Üzletszerű csalásért mire számíthatok ?


Kálvária # 2018.05.17. 15:42

Üdvözlöm.
Segítséget szeretnék kérni Önöktől.
Régebben T-Home-nál dolgoztam, mint ügyfélszolgálatos - értékesítő. Volt egy fiatal ember (akit a kolléganőm mutatott be, hiszen előtte nála intézte a különböző szerződéseit) akiről én úgy tudtam , hogy üzletszerűen abból él, hogy ő intézkedik az ügyfelek helyett. Megkötöttem neki egy szerződést ( vagyis többet ) aminél ő lefotozva hozta a személyes adatokat illetve az ő àltala készített meghatalmazást ( a meghatalmazással annyi volt csak a probléma, hogy ő nem írta alá, de minden más helyesen volt kitöltve) , ami miatt eddig tanúként behívtak ketszer , most viszont mar vadlott vagyok. Nem mertem elmomdani a rendőrsegen , hogy ő hozta s nevet es adatokat csak azt hogy igen en kotottem a szerződest es nem emlékszem ki volt az ügyfél. Eléggé felelmetes szamomra a ferfi.
A feljelentést az ügyfèl tette meg es kozel 400 ezer forintrol beszelünk.
A kerdesem az lenne , hogy mi a legrosszabb amit en ezert kaphatok ?
Anno 21 eves koromban tortert ez a dolog es a mai napig buntetlen eloeletu vagyok . Elore is koszonom a segítséget .

Vadsuhanc # 2018.05.17. 17:33

Írásodból nem tűnik ki egyértelműen rendőrségi vagy bírósági szakban van az ügy. Az sem, hogy ez pontosan mikor történt. Kicsit pontosíthatnál.

Kálvária # 2018.05.17. 19:24

Bocsánat, valóban nem . Kb másfél éve történt és most kaptam a rendőrségtől egy idézést csak már nem tanúként, hanem gyanúsítottként .

batka75 # 2018.05.18. 10:22

ez nem egy reklám újság, hogy ezért ennyit kell fizetni... összetettebb a kérdés. mi a kár, mi a minősítés mi a bizonyíték, van e bűntárs stb. így erre nem fogsz választ kapni...

Arkham # 2018.05.18. 11:44

Tisztelt Fórumozok!
Érdeklődni szeretnék ,hogy 1 rendbeli (BTK 2012 C. törvény 373. (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontjának bc) alpontja szerint minősülő) szabálysértési értékhatárt meg nem haladó, kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalásért milyen büntetést kaphatok? Az átverések voltak 3-20 ezer ft között a teljes összeg max 160-200 ezer 14 ügy. A rendőrségen beismertem mindent, mediációs eljárást is kértem. a nyomozást befejezték, vádemelési javaslatot az ügyészség részére megtette a rendőrfőhadnagy. felfügesztett vagy próbára bocsájtás alatt nem állok. Trollok off ilyenek ,hogy 5év kötél stb...