Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Ittas vezetés

Cowboy.No1 # e-mail 2018.05.19. 23:08

Koszonom szepen Ittasvezetes.hu, en is igy gondolom. Biztonsag kedveert meg azert bemegyek a rendorsegre, megkerdezem ott is. Nem akarok problemat magamnak, nem is az ivas a cel,csak ha veletlen ugy jon ki a lepes.

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.05.19. 21:26

Cowboy.No1

Mivel a saját zárt kertjében is arrébb állhat ittasan, így a leírtak alapján itt is ez áll fent.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Cowboy.No1 # e-mail 2018.05.19. 20:20

Kedves Ügyved es Szakerto segitseget kernem szepen. Vettem tobb hektaros birtokot es szeretnek rajta kocsival kozlekedni. Tudom, h Magyarorszagon zero tolerancia van, kozuton nem vezetek italosan. Elkererített birtokon se lehet italosan vezetni? Szomszedok azt mondjak,h nem lehet. Teruletem el van keritve, ide hogyan jon be rendor? Nem szandekozom inni, de lehet ugy,h par whisky utan jol esik egyet furakzni. Szabad levego,whisky, a csend, csillagok,szep nok a gyengeim. Koszi a pontos valaszt. Bocsi, h nincs ekezet, de ilyen a telom.

Szomorú örökös #   2018.05.17. 20:53

egyötvenes68 adná a jó Isten, hogy követné sorsodat néhány balek

És lám, adta! :-)

DickTracy (törölt felhasználó)

Szomorú örökös #   2018.05.17. 20:50

DickTracy

egyötvenes68 adná a jó Isten, hogy követné sorsodat néhány balek... Te maradhattál volna, legalább 4-5 másikat tudnék sorolni, aki törlésre való....A jogi fórumnak át kellene gondolnia hogy ez egy általános vitafórum, vagy jogi fórum?.....ha van Isten, legalább szomorú örököstől megszabadítja ezt a fórumot. van?

Gratulálok! Szép indítás! Egyből személyeskedni, ahelyett hogy segítő válaszokat adnál itt bárkinek. Ezért kár volt beregisztrálnod, nyugodtan törölheted is mindjárt magad, hogy tovább ne is rontsd itt a légkört. Inkább a Jogi Fórumnak azt kéne végiggondolni,hogy érdemes-e mindenféle hozzád hasonló jöttmentnek engedni a regisztrálást. De legalábbis azt átgondolni, hogy egy-két ilyen kötözködő személyeskedés után úgy repíteni ki többek között téged, hogy zúgva szállj hazáig. ;-)

DickTracy (törölt felhasználó) #   2018.05.17. 20:44

ha van Isten, legalább szomorú örököstől megszabadítja ezt a fórumot. van?

DickTracy (törölt felhasználó) #   2018.05.17. 20:41

egyötvenes68 adná a jó Isten, hogy követné sorsodat néhány balek... Te maradhattál volna, legalább 4-5 másikat tudnék sorolni, aki törlésre való.

A jogi fórumnak át kellene gondolnia hogy ez egy általános vitafórum, vagy jogi fórum?

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.05.17. 12:03

bandu1986

Igen a határozattal.

Az új vezetői engedélyt úgy állítják ki, hogy szerepelni fog benne a B korlátozás és annak dátuma. Lejártakor nincs teendő. Ha zavarja a beírás ("rossz emlék") akkor lehet cseréltetni majd ismét.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

bandu1986 # e-mail 2018.05.17. 10:47

Bírósági határozattal vehetem át a jogosítványt? Nem kell újat igényelnem,amiben szerepel a B kategória eltiltás?

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.05.17. 09:21

bandu1986

Utánképzés nincs. Vezetői engedély a kormányablakban átvehető (ha eddig még nem tette meg(.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

bandu1986 # e-mail 2018.05.17. 08:05

Üdv! Tavaly 1,5évre elvették a jogosítványomat,minden kategóriát.Szeptemberben volt az első fokú tárgyalás,nem kaptam vissza,a napokban másodfokon visszakaptam a C+E-t,a B marad július 28.ig... A kérdésem az lenne ,hogy kell-e B kategóriából utánképzésen részt vegyek? Illetve mi a folyamata ennek,mikor várható a papír,amivel igényelhetem az új jogsit? Köszönöm

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.05.16. 20:00

Csak, hogy megnyugodjál törlöm magam az oldalról, mert látom, hogy ez a fórum, hasonlóan indexhez, és gyakori kérdések színvonalhoz süllyedt. Moderátor nem törölt egy hozzászólásomat se, ebben tévedsz. Mivel nagyon elfoglalt vagyok külföldi teendők miatt, ezért se érek rá itt vitázni szerelővel, taxissal, hentessel stb. Az én időm drága ehhez a színvonalhoz. A legnagyobb csalódás az, hogy vannak itt ügyvédek pl. KBS, Attika stb. akik sajnos képesek elviselni és tűrik el az olyan hozzászólók válaszait, akik rengeteget hibáznak, tévednek és félrevezetik kérdezőket. Kérdezők sok esetben szakértőt, ügyvédet kér segítségűl és kezdve szomorú örökös kaputelefon szerelőtől, hentesen, taxison, nyugdíjason át, szakkérdésekben legtöbb esetben ők válaszolnak. Szégyen és felháborító! Fórum szerkesztők, alapítók szerint jól van ez így? Választ tudjuk, hiszen az elő példa itt van a szemünk előtt és döbbenünk meg a színvonalon.

Szomorú örökös #   2018.05.16. 18:58

egyötvenes68

Újból megkérdezem: hány segítő hozzászólást követtél el, amióta itt vagy a fórumon? De csak költői kérdés volt, a választ mindenki ismeri itt a fórumon. Azért, hogy beleköss itt bárkibe is, aki szembejön, felesleges volt regisztrálnod. Akár törölhetnéd is magad úgy mindenestől, mielőtt ezt az admin teszi meg helyetted. Igaz, az súlyosabb lesz. És ne reménykedj, hogy nincs moderáció, mert figyelik a fórumot! Már a te ökörségeid közül is lett törölve egyik-másik, ha még nem tűnt volna fel.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.05.16. 18:38

Szomorú...kaputelefon szerelő. Megpróbálok a te szinteden reagálni.... á hagyjuk! Azért az tetszik, hogy rendesen bebuktál fantazmagóriáddal Egerszalókkal szemben. Felesleges hozzáértés nélkül Egerszalóknak magyarázkodnod.

Szomorú örökös #   2018.05.16. 18:19

egerszalókhotelresort

Korábban nyomozás folyt ellenem ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt.

Helyesbítsünk! Egészen más miatt indítottak eljárást ellened:

az én autómmal történt egy személyi sérüléssel nem járó baleset okozás. A baleset okozást nem látta senki, tehát senki nem mondhatja azt hogy én voltam (akár rosszinudlatból, mivel a rendőrőket a szomszédaim hívták ki).

Mellesleg akkor azért volt is egy kis ellentmondás is az itt leírtak alapján:

kb. 20 ezer ft anyagi kár keletkezett egy másik autóban, ami azóta meg lett térítve. Aminek a fényezése lett meghúzva, teszem hozzá a vezető nem is vette észre a károkozást. Az autó tulajdonosa észrevette és értesítette a rendőrőket.

Tehát most akkor látta az autó tulajdonosa az elkövetést vagy nem? Ezt kéne végre tisztázni!

Szóval ha megszűnik valóban a nyomozás, akkor örülj neki, hogy megúsztad. Ha a tulaj mégsem látta, akkor nyilván téged nem is gyanúsíthatott volna meg, mert az már az alaptalan vád kategóriája és ő húzhatja a rövidebbet. Ha simán most lezárják, akkor meg eleve ismeretlen elkövetővel fogják. De akár észrevette az elkövető, hogy meghúzta az autót, akár nem, attól az még a kötelesség elmulasztása kategória és azért pedig súlyosan büntetnek.

Szomorú örökös #   2018.05.16. 18:08

egyötvenes68

jobb volna ha fórum szerkesztői levonnák a tanulságot, konzekvenciát és pár ide nem illő "hozzáértőt" végérvényesen törölne

Hidd el, veled kezdenék! ;-)

Szomorú örökös #   2018.05.16. 18:07

egyötvenes68

laikusok, szerelők stb. válaszolnak, osztják itt az észt

Te melyik vagy ezek közül?
Sok segítő választ még nem adtál egyszer sem.

Szomorú örökös #   2018.05.16. 18:06

egyötvenes68

látszik, hogy ez a fórum alkalmatlanná vált normális, tárgyilagos segítség nyújtására

Amióta te is csak kioktatsz, sértegetsz fórumozókat, azóta valóban alkalmatlanná vált. Mutass egyetlen hozzászólást, ami a kérdésre vonatkozó, segítségnyújtó hozzászólás volt!

Vadsuhanc #   2018.05.16. 15:29

Kedves egyötvenes68!

Kérlek mutass rá arra, hogy egerszalókhotelresort problémájával kapcsolatosan mikor voltam kioktató vagy sértő ?!

Köszönöm megtisztelő válaszod.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.05.16. 15:23

Le kell vonni neked is a tanulságot vadsuhanc és nem ítélkezni, teóriákat gyártani mások felett! Sokszor tapasztalom itt a felesleges kioktatásokat, sértéseket. Gyakori, hogy a kérdező több esetben szakértőt, vagy jogászt kér segítségül és nem tudom miért, honnan veszik a bátorságot, de laikusok, szerelők stb. válaszolnak, osztják itt az észt. Persze fórumon minden lehetséges, pedig jobb volna ha fórum szerkesztői levonnák a tanulságot, konzekvenciát és pár ide nem illő "hozzáértőt" végérvényesen törölne.

Vadsuhanc #   2018.05.16. 14:39

Kedves egerszalókhotelresort!

Kérdésedre a választ röviden és tömören az előttem szólótól megkaptad, gondolom hasznát veszed, így mint egy okostojás nem tartom szükségesnek, hogy a lent leírt kérdésedre az egyötvenes68 által adott választ kiegészítsem .. bár lenne mivel.

Sok sikert a továbbiakban.

Mellesleg csak megjegyzem egy nyomozást az ügyészség és a rendőrség egyszerre nem szüntet meg, valamit félreértettél, de ez a már lentebb leírt hozzászólásból kitűnik, fordulj hozz bizalommal.

Vadsuhanc #   2018.05.16. 14:39

Kedves egerszalókhotelresort!

Kérdésedre a választ röviden és tömören az előttem szólótól megkaptad, gondolom hasznát veszed, így mint egy okostojás nem tartom szükségesnek, hogy a lent leírt kérdésedre az egyötvenes68 által adott választ kiegészítsem .. bár lenne mivel.

Sok sikert a továbbiakban.

Mellesleg csak megjegyzem egy nyomozást az ügyészség és a rendőrség egyszerre nem szüntet meg, valamit félreértettél, de ez a már lentebb leírt hozzászólásból kitűnik, fordulj hozz bizalommal.

egyötvenes68 (törölt felhasználó) #   2018.05.16. 09:21

Gratula egerszalók....! Visszaolvastam a történeted, most bizony pofára esett itt pár okostojás, akik Téged bűnösnek, hazugnak tartottak. Látom ment itt a fantazmagória, ebből is látszik, hogy ez a fórum alkalmatlanná vált normális, tárgyilagos segítség nyújtására.

egerszalókhotelresort #   2018.05.16. 09:07

Sziasztok!
Korábban nyomozás folyt ellenem ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt. A napokban bementem az ügyészségre érdeklődni(ők hosszabbították a nyomozást) és jelezték, hogy megküldték a rendőrségnek a nyomozás megszűntetéséről szóló határozatot, és jelezték én a rendrőségtől fogok kapni egy megszűntető határozatot amiben foglaltak alapján fogom visszakapni a jogosítványom (kézhezvételtől számított 8 napom van a fellebbezésre és ha ez az időtartam letelik emelkedik jogerőre és mehetek a kormányhivatalba a jogsiért)
A rendrőségi papírt még nem kaptam meg postán.
Kérdésem az volna, meg tudom-e gyorsítani a dolgokat. Pl. azzal, h bemegyek a rendőrségre, kikérek egy példányt a nyomozás megszűntetéséről szóló határozatból, illetve nyilatkozom arról, h nem kívánok fellebbezni, ezáltal legyen jogerős a határozat?

Köszi,
E

Ittasvezetes.hu # e-mail 2018.05.15. 16:38

Ittas vezetés esetén várakozni arra, hogy majd mi történik, esetleg melyik rendőr vagy szakértő ront el valamit és azáltal 'jól járni' - eléggé rossz stratégia, ha a vezetői engedély nélkülözhetetlen.

A hasztalan várakozás, és az eljárási hibákban való reménykedés a lehető legrosszabb irány - álláspontunk szerint.

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap