telekre bezárás


TCsabi # 2015.12.10. 10:08

köszönöm a tanácsokat. Azért volnék inkább óvatos, és jól körül akarom járni a lehetőségeket, nehogy "jó magyar szokás szerint" úgy járjak, mint pl. a "fagyállós ember". Ha levágom a lakatot amit nem tudok tagadni, nehogy engem ítéljenek el rongálásért és elég nehézkesnek és körülményesnek látszik azt bizonyítani hogy más lehetőség nem volt a kijutásra csak a lakatlevágás (vagy lásd SzemeZsoka által felhívott kockázatra). De úgy néz ki hogy jogi úton semmi hatásosat nem lehet tenni, marad a videofelvételes feljelentgetés és a hónapokig-évekig húzódó nyomozás... :(.

Olvsaltam még olyanról, hogy "jogos önhatalom" alkalmazása, ezt pont olyan esetekre írták amikor a hatósági intézkedés lezárultáig jelentős kár/sérelem érné a sértetett, de ez is kétesélyes, hogy az ezt vizsgáló hatóság vajon hogy dönt, tényleg jogos volt, vagy még engem ítél el... Borzasztó ami folyik itt Mo-on...

TCsabi # 2015.12.10. 11:53

természetesen, több mint 1 éve tucatszor írtam már neki és a jogi képviselőjének is, de vagy válaszra sem méltatnak, vagy nem kereste jelzéssel jöttek vissza a levelek, magyarul ahogy csak tudják hátráltatják a helyzet rendezését.