Helyszíni bírság helyett közmunka?


sztancsik # 2015.12.01. 15:53

Üdv!
Nagyon ráfáztam, kaptam egy csekket amin 50000 ezer forint büntetés áll, sajnos anyagilag nem állok valami fényesen, meglehetne oldani hogy ezt az 50000 ezer forintos büntetést átváltanám közmunkára? Köszönöm a válaszokat előre.

lack of justice # 2012.06.21. 14:29

Köszönöm a válaszodat, csak attól tartok, hogy hiába várnék ott, ugyanúgy elhajtanának az önkormányzathoz - ahol szintén teljesen feleslegesen vártam.

Nem hiszem el, hogy nem lehet egyértelmű utasítást adni egy ilyen ügyben - sem nekem, sem az illetékes hivatalok alkalmazottainak, hogy mi a teendő. Talán arra megy ki a játék, hogy szedjem össze az 5000Ft-ot ahonnan tudom, és fizessem be?

Magyar igazságszolgáltatás és bürokrácia siralmas. :(

Gabicsek # 2012.06.21. 11:01

Elolvasva, amit feltettél,én a helyedben azt csinálnám, hogy személyesen elmennék a munkaügyi központhoz, vinném magammal ezt a levelet.
Első körben. Aztán a továbbiak attól függenek, hogy ott mit intéznek.
Egyértelműen le van írva, hogy ott kell jelentkezni.
Hozzászólásodból azt veszem le, hogy az önkormányzat tud közmunkát adni, csak határozat kell hozzá. Szerintem a munkaügyi központnak kell a továbbiakat intézni, nem neked kell szaladgálni.
Tehát menj oda, és verd a fejükbe ezt a tájékoztatót, ne telefonon érdeklődj, mert úgy könnyebb elhajtani.

lack of justice # 2012.06.21. 06:36

Arra keresek választ, miért küldözgetnek egyik helyről a másikra, és miért nem járnak el a kinyomtatott tájékoztató szerint? Átláthatóság, egyszerűség...?

Gabicsek, ha te ilyen helyzetben lennél, te szó nélkül tűrnéd, és küldenéd a tértiv. levelet?

Itt van maga a tájékoztató, minőségi nyomdaipari munka, egy 10x13cm-es fecnin:
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Gabicsek # 2012.06.20. 19:47

Elmondták, mit kell csinálni.

lack of justice # 2012.06.20. 18:47

Nemrég kiszabtak rám 5000Ft helyszíni bírságot, amit a mellékelt tájékoztató szerint 6 óra közérdekű munkával ki lehet váltani. A rendőröktől kapott tájékoztató szerint az állami foglalkoztatási szervnél (munkaügyi központnál) kell jelentkezni. Fel is hívtam a munkaügyi központot, ahonnan azonnal az állandó lakcímem szerinti önkormányzatra irányítottak, miszerint ők az illetékesek. Ott ma voltam bent, de innen is továbbküldtek, mert csak úgy tudnak közmunkát adni, ha van egy határozat erről - amit a rendőrség állít ki (mindössze a tájékoztatót, egy nyomtatványt a helyszíni bírságról, és az 5000Ft-os csekket kaptam meg). Magyarul írjak egy tértivevényes levelet a BRFK-nak, amiben tájékoztatást, információt kérek, hogy a büntetést miképpen tudom rendezni...

A kérdés tulajdonképp az, hogy szükség van erre a levélre? Illetve kihez forduljak, hogy ledolgozhassam a büntetésemet, minél előbb?