mi az az észszerű időn belül ?


AlexKirályfi # 2012.05.09. 11:57

Igen, teljesen logikus lépés lenne, de nem lehet.
És bocsánat, azt hiszem, mindent el is követ azért, hogy így álljak hozzá.
Mindegy is, ennek már nincs jelentősége.

Most az a kérdés, amit írtam.

Gabicsek # 2012.05.09. 11:46

Ha így állsz az ügyvédedhez, vond vissza a megbízást és keress másikat.

AlexKirályfi # 2012.05.09. 09:48

Kedves Pazs, hosszú és bonyolult a dolog.

Merjem csak felhívni valami kérdéssel ... Le se írom, hogy milyen választ kapok.

Úgyhogy ez is nagy lecke volt számomra.
Mit is akarjak, amikor még vele kapcsolatban is résen kell lennem, mert folyamatosan át akar rázni? A konkrét példát inkább nem írom le, ki tudja, ki olvassa ezt itt. De előlegezd meg nekem a bizalmat, hidd el, hogy felháborító, és akkor finom voltam.

Ezen a pofonon is túl vagyok már lelkileg.

Most inkább az a következő nagy kérdés, hogy miként lehet bevasalni a lóvét egy olyan embertől, aki kiemelkedően gazdag, viszont semmi nincs a nevén, és a látszat kedvéért még 3 ezer Ft-os segélyeket is kér néha az önkormányzattól. Ez lesz ám a feladat. Hiába nyomozgatjuk körül már sokadszorra, nem találunk rajta fogást jogi úton. Persze ezt már a nyomozó is megmondta akkoriban.

pazs # 2012.05.09. 09:15

Még ügyvéded is van? Miért nem őt kérdezed először? Hát ezért fizeted!

AlexKirályfi # 2012.05.09. 09:10

Fantasztikus.

Ki van tűzve a tárgyalás, csak ő sem értette, miért nem értesítettek. De először hülyének nézett, hogy olyan nincs, hogy 3 évig ne legyen. Aztán előkereste, és "nahát, tényleg".
Állítólag majd most küldenek idézést.

TERMÉSZETESEN az illető rokon a bíró!
Ki más lenne?
Aranyos :-(

Közben kérdeztem az ügyvédet, de őt sem értesítették. Felháborodott, hogy én magamtól miért intézkedek bármit is.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 20:52

köszönöm!

ObudaFan # 2012.05.08. 20:36

Szabadságvesztés az valószínű, de azért ennyi adat alapján még csak becsülni sem lehet a mértéket.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 20:24

Oké, na csak a polgárjogi igényem miatt se értesítettek volna? Várjak csak nyugodtan aztán meg el is évül szépen? ááhhh, holnap talán megtudom.

Egyébként egy jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalásra kb mit szoktak adni? Mármint alapesetben, rokon meg ismerős nélkül? Tudom, hogy relatív, meg tudom hogy ő nem fog, de csak kb érdekelne. Eddig jogerősen nem volt elítélve még. Hasonló csalási ügye több is van folyamatban persze, de gondolom az itt mindegy most.
Ha a beidézett 18 hónaposból indulok ki, akkor ezért 5-8 évet.

Gabicsek # 2012.05.08. 19:18

Mivel a sértettnek nem mindig küldenek ítéletpéldányt, meglehet, hogy már rég jogerősen befejeződött. Én is csak azt tudom mondani, hogy hivatali időben menj be a bíróság büntető iktató irodájába, és ott rögtön megmondják, hogy folyamatos, vagy befejezett az ügy.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 17:47

Nem tudom. Nem mindig a következő lépcsőfoknál kell panaszt tenni az alatta levő miatt?

Rendben, megírom, de már most is mondhatom:
a kislány megint valami sablondumával leráz, és persze folyamatban van minden. Ha egyáltalán túljutok a portáson, az se kis teljesítmény ám!

"Másrészt nem tudod, hogy tényleg nem történik-e semmi.”"

Jó, de mi történhetne, amiről nem tud az ember és csak úgy történik?
Tiszta szerencse h ez ügyben az agyvérzésen már a rendőrségi szakaszban túlestem, és már nagyjából semmin se háborgok annyira. Csak hát a lóvém ...

pazs # 2012.05.08. 16:23

Miért a másodfoknak írnál amúgy? Simán lehet, hogy még elsőfokon van.
Másrészt nem tudod, hogy tényleg nem történik-e semmi.
Aztán majd mondd el, mi van.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 16:11

Olvasom egy másik témában:

"Tisztelt fórumozók , ügyvédek,

a kérdésem az lenne illetve a történet maga , hogy 2009 folyamán ( pontosan 2009 júniusában) beismerő vallomást tett egy ismerősöm üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett csalási ügyben, rengeteg sértettel. Azóta nem tartózkodik kis hazánkban ( amit megértek) . Az utolsó tárgyalása amiről tudunk az pár nappal ezelőtt volt ahol is 18 hónap letöltendő fogházat illetve 2 millió forintnyi vagyonelkobzást szabtak ki ....”"

Nekem sokmilliós ügyben, szintén üzletszerűen elkövetve, részben beismerő vallomással se történik semmi. Azért részben, mert csak azt ismerte be, amit eleve 100%-ban rá lehetett már nyomozati szakban bizonyítani.

Vicces és persze nagyon szomorú.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 16:07

Megmondom:

Akkor legalább tudnám PONTOSAN, és arra hivatkozva írnék egy panaszlevelet a II. foknak, hogy mégis mi van. Hátha megmozdulnak, ha fentről szólnak rájuk.

De rendben van, írtam, bemegyek!

pazs # 2012.05.08. 16:01

De ha megtudod, hogy van ilyen határidő, az mit segít rajtad? Menj be az iktatóba és kérd ki az aktát, abból kiderül, mi a helyzet.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 15:56

De, igazad van, ez elég konkrét. Csak már egyszer megtettem úgy 2 éve, és semmire se jutottam.

Ezért lettem volna kíváncsi X jogszabályra, hogy mégis milyen határidő köti őket. Amit persze nem tőlük szeretnék megkérdezni.

Pl. beérkezéstől számított 12 hónap vagy valami hasonló. Ha már az ügyészségnél volt ilyesmi, akkor feltételeztem, hogy a bíróságnál is vannak megkötések.

pazs # 2012.05.08. 15:47

Javaslom, hogy az értesítéssel fáradj be a bíróságra és kérj tájékoztatást az ügy állásáról.
Ez nem elég konkrét?

AlexKirályfi # 2012.05.08. 15:46

Semmit nem változtattam.

Mindenki szerint sántít az ügy, de senkinek sincs ötlete konkrét lépést illetően :-(

Én már semmin nem csodálkozom, csak legalább tudjam akkor meg, hogy kész, vége, ennyi volt, megúszta, megúszták. Én meg elbuktam a rengeteg lóvét. De még ez se.

ObudaFan # 2012.05.08. 14:25

Azért az, hogy a sértettre tanúként ne legyen szükség, elég ritka. Ha pedig szükség van rá, akkor felkutatják.

lajcsó # 2012.05.08. 14:21

3 év alatt valaminek történnie kellett. Az előfordulhat, hogy valamely ügy több évig elhúzódik, de három év alatt már lennie kellett volna legalább egy (de szerintem több) tárgyalásnak. Nem változtattál időközben lakcímet, amit elmulasztottál/elfelejtettél bejelenteni a bíróságon? (Ez csupán kérdés, nem feltételezés!)

AlexKirályfi # 2012.05.08. 13:40

Akkor nem hozzátartozó, csak rokon.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 13:26

ObudaFan! "Nem jelenti azt" De akkor mit jelent? Hány év a határidő?

Lajcsó! Ilyen létezhet? Nélkülem megvolt a tárgyalás? Akkor könnyű dolga volt, ha csak az ő elmondása alapján született ítélet. Nagy színész az illető, akkor még jó, hogy nem engem csuktak le.

lajcsó # 2012.05.08. 12:38

AlexKirályfi!

Javaslom, hogy az értesítéssel fáradj be a bíróságra és kérj tájékoztatást az ügy állásáról. Elképzelhető, hogy már jogerős ítélet is van csak abból elfelejtettek neked küldeni.

ObudaFan # 2012.05.08. 12:28

Hozzátartozó: az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa vagy bejegyzett élettársa, az örökbefogadó és a nevelőszülő, az örökbe fogadott és a nevelt gyermek, a testvér, a házastárs, a bejegyzett élettárs, az élettárs és a jegyes, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa és bejegyzett élettársa.

Nem jelenti azt.

Ha valaki minden hozzáértés nélkül házat épít, és az összedől, akkor sem feltétlenül az alapanyagban van a hiba.

AlexKirályfi # 2012.05.08. 12:19

Köszönm szépen!

Pedig ha hiszi, ha nem, az illető a rokona :( Többszörösen kinyomoztuk.

Én analfabéta vagyok a joghoz, ezért lehet, hogy abban van esetleg különbség, hogy "hozzátartozó" vagy "rokon" ? Ez utóbbit nehéz is bizonyítanunk, mert nem túl közeli rokona. Attól még sejthető a hozzáállása.

A másik is az én analfabétaságom biztos, elnézést érte, de ezt nem értettem teljesen. Ha nem határoztak meg semmilyen határidőt a vádemeléskor amit kaptam, akkor akár 10 évig se kötelesek kitűzni a tárgyalást? :((

Ezeket nem értem sajnos, de egy biztos: abszurd az egész. Még csodálkoznak, hogy az ember nem bízik az igazságszolgáltatásban.

ObudaFan # 2012.05.08. 11:18

Bíróként nem járhat el, aki az ügyben mint terhelt, védő, továbbá sértett, magánvádló, pótmagánvádló, magánfél, feljelentő vagy mint ezek képviselője vesz, vagy vett részt, valamint aki ezek hozzátartozója.

A bíró a vele szemben felmerült kizárási okot, a tanács elnöke a tanács tagjával szemben felmerült és a tudomására jutott kizárási okot köteles a bíróság elnökének haladéktalanul bejelenteni.

A kizárási okot az ügyész, a terhelt, a védő, továbbá a sértett, a magánvádló, a pótmagánvádló, a magánfél, valamint ezek képviselője is bejelentheti.

A vádlott, a védő és a magánfél a bíróság mulasztása miatt az ügyben eljáró bíróságnál írásban kifogást terjeszthet elő.

Kifogás akkor terjeszthető elő, ha

  • a törvény a bíróság részére az eljárási cselekmény elvégzésére vagy valamely határozat meghozatalára határidőt állapított meg, azonban az eredménytelenül eltelt,
  • a bíróság az ügyész, az eljárásban részt vevő személy, a megkeresett szerv vagy személy, a tanú vagy a szakértő részére az eljárási cselekmény elvégzésére határidőt tűzött ki, amely eredménytelenül eltelt, és a bíróság a mulasztóval szemben nem alkalmazta a törvény által lehetővé tett intézkedéseket.