50 000 Ft - os helyszíni bírság


monalisa1 # 2013.05.18. 14:30

Bátorkodom megjegyezni helyszíni bírságot kapott...

groszfater@gmail.com # 2013.05.18. 12:48

Timea !
Ne dőlj-be mindenféle vénasszonyos fecsegésnek..

http://flotta.nelson.hu/…onbsege.html

monalisa1 # 2013.05.18. 12:40

Próbálj meg mérséklést, részletfizetést kérni, elengedni nem fogják. A férjedre nem érdemes hívatkozni, valakinek meg kell fizetnie... Esetleges nemfizetés esetén továbbítják, az eljárás során az összeg emelkedhet, valamint bűntetőpont is járhat mellé.

"Vastagon" fogott a ceruza, alacsonyabb összeg is hatásos lett volna...

Rokk. parkolóhelynél elsősorban tábla van, felfestés nem kötelezően.

Nem tudni milyen a helyszínen a közvilágítás - kellően látható-e a tábla, valamint több esetben a tábla alatt kiegészítő tábla (= nyíl) mutatja melyik írányban is a rokk. parkolóhely., ezen nyíl nincs-e elfordulva?!

---
  • laikus hozzászóló
Nagy Tímea # 2013.05.18. 11:54

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy, Segítők!

Tegnap este 11 óra után parkoltam az 8. kerületben, távollétemben kiszabott 50 000 Ft-os helyszíni bírságról kaptam értesítést.
Mozgássérült parkolóhely utáni részen parkoltam, nem vettem észre, hogy az autó vége belelógott a mozgásségrült részre, felfestés nem volt.
Mit tudok tenni? Az autót ritkán használom, munkanélküliként nevelek 3 gyermeket, nem tudom ezt az összeget befizetni sajnos. Méltánytalanul soknak tartom ezt az összeget egy tévedésért.
Az autó a férjem nevén van.
Van értelme méltányossági kérelmet beadni?
Vagy ha feljelentést tesznek, akkor ha nem mondja meg a férjem, hogy ki vezette az autót, akkor is ki kell fizetni az összeget?
Bármilyen segítő megoldás érdekel.
Előre is köszönettel:
Nagy Tímea