Ki a hibás? közúti baleset


balesetijogasz # 2013.03.04. 12:46

Itt azért azt is bizonyítani kell a károsultnak, hogy a kéztörés akkor történt, és nem később, más oknál fogva.

Ha az ismerősöd elismeri, hogy akkor és ott történt egy ilyen baleset, de a sérülést vitatja, akkor orvosszakértő fogja megállapítani, hogy keletkezhetett-e ilyen módon ez a sérülés.

Ha büntetőeljárásban mégis megállapítják a felelősséget, akkor pénzbüntetésre lehet számítani. Vagy közvetítői eljárással (ha van felelősség elismerő nyilatkozat) megszüntetik az ügyet, ha a sértett és az elkövető megállapodnak egymással.

ObudaFan # 2013.03.04. 12:27

Szerintem ez bizonyíthatatlan lesz. Ha mégsem lenne az, akkor meg ha az bizonyítható, hogy a szél vágta ki az ajtót, akkor emiatt büntetőeljárás nem indulhat. Az kérdés, hogy ebben az esetben a biztosító nem kell-e, hogy fizessen, és így mi lesz a bonus-malussal.

sunshine82 # 2013.03.02. 08:42

Autóból akart kiszállni egyik ismerősöm, óvatosan nyitotta az ajtót, de hatalmas szél volt és kivágódott az ajtó, egy biciklis pedig épp jött hátulról nagy sebességgel és belerohant az ajtóba. A helyszínt elhagyta, nem jött ki rendőr nem voltak ott emberek, nem történt látszólag komolyabb baja, pár hét múlva viszont jelentkezett hogy eltört a keze, és gondolom pénzt akar látni... Ilyen esetben mire lehet számítani ha bíróságra kerül az ügy? Ha a legrosszabb esetet nézzük érdeklődnék, mi lehet a maximális összeg, vagy milyen büntetés járhat ezért, ha például az ismerősömet hozzák ki bűnösnek?