Köszönöm szépen a gyors választ!Vagy is ez most azt jelenti,hogy ott van az a 3milliós hiány de nem fogják tudni rábízonyítani,hogy ellopta,vagy is eladta?Az nem elég bízonyíték ,hogy annyi hiány van a bejövő és a kimenő só között?vagy mivel tudnák rábízonyítani mert vagyona meg hát semmi nincs belőle,gondolom ilyenkor ezt is kivizsgálják!?akkor nem kaphat ezért semmit,már mint a bíróság nem fogja őt elitélni?válaszukat előre is köszönöm!!!
Vád ártatlanul
„kérdésem,hogy ilyenkor hogy lehet bizonyítani az ártatlanságát???”
A bizonyítási teher
4. § (1) A vád bizonyítása a vádlót terheli.
(2) A kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a terhelt terhére.
Tisztelt nesquik!
Nem kényes kérdés ez. Több éve folyik ez a csalás az önkormányzatoknál. A jégmentesítésre beszerzett sót megvásárolja az adott önkormányzat tulajdonában lévő cég. Kiszórja. Ellenértékét leszámlázza az önkormányzatnak, majd a cég "visszagyűjti" és eladja máshova.
A párja valószínűleg ezt vette észre, szóvá tette és emiatt indult a büntetőeljárás, hogy befogják a száját.
Tisztelt Ügyvédek/Fórumozók!
Egy olyan kényes kérdésben szeretném az önök tanácsát kérni,hogy a párom telepvezető volt,ahol sót tároltak.Ez a só amit az utakra szórnak és vagonokban érkezett de úgy,hogy jeges és még havas is volt.Ezután ezt a sót egy csarnokban ledarálták és kamionokkal elszállították de több hónapig a só ott állt a csarnokban mire mindet kiszállították.Na ebben most az a lényeg,hogy amikor beérkezett a só akkor ugye mérve lett és amikor elszállították akkor is és a végén kijött kb 1kamionnyi hiány aminek az értéke kb 3millió ft és most a páromat lopással gyanusítja a főnöke és feljelentette.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem,hogy ilyenkor hogy lehet bizonyítani az ártatlanságát???Mert a párom nem nyúlt hozzá!A só ha havon van akkor nem szívja meg magát nedvességgel?és mikor kiszárad mondjuk abból nem adódhat a hiány?Nagyon nagy szükségünk lenne valami tanácsra!!!és ha rábízonyítják mondjuk a 3milliós lopást akkor azért börtönbüntetést kaphat és ha igen mennyi időt?Nagyon elvagyunk keseredve!nem tudjuk hogyan lehetne bízonyítani ártatlanságát!?Várom mielőbbi válaszukat és segítségüket!Köszönjük szépen
Ha kérdeznek ne beszélj
Ha beszélsz ne ismerj be
Ha beismertél ne írj alá
Ha aláírtad ne csodálkozz
Amíg nincs ellened bizonyíték, elég tagadni.
azzal gyanusitonak hogy tudom hogy hol vannak az elő nem került dolgok.meg azzal hogy énis biztos loptam csak ép máshova rejtettem el!
Bocs, de később jutott eszembe. Egyáltalán gyanúsítanak valamivel?
A büntetőeljárás során nem az ártatlanságot kell bizonyítani hanem a bűnösséget. De ha fel tudsz mutatni olyan bizonyítékokat amelyek kizárják a bűnösségedet az nem hátrány.
Üdvözlöm
9személyből álló ismerősi csoportal voltunk 1 fesztiválon.Én vittem a sátrat amibe mindenki bele pakolta a hátizsákját.Kb ketten vagy hárman loptak pár dolgot köztük telefont,pénztárcát.Reggelre a dolgok tulajdonosai megtaláltak minket átnézték hivtak rendőrt átnézték mindenki táskáját.én nem loptam semmit a táskámban sem volt semmi és nálam sem.de régebben kaptam 1 év feltételes szabadságvesztést lopás miatt.
hogy bizonyitsam be hogy ezuttal ártatlan vagyok?
és mi történhet ilyen esetben?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02