hivatalos személy elleni erőszak


Lulu333 # 2011.07.25. 09:50

Igazából a kérdésem nem az unokatesómra irányul hanem rám. Azért mert elrántottam őket a rendőr miután azt mondta hogy rendőr vagyok kaphatok-e büntetést. De még csak nem is a földre rántottam le hanem elhúztam hogy ne legyen verekedés.

Dr.Attika # 2011.07.25. 09:44

Ahivatalos személy elleni erőszak csak akkor állhat fenn, ha a hivatalos személy ( jelen esetben rendőr) ezen mívoltjára felhívta a figyelmet és az erőszak hivatalos eljárásában történt. Első ránézésre ez nem valósult meg, így emiatt nem vonhatják felelősségre.

guba # 2011.07.25. 09:41

A hivatalos személyt csak a hivatalos és jogszerű eljárása alatt illeti meg a büntetőjogi védelem. Az ügynek a kimenetele attól függ, hogy ez a "földön való harcolás" minek lesz minősíthető. Ha a rendőr fellépése támadó volt, akkor vele szemben is megállhat a jogos védelem. Ennyi alapján persze ezek csak jósolgatások. Egy jó védőt azért már megbízhatsz.

Lulu333 # 2011.07.25. 09:10

Nekem olyan kérdésem lenne hogy egy buliba mentem ki a sátor alól és látom hogy az unokatesóma földön harcol valakivel. Odamentem szétválasztani őket. Közbe felálltak és megint összeugrottak megint szétválasztottam őket de megint összeugrottak ekkor megint szétválasztottam őket és ekkor mondta a srác hogy rendőr de megint összeugrottak és én megint szétválasztottam őket. ezek szerint civil ruhás rendőr volt de nekem nem mutatott fel semmit. Unokatesóm bevitték én meg mondom bemegyek utána hátha hazajöhet. Beértem és mondták hogy én is maradjak bent mert ráncigáltam a rendőrt miután ő mondta hogy rendőr. De miután felmutatta a jelvényt már hozzá se értem. Ezért tettek feljelentést ellenem. Még semmilyen rendőrségi ügyem nem volt. Mit kaphatok ezért? Lecsuknak? Felfüggesztett? Pénzbírság? Vagy megúszhatom az egészet?
Válaszokat előre is köszönöm.