Rendőrség


kovacsz # 2011.03.24. 20:21

Azért jó lenne tudni egy tényállást is, mert anélkül ebben nem lehet véleményt mondani.
Amit még sejteni, hogy talán a panasz miatt az ügyészség elrendelte a nyomozást, vagy a feljelentés kiegészítést, mely eljárás során a feljelentőt, (valakinek a párját) meghallgatták.
Jelenleg itt tartunk. És?

Gabicsek # 2011.03.24. 20:15

vagy hivalos személy által elkövetett bűnpártolás is szóba jöhet.
Én első körben megint az ügyészséghez fordulnék, ők gyakorolják a nyomozás feletti felügyeletet.

Csabi700517 # 2011.03.24. 12:47

Köszönöm

Üdv Csaba

ObudaFan # 2011.03.24. 11:08

Ha ez így megtörtént, akkor hivatali visszaélés miatt az ügyészségen büntetőfeljelentést lehet tenni.

Csabi700517 # 2011.03.23. 22:43

Tisztelt Fórumozók!
Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni.
Tavaly feljelentést tettünk egy csalás miatt a rendőrség 3 hónap után sem foglalkozott a dologgal három hónap után telefonon érdeklődtünk ezután a kedvesemet, behívták a rendőrségre, és annyit mondtak hogy felsőbb utasításra ezzel az ügyel nem fognak foglalkozni.
Ezután az ügyészséghez fordultunk, ahonnan már egy hét után jött a válasz hogy a feljelentésünk jogos és hogy a rendőrség jogszabály sértően járt el az ügyen.
Vártunk több hétig megint nem történt semmi újból egy telefon, ahol egy rendőr annyit mondott hogy be kell menni kihallgatásra be mentünk, az első alkalommal én is bemehetem a párommal most nem engedtek be.
2 óra kihallgatás után kijött a párom hogy a kezébe nyomtak egy jegyzőkönyvnek nevezet valamit, amit csak azért írtak meg mert Ö kérte és közölték vele hogy ebben az ügyben nem tudnak segíteni mert felsőbb utasításra ezzel az ügyel nem foglalkozhatnak.
Hozzá kell tennem, hogy amikor a párom kérte a jegyzőkönyvet akkor kijött egy másik helységből a felettese, azzal hogy ne foglakozzon a párom ezzel a dologgal, mert úgysem fog senki sem segíteni a páromat egészen a kapitányság bejáratáig kísérte ez a valaki és folyamatosan győzködte hogy felesleges bárhol is panaszt tennie az ügyben.
Tették ezt annak ellenére, hogy a csalásról egyértelmű bizonyítékokat adtunk be és az ügyészség is hibát talált a rendőrség munkájában.
Mi ilyenkor a teendő?
Mi már bejelentkeztünk az állampolgári biztosok hivatalába is panasz tenni és a a Független Rendészeti Panasztestületnek is szeretnénk írni.
Hová lehet fordulni még az ügyben? Minél több helyen szeretnénk panaszt tenni akár a sajtónak is írnánk ha kell vagy bármelyik tv csatornának.
Köszönöm
Üdvözlettel: Csaba