csak vevő, hanem adóegység is üzemel ), mely alapján megállapítható 1-2 dolog, de mint említettem erről sem kívánok beszélni. Mégha nagyon szeretné, akkor sem. Ha szükséges, akkor kell a HIF-hez fordulni a nyomozó hatóságnak.

Tisztelettel - ez jogi forum és nem technikai-hírközlési, mint már említettem. Ez fent is olvasható.
Maradjon meg a hitében, hogy buta vagyok, nem értek hozzá, áldásom rá. Más - másként gondolta a Műszaki Egyetem, Villamosmérnöki Karán, amikor ott is átvettem a diplomámat :) Ők másként gondolták :) Úgyhogy az Ön véleménye számomra nem mérvadó.

--------------
  • Lökött
Főlökött # 2010.12.27. 08:15

Tisztelettel :

Meghagyom ebben a hitében :)

Amúgy szeretek lovagolni és szoktam is a közeli lovardában :)

--------------
  • Lökött
Legislator # 2010.12.26. 19:09

töri fel


Sunshine after the rain.

Főlökött # 2010.12.26. 17:39

Tisztelettel :

Ha ekkora szakemberek vagyunk, miért kérdezünk ? Nem értem.....

1 nem törünk meg semmit, sem a gépet, sem a routert. Tördelni máshol szoktak / pl. nyomda / :)

2 informatikai szakértő kérdése illetőleg a szakértő - szolgáltatói szerverhozzáférés kérdése, a gép beazonosítása, meg lehet csinálni :)
Volt egy hasonló esetem, melyben a szakértői díj 500.000.-Ft felett volt és mint olvastam, a szakértő rendszergazdai felhatalmazással - teljes hozzáféréssel "dorbézolhatott", a vizsgálat idején. Természetesen az elkövető csöngette ítélet után a költségeket :)

3 Csak azt veszik elő, azzal közli a nyomozó hatóság a megalapozott gyanút, akivel szemben összejött annyi bizonyíték, ami megalapozottá teszi a bűncselekmény elkövetését.
Gép esetében adott - szakértő alapján a beazonosítás, utána nyitott a kérdés, használó - hozzáférő személyek tekintetében. Gabicsek adta meg a választ a végére.

Szóval ennyi, röviden.
Azért hozzáteszem, hogy külön költség, a lefoglalt gépek vizsgálata, mely vizsgálatok után, külön bűncselekmények is megállapíthatóvá válnak, ha a felhasználó - géptulajdonos nem tud elszámolni az általa használt programokkal.
A routerre történő feljelentkezés kérdése is megoldható, hogy ki volt, de ahhoz a HIF /Hírközlési Felügyelet/ segítségére is szükség van, tekintettel arra, hogy olyan technikai berendezéssel rendelkeznek, mellyel lehetséges.

Sem a beazonosítás részleteiről, sem a bemérés részleteiről nem nyilatkozom, mert amikor jelen voltam, megkértek, ne híreszteljem, tecnikailag hogy csinálják, mi alapján:) Hozzáteszem, tankönyvekben is megtalálható az elmélet, csak kivitelezéskor technikai háttér szükségeltetik :)

---------------
  • Lökött
Gabicsek # 2010.12.26. 16:04

Ahogy Főlökött mondta, az IP címhez tartozó számítógépet használó családot is előszedik. Ha mindenki tagad, társtettesek lesznek.

Főlökött # 2010.12.26. 09:53

Tisztelettel :

Már volt róla szó, erre való a hálózati kártya azonosító száma :) Mivel rugalmas az IP cím kiosztás, ezért azzal lehet beazonosítani a számítógépet, ami ha korlátozott hozzáférést biztosít, akkor a felhasználót is, ha nem akkor előveszik a családot, illetve azokat, akik abban az időpontban használták-használhatták a gépet :)
Mint annó említettem, minden hálózati kártyának más az azonosító száma, mely a szolgáltató szerveréről kilistázható, csak megkeresés kérdése.

---------------
  • Lökött
Gabicsek # 2010.12.25. 21:22

Teljesen mindegy. A megállapított pontos fellépés időpontjában az IP cím előfizetőjének felelőssége szinte az összes ügynél megállapításra kerül. Ha épp dolgoztál ebben az időpontban, amelyikről szó van és ez feketén-fehéren bizonyítható, előveszik a veled egy háztartásban lakókat (kivéve persze mondjuk a 3 éves gyereket)

Andi2 (törölt felhasználó) # 2010.12.25. 20:43

Keress egy informatikust, aki a Te oldaladról is tudja bizonyítani amit állítasz. Indexelt naplófájlok, tűzfal infók, látogatott oldalak stb. Nem lehetetlen, csak jó szaki kell hozzá...:)

tom889 # 2010.12.25. 11:09

Tiszteletem!

Egy olyan kérdésem lenne hogy egy ip cím pontosan mit bizonyít? Bp.-n élek egy panelházban ahol egy szolgáltatótol (inv*)rendelem az internetet és használok egy wifi routert. sajnos nem kódoltam le a wifi-t ezért boldog, boldogtalan használhatta ezidáig. adsl-em van ami dinamikus ip tartalmaz tehát mindig más az ip-m. Viszont halottam a proxy-ról ami ugye arra alkalmas hogy megváltoztassa az ip cimemet. pl BP-ről netezek de a proxy átirja hogy azt lássák hogy japánból, londonból vagy bp másik kerületéből érem el az internetet. Nem vagyok technikai zseni és idáig nem is érdekelt h a wifi-m le van-e kódolva. h bizonyítsam be a nyomozóhatóságnak hogy a internetemet (wifi-n keresztül) 2007 okt- és 2010dec1 között bárki használhatta mert nem volt lekódolva.(dec1 től kódoltam le)

A hozzászolóknak előre is boldog új évet kívánok!