Babakocsit kitilthatják? Mi a szankció?


banoka # 2012.03.13. 20:46

Tudod, ki tudom nyitni a szám, ha akarom, csak ott a csomó kisgyerek, a tanárnő és talán egy két szülő, és azért előttük mégse szeretnék "jelenetet" csinálni.

Mert még attól félek kihívják a rendőrséget, mert mégis bemegyek.

Múltkor épp szerencsém volt, mert amikor jött a takarítónő, hogy hagyjam el az uszodát (közben épp szárítottam a gyerekek haját), épp a beszélgetésünk közben érkezett meg a férjem, és látva hogy áll mellettem már egy nagy pasi, (meg se szólalt mert még nem tudta mi van), ennyi elég volt, hogy békén hagyjanak.

Csak ez idegesít, ha kisgyerekkel vagyok egyedül, oda mernek jönni szólni. Mint amikor egy biztonsági őr egy szerencsétlenre rá mer szólni, de három hőzöngő részegre nem.

Gabicsek # 2012.03.13. 20:37

:) Nyisd ki nyugodtan a szád majd.

banoka # 2012.03.13. 20:32

Köszi, én is nagyon örültem a cikknek, amikor ma megtaláltam.

Ott van egy fontos mondat,
A patika vezetőjének pedig egyetlen kimentési lehetősége lenne: ha biztonságos babakocsi tárolót alakított volna ki az eszközök megőrzésére, amíg a beteg megkapja a gyógyszerét.

Szerintem holnap írok egy emailt és megkérdezem, meg van -e már ez a biztonságos babakocsi tároló :)??????

Gabicsek # 2012.03.13. 20:31

Ja, és én a helyedbe bemennék, mivel nem tiltja semmi, tehát nem tehet semmit.

Gabicsek # 2012.03.13. 20:30

A lényeg: nincs rá jogszabály, fenyegesd meg.

Gabicsek # 2012.03.13. 20:29

bocsi, véletlen elírtam a neved:)

banoka # 2012.03.13. 20:28

Nyilván a "vezetőség házi kakaskodása".

Nem lehet diszkriminálni senkit, erről van is törvény.

Komolyan nem értem, álltam egyedül a nagy térben 3 kisgyerekkel, tőlem 1 méterre ül nyugodtan a kisbabám a babakocsiban és odajön csesztetni a takarítónő, hogy menjek ki. Nagyon unatkozik. És ez jellemez egy színvonalat is, sajnos.............. pláne a vezetőség részéről, ahogy reagáltak a bejelentésemre, na meg most ez a kiírás.

Gabicsek # 2012.03.13. 20:27

Köszi elfi99.
Nekem már szerencsére nincs babakocsis gyerekem, de az ilyeneken ideges tudok lenni.

banoka! Szerintem küldd el ezt mail-ben a cikket az uszoda vezetőjének azzal, hogy panaszt teszel te is az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál és bírságra számíthat. Hátha meggondolja, és leszedi a tábláját. Talán ez a leggyorsabb.

efi99 # 2012.03.13. 20:24
efi99 # 2012.03.13. 20:21

Miért, arra van, hogy fagyival hova nem lehet?

Gabicsek # 2012.03.13. 20:08

elfi99!
Van erre valahol jogszabály? Vagy ez csak egy házilag alkotott akármi?

banoka # 2012.03.13. 19:58

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál már érdeklődtem, rájuk tartozik az ügy, és mondták, hogy eljárást indítanak, ha bejelentem. Csak az idő és herce hurca nem hiányzik, ezért is írtam az igazgatónak, hátha helyi szinten tudok engedélyt kapni. Ha eljárást indítok, akkor majd behívnak személyes meghallgatásra stb. Mire a végére érne az ügy, addigra megtanul járni a gyerekem, nekem viszont most kéne bejutnom az uszodába.

Egyébként éppen most találtam egy hasonló esetet, ahol igen kemény büntetést kapott egy üzlet tulajdonosa pont a babakocsik kitiltásáért.

Most ez a felirat pont elég ahhoz, hogy állandóan szóljanak majd. Tehát tényleg az érdekelne, hogy OK szólnak, de mi mást tudnak csinálni? Ha bemegyek, akkor valaki most meg tud büntetni ezért?

Gabicsek # 2012.03.13. 19:54

Hát, ez nekem is rejtély. Mert egy kisbabához a kocsi is hozzá tartozik. Kint hagyni pedig nem lehet, mert rögtön ellopják.

efi99 # 2012.03.13. 19:52

Hogy-hogy nem hallottál? Babakocsi kismillió helyről ki van tiltva. Hogy miért, az rejtély.

Gabicsek # 2012.03.13. 19:41

Tegyél panaszt felsőbb szervnél. Én ilyet még nem is hallottam!

banoka # 2012.03.13. 17:20

Érdeklődnék, hogy mi történik ha olyan helyre megyek be babakocsival ahol ezt megtiltották?

Röviden a történet: iskolával úszni jár a gyermekem osztálya, a tanárnő megkérte a szülőket, hogy aki tud jöjjön segíteni úszás után a gyerekek haját megszárítani. Én kisbabámmal tudok menni, múlt héten azonban rám szólt a takarítónő, hogy menjek ki babakocsival az uszoda előteréből. (ott egyébként utcai cipővel is lehet lenni, és kellően tágas hely van).
Az uszoda helyi vezetőjével beszéltem, aki nagyon elutasító volt, azt mondja oldjam meg, hogy ne kisgyerekkel menjek. Amikor felhívtam figyelmét, hogy a házirendben nem tiltják a babakocsik bevitelét, azt mondta majd bele írják. Ezután az igazgatónak írtam egy emailt az esetről, ő levélben leírta, hogy nem tiltja meg, hogy bemenjek babakocsival az uszoda előterébe, de nem tetszését nyilvánította (szerinte hordozóban vigyem be a gyereket és úgy szárítsam a gyerekek haját- szerintem meg cipeljen egy járni még nem tudó 10-12 kilós kisgyerek, aki mondja)

Egy hét se telt el és az uszoda ajtajára kikerült nagy felírattal, hogy babakocsit higiéniai okokból nem lehet bevinni, azt a pénztárnál kell hagyni!

Véleményem szerint ez diszkriminatív, és eleve az öltözőbe és az előtérbe utcai cipővel is be lehet menni, egy babakocsi kereke semmivel se piszkosabb egy cipőnél. (ez felvet pl olyan kérdéseket, hogy ki vigyáz az ott hagyott babakocsira stb, de mindegy)

Őszintén szólva az érdekel, hogy mi történik, ha mégis bemegyek babakocsival? A rendőr megbüntethet? Erőszakkal kivezethetnek?