Babakocsit kitilthatják? Mi a szankció?


wers # 2012.03.14. 11:25

Ami bennem felmerül: és mit tennének egy kerekesszékes rokkanttal? Az sem mehet be pl. a gyereke haját megszárítani? Dehogynem, még az akadálymentességet is biztosítani kell, hogy egyedül is bejuthasson.

wers # 2012.03.14. 12:13

Ami a visítozó, rendetlenkedő gyerekeket és a rá se hederítő szülőt illeti, rá kell mutatnunk az itt is (és sajnos még nagyon sok helyen) megnyilvánuló ultraliberális nevelés (nevelés??) ultranegatív hatásaira.

És ezek a jólnevelt gyerkőcök, jogaik teljes tudatában iskolapadba ülnek a tatítók, tanárok nagy örömére.
Aztán serdülőkét, mikor a szülő már végképp nem bír a kölökkel az iskolát szídja, miért nem nevelik meg az ő drágaságát.

Rexor # 2012.03.14. 12:22

Azt hiszem itt két külön csoport van. A visítozó, hisztériázó gyerekre rá kell szólni ezzel teljesen egyetértek. De akinek van gyereke, azt tudhatja, hogy egy kisgyerek sírhat azért más miatt is, nemcsak hisztiből, és ezzel nem igazán lehet mit tenni. Én erre mondtam, ha ez valakit zavar az inkább ne menjen közösségbe.

wers # 2012.03.14. 12:29

Rexor!

Félig-meddig egyet értek. Én anno úgy gondoltam, hogy nekem a gyerek a fontos. Megválasztom, hova megyek vele. Inkább lemondok olyan dolgokról, ami a picinek nem jó. Persze hogy sír, visít, mert nem érzi ott jól magát. De vannak olyan éttermek, nemrég voltam egyben, ahol pedagógusokkal egy játszóház van kialakítva, és játszótér van az udvaron. Egy gyereket sem hallottam visítani, pedig több, mint három órát voltunk ott.
Nem értem meg a szülőket, akik másfél-két éves gyerekkel (vagy kissebbel) képesek 2 x 15 órás repülőutat bevállalni. Lehet közelben is nyaralni, néhány órás autóuttal is talni nyaralóhelyet, közben ki lehet szállni, sétálni stb.

hattyúdal # 2012.03.14. 12:54

Nekem nagyon furcsa hozzáállás ez a babakocsis kitiltás! Arról nem beszélve, hogy van étterem, ahol szintén nem szívesen látott vendég a kisgyerekes szűlő!
Ennél már "szebb" csak az lenne, ha kitalálnák, hogy a repülőre ne vigyenek fel gyereket....tegyébb inkább a csomagtérbe a babkocsival együtt.
Családom miatt évente többször utazom repülővel, de olyan alkalom nem volt még, hogy kicsi ne lett volna a gépen. És bizony előfordult, hogy a 3 órás utat végig sírta a baba.
A sírás miatt talán ne diszkrimináljunk!

efi99 # 2012.03.14. 16:34

Hisztis gyerek?
A kérdés az volt, hogy a babakocsit kitilthatják-e, gyerekről nem volt szó :)

banoka # 2012.03.14. 18:39

Sajnos egyesek szemében egy kisgyerek szükséges rossz, akit mindenhonnan ki kell tiltani, és majd ha felnőtt és már tud viselkedni és dolgozni, hogy társadalomnak haszna származzon belőle, akkor újra szívesen látják - ezt egy rádió interjúban hallottam pár hete.

Amíg nem volt gyerekem, addig én is furcsán néztem az ABC-ben hangoskodó kisgyerekre, húú miért nem neveli meg az anyja, nos azért akinek már van gyereke az tudja, hogy nem ilyen egyszerű ez :)

Sajnos akinek nincs vagy már régen felnőttek, az nem igazán akarja megérteni, nem egyszeri csettintésre hallgat el a kisgyerek.

Szerintem azzal, hogy kitesznek egy babakocsival bejönni tilos táblát, egyértelműen kifejezik, hogy a babakocsis anyukákat és kisgyerekeket se látják szívesen.

Gabicsek # 2012.03.15. 20:34

Na, bementél a babakocsival?:)

banoka # 2012.03.19. 10:02

Szia!

Holnap kéne megint mennem, viszont az előbb elküldtem a tiltó tábláról készült fényképet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak. Rajtam már nem nagyon fog segíteni, hogy pár hónap múlva leszedetik a táblát, de legalább a többi kismamának nem lesz gondja később.

Még nem tudom, hogy holnap rá tudom-e bízni valakire a kisbabámat vagy megint magammal kell-e vinnem. Majd megírom mi volt :)

Gabicsek # 2012.03.19. 10:38

Várjuk:)

wers # 2012.03.19. 10:57

banoka, én tuti bemennék a kocsival. Én is kíváncsi vagyok, mi történik

Gabicsek # 2012.03.20. 22:05

Na, bementél?

grofur # 2012.03.22. 08:52

Szerintem pedig higiéniai okokból igenis kitilthatja a babakocsit az úszótérből (én sem szeretnék ott úszni, ahol poros-kutyapiszkos kerekű eszköz van a környéken.
Ahogy pl. kerékpár se legyen ott.
Azonban:

  • kellene biztosítani kijelölt helyet a babakocsinak
  • más hozzáállást tanúsítani

Ha strandról van szó,az megint más.

Gabicsek # 2012.03.22. 09:40

menjek ki babakocsival az uszoda előteréből

Nem úszótérről, hanem az uszoda előteréről van szó.

banoka # 2012.04.07. 17:59

Grofur:

Nem az uszoda belső terébe szerettem volna bemenni, hanem az öltöző előtti folyosóig.Előtér, folyosó, öltöző rész megközelíthető utcai cipővel.

Az uszoda medence részébe nyilván ne menjen be senki se babakocsival se utcai koszos cipővel, higiéniai okok miatt.

3 héten keresztül kinn volt a papír, mára lekerült, szerintem felhívták az Egyenlő Bánásmód hatóságtól őket.

A takarítónő stílusával is komoly bajok vannak, azóta felfigyeltem, hogy minden csip csup dolog miatt rászól a gyerekekre, bezzeg az öltözőkben bokáig áll a víz, véletlenül se jutna eszébe, hogy inkább azt törölje fel.

banoka # 2012.06.19. 12:42

Ígértem, hogy beszámolok mi lett az eset vége.

Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultam, aminek következtében lekerült a babakocsikat kitiltó tábla a bejárati ajtóról, ill. nevemre szóló engedélyt kaptam, hogy én bemehetek a gyerekemmel babakocsival az uszoda előterébe a hajszárítóig.

Személy szerint az uszoda ezen intézkedését közel sem találtam "mindenkivel egyenlő bánásmódnak", de tekintve, hogy semmiképen nem akartam tárgyalást, (ahova 50 km-t kellett volna utaznom oda vissza) nem kértem az eljárás további folytatását.

Így hoztak egy határozatot, hogy visszavontam az eljárást, és lezárták az ügyet. Ami nem tetszett, hogy a Hatóság kiadta a személyes adataimat (név , lakcím ) az uszodának.
Én emailen tettem a bejelentést, az ügyintéző kérésére írtam egy levelet, hogy az emailben foglaltak alapján kérem az eljárást elindítását, és borítókról lemásolva a címemet, minden levélbe bele írták az adataimat ,pedig telefonon jeleztem, hogy nem szeretném, hogy kiadják a címemet.

Tehát összességében igaznak bizonyult, hogy a babakocsisokat hátrányosan megkülönböztették, szerencsére idő közben megtanult járni a babám, remélem ősszel már jön mellettem, ha megyek megint hajat szárítani.

A furkálódó takarítónő minden egyes alkalommal keresi, hogy bárkire rászólhasson, gyerekekre, felnőttekre, szerintem inkább tőle kéne megválnia az uszodának, ezt már több szülő is észrevételezte. .