munkahelyi szexuális zaklatás


Dr.Attika # 2013.01.08. 20:27

Sok nő sikeresen alkalmazta, alkalmazza az illetlen beszólás, popó fogdosás, csipkedés, paskolás ellenszereként. Kérdezzen meg erről egy idősebb női rokont.

bika64 # 2013.01.08. 19:09

Dr.Attika!" Vágja jól pofon a kollégák előtt és mondja meg, hogy ezáltal létrejött a testi kapcsolat."
Ezt tanácsolta. Akkor testi sértéssel vádolhatna az illető engem, ha még látják is, már tanúi lettek volna. Szerintem nem jó tanács!!! A másik,hogy nem szoktam pofon vágni senkit, nem vagyok híve az ilyen "megoldásoknak"!


2007-ben bírósági végzés alapján a Groupamagar.Bizt.elvesztette a pert ellenem, jutalék visszaírás miatt.Velük 2004-ben szerz?dtem, de 2004.1o.hóban

Dr.Attika # 2013.01.07. 06:49

Ne a jogot hibáztassa. A büntetőjog az ún. végső érv. latinul "ultima ratio" elvén működik, azaz akkor avatkozik bele az emberek egymás közötti viszonyaiba, ha más jogágak alkalmazásával nem érhető el eredmény.
Az Ön által leírt eset kezelhető a polgári jog, a munkajog eszközeivel.

bika64 # 2013.01.06. 08:55

Írhatnám, hogy örülök,hogy ilyen jól szórakoztok rajtam, de nem örülök! Ezek szerint egy ilyen "állat" és hozzá hasonlók mindent megnegedhetnek maguknak és már csak az a kérdés, hogy a nőt vagy azért rúgják ki, mert volt szex, vagy azért, mert nem. Engem az utóbbi miatt rúgatott ki a főnökkel, aki "barátja" 20 éve. A főnök is jónak látta, ha eltávolít, mert úgy szólt hozzám előtte, hogy "ebédeltél már Édes? vagy Hogy vagy szivem,". Természetesen négy szem közt. Féltek attól, hogy mi lesz, ha kiderül a párjuk előtt, bár eszem ágában se volt kiteregetni a szennyest, örültem, hogy van munkám, ezért is tűrtem el.Mindent ki lehet forgatni, ha valakinek az a célja. A testi kapcsolaton az esetek 99%-ában szexet értenek. Egy a lényeg: tehát nem fogják megállapítani a munkahelyi szexuális zaklatást az e-mail alapján. Hányingere támad az embernek a jogtól, ami ebben az országban működik!
Köszönöm a válaszokat!


2007-ben bírósági végzés alapján a Groupamagar.Bizt.elvesztette a pert ellenem, jutalék visszaírás miatt.Velük 2004-ben szerz?dtem, de 2004.1o.hóban

efi99 # 2013.01.04. 10:22

A lényeg az, hogy a munkahelyeken tilos a szexuális megkülönböztetés, ezért az érintett férfi akkor jár el jogszerűen, ha nem csak nevezett hölgy fenekét dícséri meg, hanem valamennyiét...

Berényi Miki # 2013.01.04. 08:04

Én más irányból közelíteném meg a dolgot, és elkeseredésemnek adok hangot e miatt a hátrányos megkülönböztetés miatt.

Ugye a cipőt lehet dicsérni, a mellet nem. Tegyük fel, hogy a munkahelyi vezető jogkövető állampolgár, és valóban csak a hölgy alkalmazottak cipőjét dicséri, az új melleket "észre se veszi". Milyen következtetést von le ebből a hölgy alkalmazott? Hogy a cipész jó munkát végzett, a plasztikai sebész pedig nem! Ha legközelebb is újítani akar, mit fog csinálni? Cipőt vesz vagy új melleket csináltat? Ugye nem új melleket, mert a "régi újat" se dicsérte senki, szemben a cipővel, ebből joggal következtethet arra, hogy a plasztikai sebész rossz szakember, a cipész pedig jó! Ez végső soron a plasztikai sebészek jó hírnevét, a szakmaiságukba vetett fogyasztói bizalmat, sőt, a szakemberek megélhetését veszélyezteti!

Itt az egyedüli kérdés az, hogy ez a szabályozás a cipész lobbi eredménye, vagy egy globális összeesküvés a plasztikai sebészek ellen?

Dr.Attika # 2013.01.04. 07:09

Utána néztem. Az Egyesült Államokban (ott találták ki a szexuális zaklatás polgári jogi szankcionálhatóságát) ki van alakítva egy normarendszer. Ilyet olvastam. (szabad fordításban)

  • A munkahelyi vezető (chief) dicsérheti a női alkalmazott cipőjét, de a mellét nem.

Na most. Férfiak tudhatják, hogy a nők kiemelt figyelmet fordítanak a cipőjük és a mellük kinézetére, formájára.

A mell formájára még többet is, mert millió forintokért szabatják át azokat. És ez a fenékre is igaz.
A cipő viszont ennek a költségnek töredéke.

Akkor felteszem a kérdést: a drága mell és fenék implantáció útján előállt "értéknövekedés" dicsérete jogellenes? Az olcsóbb cipő viseletének dicsérete meg jogszerű?

efi99 # 2013.01.02. 18:03

Na, tréfára fordítva a szót, itt legfeljebb ott lehetne fogást találni rajtuk, hogy milyen indokkal rúgtak ki - ha nem lettél volna próbaidőn. A 3 hónapból azt gondolnám, hogy azon voltál.
Revansként tehát mond meg neki, hogy azért nem volt testi kapcsolat, mert az ő segge meg egyáltalán nem jó, ráadásul, akkora mint az ezreddob.

Gabicsek # 2013.01.02. 17:39

Igen, a mail legfeljebb arra bizonyíték, hogy jó, vagy sem:)

efi99 # 2013.01.02. 15:11

Nos ehhez pontosan látnunk kéne azt a segget, hogy tényleg jó-e ...:)

véső (törölt felhasználó) # 2013.01.02. 13:33

capisca!

kíváncsi volnék te hogy szuszakolnád bele a Btk.ba
ezt a "jó a segged" történetet...

capisca # 2013.01.02. 13:09

Ezek a válaszok nagyon jók:)

Kedves Bika64!

A btk 176/A. § (1) bekezdését tanulmányozd és annak megfelelően járj el, ha azok fenn állnak. Az e-mial (telekommunikációs eszköz) bizonyíték.

Üdv
Capisca

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.01.02. 12:55

:) szenzációs!

Dr.Attika # 2013.01.02. 11:31

Mint már korábban leírtam egy ehhez hasonló topicban a szexuális zaklatás nem bűncselekmény. Az nem is szexuális, hanem hatalmi kérdés. Ha emiatt hátrány éri a munkahelyen a főnök által, akkor van helye munkajogi szankciónak. Mivel jelen esetben nem a főnök zaklatja, így ez sem jöhet szóba. Az USA-ban sem perelhetne emiatt sikeresen.
Nos a testi kapcsolat nem csak szexuális kapcsolatot jelent. Vágja jól pofon a kollégák előtt és mondja meg, hogy ezáltal létrejött a testi kapcsolat.

Gabicsek # 2013.01.02. 11:30

Nincs ilyen, hogy szexuális zaklatás.
A mail nem bizonyíték, semmiféle bűncselekményt nem valósít ugyanis meg az, amit írt.
Az sem bűncselekmény, ha valaki dícséri másnak a s...ggét.

bika64 # 2013.01.02. 11:01

Üdvözletem! A következő kérdésemre szeretnék választ kapni: 3 hónapig dolgoztam egy autósiskolánál és egy már volt kolléga 2,5 hónapig zaklatott. Nem akartam ügyet csinálni a dologból, törekedtem a hosszú távú munkahelyi "normális" kapcsolatra. Nyilvánvaló, hogy többnyire szóban zaklatott és akkor, mikor más nem volt jelen, ezért azt nem tudom bebizonyítani, mikor azt mondta, hogy "jó s..ged van", de írt e-mailt, melyben konkrétan ezt kérdezte:"te mit várnál el tőlem ha a testi kapcsolat megtörténne köztünk?" Véleményem szerint ez bizonyíték erejű, és egyértelműen alá szúrtam a válaszomat, "mi kollégák vagyunk, egy ember vagy a szememben, köztünk ez nem lehet téma." Igyekeztem finom maradni, de ez a "kedves" volt kolléga 20 éve "barátja" a főnöknek és az egója annyira nem tudta elfogadni a visszautasítást, hogy 2 héten belül kirugatott. Bevallom őszintén, hogy szeretnék rajta revansot venni, ugyanis, ha megállja a helyét a munkahelyi szexuális zaklatás, akkor az autósiskola Etikai Kódexe alapján nem dolgozhat tovább oktatóként.
Fordulhatok ezzel a rendőrséghez? Elég bizonyíték az e-meil?

Köszönettel:Ágota


2007-ben bírósági végzés alapján a Groupamagar.Bizt.elvesztette a pert ellenem, jutalék visszaírás miatt.Velük 2004-ben szerz?dtem, de 2004.1o.hóban