Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Ittas vezetés

Carella # e-mail 2017.10.20. 22:29

Andi. Egy ilyen ügyet 30 napon belül le szoktak zárni. Az ügyész meghosszabbíthatja még 30 nappal, ha elégedetlen a nyomozással, vagy panaszt tesznek az eljáró hatóság ellen és ő helyt ad neki. Ezen felül még 30 nappal meg lehet hosszabbítani, utána már komolyabb szinten mérlegelik. Azért mondom hogy szoktak meg legtöbbször, mert közbejöhet bármi, ami változtathat a dolgok egyszerű sima menetén. Egy tanú, egy betegség egy eddig nem ismert de nyomatékosan befolyásoló tényező stb. Persze én igyekeztem úgy fogalmazni józan paraszti ésszel, hogy te könnyen megértsd. Lehetne itt javítgatni akár az engem javítgató emberkét is, de nem teszem. Majd meglátod nemsoká, mennyiben írtam igazat amit elovastál.

Szomorú örökös # e-mail 2017.10.20. 19:55

Jelzsóó

Köszönjük Emese!

Egyébként meg nézzük csak:

még a végén rájuk akarsz majd hivatkozni a rendőrségen, hogy "ezt olvastam egy fórumon”"

Aki egy fórumra hivatkozik, hogy ott olvasott törvényt, azon nagy valószínűséggel jól fognak szórakozni a rendőrségen. De hogy nem fog javára válni az eljárás alatt állónak, az egészen biztos. Szóval ekkora marhaságot talán neked sem kellett volna beírni.

Egyébként is ez egy fórum, nem pedig ingyenes jogsegély szolgálat. Ha valaki a peres ügyére akar itt választ kapni, az nagyon balga. Itt ugyanis minden infó csakis tájékoztató jellegű, hiszen a teljes anyagot egyszer sem láthatjuk, ismerhetjük.

És egyrészt ma direkt nem szóltam hozzá az adott témához, mivel nem találtam érdekesnek számomra, viszont te kinyitottad azt a bizonyos bicskát a zsebemben, a tiédhez muszáj volt. De legalább nem csalódtam benned! A jogászok között ugyanis elég kevés olyan emberrel találkoztam eddig, akinek az arca az én bejáratomon befért. Nyilván kell egyfajta határozottság, magabiztosság ehhez a tevékenységhez, csak ezt sokan összekeverik a nagyképűséggel. Pl. te is, de sebaj, nem akarlak megváltoztatni, maradj csak nyugodtan így! :-)

Másrészt pedig ez egy fórum és nyílt regisztráció lehetséges, tehát egyáltalán nem biztos, hogy az illető jogi szakértőtől fog választ kapni. Eleve ha nem így lenne, akkor a kérdezők sem tudnának ide írni, hiszen regisztrálni sem tudnának. Van, aki valóban jogász és leírja, hogy mi a hivatalos tényállás, és van, aki pedig a saját tapasztalatait írja le. Erről szól egy fórum, próbáld meg elfogadni. Még sokszor adott kérdésben is három ügyvédtől három különféle értelmezést kapok, a jog sajna ennyire nem egyértelmű minden esetben. Még ha jobban észrevetted, akkor itt is előfordul ilyen az ügyvédek között.

És van egy harmadik is, akiknek hiába válaszolnak jogászok, akkor is a saját hülyeségüket nyomják. Az egyáltalán a fura, hogy miért kérdeznek itt bármit is? Hiszen úgyis csak az ő igazságuk létezik. Az általad eszközölt felsorolásban megtalálható egyikük, épp vele kezdted. De akár nyugodtan magaddal is kezdhetted volna. :-)

Ittasvezetes.hu #   2017.10.20. 14:47

Andi1975

Egy légalkoholszint értékre még mi sem tudnánk válaszolni semmit, akik 35 ezer ittas vezetővel találkoztunk. Az általánosságban elmondható, hogy mint ismeretes, a 0,26 mg/l értékhatár, melynek az Ön férje pont a dupláját fújta ki. Ahhoz, hogy megközelítő választ kapjon, legalább 25 kérdést kellene feltennünk Önnek, hogy behatároljuk a várható következményeket. Pont annyi kérdést, amennyit maga a bíró is feltesz (a férjének, vagy saját magának), amikor dönt.

Így tehát a '0,52-t fújtam, mire számítsak' jellegű kérdésekre továbbra sem lehet választ adni, nem hogy laikusoktól, de még azoktól sem, akik több tízezer ügyet ismernek.

Ha azonban országos átlagot veszünk, akkor számolhatunk úgy, hogy légalkohol x 2= hónapok száma. Tehát 5x2=10, de ezt nem kell kőbe vésettként venni. Több és konkrét info:

ittasvezetes.hu/adatlap

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Andi1975 # e-mail 2017.10.20. 14:21

Kedves Jelzsóó!

Köszönöm szépen a felvilágosítást. Akkor most már tudjuk, hogy nem számítanak a napok. Nincs más csak várni. Még egyszer köszönöm!

Jelzsóó # e-mail 2017.10.20. 12:32

CARELLA, VADSUHANC, SZOMORÚ ÖRÖKÖS, ALFATEAM, MONALISA

Ők azok, akik mindenhová beírnak mindent, 24 órás önkéntes szolgálatot teljesítenek itt (meg még remélhetőleg egy-két orvosi oldalon is, hogy a betegeket is halálra rémisszék, amennyire csak lehet). Nos, ők azok akikre SENKI AKI IDETÉVED ne hallgasson. Minden válaszuk, minden mondatuk helytelen, olykor bemásolnak ide már 5 éve nem létező törvényeket, olykor pedig (és ez a legnagyobb baj) mindenféle tudás nélkül írnak ami az eszükbe jut. Összekeverik a szezont a fazonnal, a büntetőeljárást a szabálysértéssel, a közigazgatási eljárással, nem sorolom fel.

Erre mondta Hofi Géza egyszer, hogy "amikor kórházban voltam, a betegtársaim annyira okosnak képzelték magukat, hogy ha kicsit később ébredek, talán meg is műtenek"

Mégegyszer: ÓVAKODJON MINDENKI EZEKTŐL A HOZZÁSZÓLÁSOKTÓL, 99%.-ban TOTÁL VALÓTLANOK!!

Jelzsóó # e-mail 2017.10.20. 12:08

Andi, a válaszaidból...

Carella

"Amennyiben kéri, amit legtöbbször megtehet 8 napon belül"

NEM legtöbször, hanem MINDIG

"úgy az ügy menetétől függően a jogerős határozattal ér véget az egész tortúra". NEM az ügymenettől függően, hanem 8 nap múlva.

"0.52 (légalkohol) x 1.2 vel, az általában adja meg a véreredmény"
NEM 1.2 hanem 2.1. És ez nem hivatalos szorzó, csak egy számadat.

"ha minden igaz akkor 0.8 felett volt a véralkohol"
Mivel vérvétel nem volt, így ennek nincs jelentősége. A vérvételnél pedig nem 0.8 hanem 0.5 a határ. Szondánál 0.26.

"Szerintem még a szakértői vélemény sem érkezett meg a rendőrséghez."
Szerintem sem, és soha nem is fog, mivel nincs szakértő bevonva, lévén hogy nem volt vérvétel.

"Esetleg 100 ft feletti bírság is lehetne"
Büntetőeljárásban nincs bírság, büntetés van. Nem esetleg, hanem biztosan, és egyértelmű hogy 100 ezer forint felett lesz, mivel a közigazgatási eljárás teteje a 100 ezer forint, onnan indul a bünetőeljárás alja. Ezen felül nem 100ft hanem 100 ezer ft.

"kérjétek a bírót hogy vegye figyelembe a botlást"
Ez nem botlás, hanem bűncselekmény, mégpedig a közúti bűncselekmények legúlyosabbja.

Vadsuhanc
"A férjed ellen valószínűleg büntetőeljárás fog indulni"
Ez már megindult, és nem valószínüleg, hanem ugyabár biztos. És nem majd, hanem már.

"Köszönöm a válaszokat! De 3 nap múlva lejár az egy hónap."
Semmi nem köti a hatóságot a 30 naphoz, nincs 30 nap, ez a kifejezés sem létezik.

"Kedves férjed fáradjon be a rendőrségre és kérdezze meg, hol áll az ügye"
Teljesen felesleges, egy nyomozó úgyis jelentkezni fog, ha nem fárad be. Ha pedig befárad, a válasz az lesz, hogy még nem került sorra.

"Az esetek többségében általánosságban erre a dologra 30 nap áll rendelkezésre hogy lezárják. "
Soha ilyen nem volt, semmi nem írja ezt elő, nincs rá törvény, sem jogszabály, sem módszertani levél, semmi.
nincs 30 nap, felejtsük el ezt a kifejezést is!

"Ha semmi nem jön közbe, nincs más, akkor 30 nap után pár nappal kaphattok hívást, értesítést"
A "semmi nem jön közbe" mondattal ott vagy, mint ha nem kaptál volna választ sem. Bármi "közbe jöhet" és itt nem "közbe jön valami" hanem az ügymenet tart és halad. Ez nem "közbejön" kérdése. 30 nap előtt is lehet, és lehet a 30. nap után fél évvel is.

"Hogy meghosszabbították volna még 30 nappal a vizsgálatot" Ilyen kifejezés sem létezik, hogy 30 naponként vizsgálathosszabbítás lenne. A nyomozati szak olykor fél évig is elhúzódik.

"Elvileg iratismertetés is szokott lenni amiről értesítenek, ha lezárják"
Ez nem elvi kérdés, ez gyakorlati, és nem szokott, hanem van. Nem értesítést kap róla, hanem tájékoztatást a nyomozás lezárásakor.

"Lesz az 90 nap is minimum."
Nem minimum. Esetleg lehet annyi is, vagy több vagy kevesebb. Felejtsük el a 30 és 90 napot, sőt minden dátumot húzzunk ki, nincs ilyen.

Már páran kérték, hogy az a néhány hozzászóló aki itt 024 ben írogat, azokat kezeld úgy, mint ha választ sem kaptál volna, sőt még inkább összezavarnak, teljesen valótlant írnak a legtöbbször, amit ők maguk hisznek.
Óvakodj a fórum nem hivatalos hozzászólóitól, mert még a végén rájuk akarsz majd hivatkozni a rendőrségen, hogy "ezt olvastam egy fórumon" :)

Vadsuhanc #   2017.10.19. 22:12

Andi1975

Én nem vitatkozok senkivel, de ha büntetőeljárás indul a 30 nap nem lesz harminc nap az igazoltatástól és a mintavételtől akárki akármit mond. Lesz az 90 nap is minimum.

Andi1975 # e-mail 2017.10.19. 21:24

Kedves Carella!

Köszönöm szépen!

Carella # e-mail 2017.10.19. 21:20

Andi. Az esetek többségében általánosságban erre a dologra 30 nap áll rendelkezésre hogy lezárják. Ha semmi nem jön közbe, nincs más, akkor 30 nap után pár nappal kaphattok hívást, értesítést.Mivel nem tudsz róla, hogy meghosszabbították volna még 30 nappal a vizsgálatot, így lesz valószínúleg. Elvileg iratismertetés is szokott lenni amiről értesítenek, ha lezárják. Szia

Andi1975 # e-mail 2017.10.19. 19:47

Kedves Vadsuhanc!

Nem volt vérvétel, csak légalkohol a helyszínen, meg a rendőrségen. Kiadták a mérésről a papírt, alá kellett írnia, hogy nem bántották, ezekről kapott papírt. Akkor azt mondták akár egy hét alatt bíróságra kerülhet, de 30 napot szoktak mondani. Egyedül az okmányirodából kaptunk értesítést, hogy náluk van a jogosítvány.

Vadsuhanc #   2017.10.19. 19:05

Kedves Andi1975!

Szerintem még a szakértői vélemény sem érkezett meg a rendőrséghez.

Kedves férjed fáradjon be a rendőrségre és kérdezze meg, hol áll az ügye. Azt fogják mondani, hogy a szakértői vélemény még nem érkezett meg.

Andi1975 # e-mail 2017.10.19. 18:59

Köszönöm a válaszokat! De 3 nap múlva lejár az egy hónap.

Vadsuhanc #   2017.10.19. 18:49

Kedves Andi1975!

A férjed ellen valószínűleg büntetőeljárás fog indulni, ha a szakértői vélemény kimondja, hogy az igazoltatáskor a véralkohol szint meghaladta azt a határt.

És az egy hónap még mindig nem telt le.

Megértelek, de sajnos ez van.

Carella # e-mail 2017.10.19. 18:42

Andi. Lehet hogy tárgyalás nélkül lesz egy határozat, ami akkor emelkedik jogerőre, ha nem kéri a tárgyalás tartását. Amennyiben kéri, amit legtöbbször megtehet 8 napon belül, úgy az ügy menetétől függően a jogerős határozattal ér véget az egész tortúra.A 0.52 (légalkohol) x 1.2 vel, az általában adja meg a véreredmény lehetséges eshetőségét. Ha minden igaz akkor 0.8 felett volt a véralkohol. Esetleg 100 ft feletti bírság is lehetne, de a körülményekre való tekintettel kérjétek a bírót hogy vegye figyelembe a botlást és az életviteletek miatt szükséges jogosítványt. Majd mérlegel és kiderül mit dönt.

Andi1975 # e-mail 2017.10.19. 16:37

Üdv!
A férjemnek sajnos ittas vezetésért elvették a jogosítványát szeptember 22-én. 0,52 volt a légalkohol szintje. Azt mondták 1 hónapon belül meglesz a bírósági tárgyalás. Nem hogy tárgyalás, de még a rabosítás sem történt meg. Van ennek valami határideje, hogy mennyi idő alatt kell lezajlania az egész herce-hurcának? Tudja a férjem, hogy óriási hülyeséget csinált és szerencse, hogy nem történt baleset, ráadásul én rokkant vagyok és a férjem szokott orvoshoz, kórházba hordani amit most nem tudom hogyan oldunk meg. Vidéken lakunk kicsit nehézkes. De azért nyilván jó lenne már tudni, mennyi idő múlva kaphatja vissza a jogsiját és hogy anyagiakban mire számítsunk.Vajon eddig miért nem történt még semmi az ügyben? Köszönöm ha valaki tud valamiféle felvilágosítást adni.

alfateam # e-mail 2017.10.17. 20:35

Nem akarok kibujni a felelőség alól de ha elveszik a jogsimat meg a birságot sem tudom kifizetni es a munkám is elveszitem
Hát-igen, mit meg-nem ér egy kis alkoholos mámor!

zoltan71 # e-mail 2017.10.17. 20:29

Erdeklödnék hogy a multhéten nemetorszagban megfogtak hogy ittasan vezettem ami hiba volt reszemről sajnos.mire számithatok ebböl kifolyólag??a dolog pikanteriaja az meg hogy en tehergépkocsivezetőkent dolgozom es szükségem van a jogositványomra ami magyar persze.itt élek németbe már több éve.A jogositványomat nem vettek el a rendörök.Kérem aki tudd erdemben segiteni az tegye meg.Hibáztam tudom.Nem akarok kibujni a felelőség alól de ha elveszik a jogsimat meg a birságot sem tudom kifizetni es a munkám is elveszitem.Köszönöm a hasznos infot elöre is.Email vimem. zoltan.rafael71@gmail.com

Ittasvezetes.hu #   2017.10.16. 09:34

...lemaradt a vége:

Véralkohol:

kevesebb, mint 0.30 g/l: 30.000.- + 6 pont
0.30-0.50 g/l: 100.000.- +8 pont

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu #   2017.10.16. 09:32

Stage

A tényleges adatok az alábbiak:

Légalkohol:

0.11-0.15 mg/l: 30.000.- + 6 pont
0.15-0.25 mg/l: 100.000.- +8 pont

Véralkohol:

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Szomorú örökös # e-mail 2017.10.16. 07:07

Stage

de a [BR. 11/D. melléklet 2. pont]; -ot neten sehol sem találom ami részletezné kinek is jár 8 pont.

Rosszul kerested! Én elsőre megtaláltam a részletezést, a jelzett mellékletben is ez van:

http://www.utankepzes.hu/…pontrendszer

gépi meghajtású járművet vezetőnél a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mértéke nem haladja meg a 0,500 véralkohol koncentrációt, vagy a kilégzett levegőben a 0,30 mg/l-t, feltéve, ha az nem minősül bűncselekménynek

Bírság összege: 150 000.- Büntető pontok száma: 6

gépi meghajtású járművet vezetőnél a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mértéke 0,500 véralkohol koncentrációnál magasabb, de 0,800 véralkohol-koncentrációt nem haladja meg, vagy a kilégzett levegőben 0,30 mg/l-nél magasabb, de a 0,50 mg/l-t nem haladja meg, feltéve, ha azok nem minősülnek bűncselekménynek

Bírság összege: 200 000.- Büntető pontok száma: 8

gépi meghajtású járművet vezetőnél a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol mértéke meghaladja a 0,800 véralkohol-koncentrációt, vagy a kilégzett levegőben a 0,50 mg/l-t, feltéve, ha az nem minősül bűncselekménynek

Bírság összege: 300 000.- Büntető pontok száma: 8

Egyébként meg ha jó fiú leszel, akkor talán három év, és törlődik nullára. Szóval ez még nem az a mennyiség, amiért elvennék a jogsidat, kivéve ha még hozzá gyűjtesz 10-et, mivel 18-tól ugrik a jogsi. Szóval még a felénél se tartasz, nyugi.

Stage # e-mail 2017.10.16. 02:07

A 8 büntető pont jogos? Mert a rendőr járőr 6 pontot mondott. Nem mindegy. A 236/2000. (XII. 23.) Korm. rendeletben van rá hivatkozás, két féle pont adtható 6 és 8.

Nekem az (1/A. számú melléklet 2302) alapján adtak 8-at, de a [BR. 11/D. melléklet 2. pont]; -ot neten sehol sem találom ami részletezné kinek is jár 8 pont.

Vadsuhanc #   2017.10.12. 20:29

Csongrádrk. Ebben igazad van... de a hozzászólásomat elolvasod nekem is ez volt a problémám...

Szóval ugyanarról beszélünk.....

Vadsuhanc #   2017.10.12. 19:43

Kedves csongrádrk!

Ez egy jogi fórum. Pontosan mi a jogi problémád a hozzászólásommal kapcsolatban?

Szomorú örökös # e-mail 2017.10.12. 19:42

Vadsuhanc

Ha rám írsz privátban, szívesen elküldöm neked azokat a képeket, amiket én kaptam tőle a határozatról.

Szomorú örökös # e-mail 2017.10.12. 19:39

csongrádrk

Ő egyszer már betört a privát szférámba, de mint olvashattad, ez lett a veszte. Kiderült, hogy ő már legalább annyira belezavarodott a vallomásokba, mint azok az állítólagos rendőrök, akik "szegény Carellát" így meghurcolták, miközben "melegedett" és "zenét hallgatott" a kocsiban. :-D

Hidd el, én nagyon élvezem, hogy ez az ürge ennyire kattant. Az már más kérdés, hogy másokat is félre szeretne vezetni és bocsi, ezt én nem hagyhatom. Legyen elég annyi, hogy ő nem normális, másoknak viszont ne okozzon kárt.