Pénztartozás


Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.23. 07:27

Nem, ezek hülyeségek, csak bosszantanák a bírót. A z egybevágó tanúvallomások jók lehetnek, azok bizonyítékok, a fél tagadása viszont gyakorlatilag semmi.

De mondtam: fizetési meghagyás kibocsátását kell kérni; lehet, hogy nem is lesz per.

nagymarti # 2011.02.22. 21:53

Köszi! és pl. ha letagadja hogy ő sose mondott ilyeneket és ő sose tartozott, akkor perrel van bármi esélyük? Mármint tudom, hogy nehéz papír nélkül bizonyítani bármit is, de lehet esélye visszakapni a pénzt? Pl. belehet olyanokkal bizonyítani, hogy a szavahihetősége cáfolható, hogy az autóját is azért vették el, mert nem fizette a részleteket, illetve a telefonjára is volt tartozás, csak mivel nincs semmi a tulajdonában, ezért nem tudták ráterhelni? Illetve hogy a mi kis városkánkban már kb az összes étteremben dolgozott eddig pincérként, de legtovább max 1 hónapig mert megbízhatatlan és mindig kirúgták? Ilyenekkel lehet bizonyítani bármit is??

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.22. 21:46

A srác előttük elismerte többször is a tartozást (magát a tényét és az összeget is) Meg azt hiszem arról is van tudomásuk, hogy pontosan mire kérte kölcsön..

Az akár elég is lehet, ha elég határozottan és egyformán emlékeznek.
Ekkora összeget úgyis meg kell kísérelni fizetési meghagyással érvényesíteni, hátha nem mondd ellent. Ha meg igen, akkor még mindig meg lehet gondolni a pert.

nagymarti # 2011.02.22. 21:43

Meg a felszólításra mindig az a válasza, hogy "most nem tudom megadni, mert nincs munkahelyem". Tehát elismeri hogy tartozás, illetve hogy kölcsönbe kapta, és nem örökbe.

nagymarti # 2011.02.22. 21:41

A srác előttük elismerte többször is a tartozást (magát a tényét és az összeget is) Meg azt hiszem arról is van tudomásuk, hogy pontosan mire kérte kölcsön..

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.22. 21:38

Pontosan miről tudnának beszámolni azok a tanúk a bíróság előtt? Mit láttak, mit hallottak?

nagymarti # 2011.02.22. 21:35

Sziasztok!

Egyik lányismerősömnek lenne a következő problémája: együtt volt a párjával 4 évig, és hát ugye akkor kölcsönös bizalom gyanánt kölcsön adott neki 150 ezer Ft-ot. A srác azóta szakított vele, és nem hajlandó vissza adni neki a pénzt, mert hogy "nincs munkahelye", és nincs miből. De keresni nem keres sehol munkát, de minden hétvégén eljár "valamiből" bulizni. nem is mutatja egyáltalán egy kicsi jelét sem annak, hogy ő ezt vissza szándékozná adni. Papírjuk SAJNOS nincs róla, de két barát/barátnő (lány ismerősei) van aki tudja tanúsítani, meg a srácnak két haverja aki tud a tartozásról. Ez elég lenne bármit is elindítani feléje?? Légyszi a rosszindulatú megjegyzésektől kíméljetek, hogy "megérdemli" meg igen tudjuk hogy "miért adott kölcsön", "miért nem írt papírt", tudjuk ezzel nem kell még lesújtani szegény embert :) Senki sem gondolja ilyen helyzetből a szerettéről, hogy ilyen dolog lehet még belőle! Csak azt szeretném tudni, van-e bármilyen jogi útja annak, hogy visszakapja.. Illetve inkább esélye arra, hogy visszakapja..

Köszi előre is !!!