Sürgős!!!


hercseg # 2005.05.13. 09:40

kedves bigger!

előző héten feltett kétdésedre(számít-e az előzetesben töltött idő alatti nevelőtiszt véleménye?) válaszolok:
természetesen számít s amit írtál rendkívül bíztató.az előzetes nevelőtiszt véleményére neked kell mejd felhívni a bv-nevelőtiszt figyelmét.
a hónaponta egyszeri otthon tölthető hétvégéről nem hallottam még, de ettől függetlenül, lehet, hogy van.érdemes lenne felhívnod bármely, a besorolásodnak megfelelő bv-intézetet, ott meg tudják mondani.

tisztelettel: hercseg

bigger # 2005.05.13. 06:22

Jó reggelt Nick!

Természetesen a bíróság előtt nem kívánom hangoztatni ezt a dolgot, mivel ez egy álltalános vélemény és az én helyzetemet nem változtatja.
Tényleg mély megbánásban vagyok és be is ismertem az elejétől és mindenben segítőkész voltam/ vagyok.
Nem tudom mennyire tudja a személyiségemet átlátni egy másodfokú bíró, mert valószínűleg nem lesz erre túl sok ideje.?
Tudom nagyon rezgős a léc az én esetemben pont egy határ értéken "lebegek" ami már valószínű a bírón fog múlni, hogy merre billenti a mérleget. Az első foku nem látott rá lehetőséget arra, hogy alá menjen a büntetési tételnek, de igazából sok magyarázatot nem talált rá, legalább is olyat nem ami részben vagy egészben ne lenne megvétózható.

Szép napot Neked!

Nick Name # 2005.05.12. 15:03

Kedves bigger,

jogász vagyok, maradjunk ennyiben! :)

"Olyan nem létezik, hogy a bíróság is azt mondja , hogy tényleg hülyeség fél évre megint kiszakítani valakit a rendezett életből és megvizsgálják, hogy milyen volt a magatartása az 1 év alatt a Bv-ben és azóta kinnt?"

De, létezik, és fontos is, sajnos ennyire nem egyszerű a dolog. Van egy büntetési tétel, ami persze áttörhető például az enyhítő szakasszal, illetve a büntetés különös méltánylást érdemlő okból fel is függeszthető, de mindezt komplexen kell értékelni. A cselekménynek is van egy bizonyos tárgyi súlya, X millió Ft kár nem söpörhető le, ugyanakkor természetesen fontos a terhelt személyisége is. Egyik sem értékelhető a másik nélkül, önmagában mindkettő torz büntetés-kiszabást eredményez.

"Az ügyvédem is azt mondja hogy nagyon sok ember ezt nem is tartja bűncselekménynek, mert mindenki megteszi, ha lehetősége van rá".

Azt azonban tiszta szívvel javaslom, hogy ezt a bíróság előtt ne hangoztasd, mert ez pont azt támasztja alá, hogy bizony szükséges a büntetés. Ha egyébként beismerésben vagy, akkor a töredelmes és feltétel nélküli megbánást javaslom. Az valóban döntő lehet egy "felfüggesztett vagy végrehajtandó" kérdésben.

Kedves szavaidat köszönöm, üdv:


Nick Name

bigger # 2005.05.12. 13:25

Szia Textilhal!

Először is nagyon örülök, hogy már van híred róla! Ez már pozitívum!

Az viszont nem jó, hogy Te dohányzol!
Tessék szépen leszokni és inkább fussál walkmennel akkor is ki tudod az agyad kapcsolni.
Hányad éves vagy?

Egyébként ez tényleg olyan eset, amit 10-ből 9 ember megtesz, csak nem bukja be vagy nem olyan béna mint én, hogy azonnal mindent elmond, vagy sokkal nagyobb tételben csinálja és akkor mehet házi őrizetbe, amit majd beszámolnak a végén a büntibe és már hipp-hopp szabadlábon is van, eltöltött fél év előzetest bennt "oszt" jó idő!
Ami megtörtént megtörtént, kár keseregni, csak az a baj, hogy valahogy ez a jogrendszer nem teljesen ok, mert azért különbséget kéne tenni a bűnözők között. Nem? Nem mindenki gyilkos meg pedofil.
Az ügyvédem is azt mondja hogy nagyon sok ember ezt nem is tartja bűncselekménynek, mert mindenki megteszi, ha lehetősége van rá.

bigger # 2005.05.12. 13:14

Szia Nick!

Köszi a felvilágosítást! Én sem gondoltam, hogy túl nagy súllyal eshetne a latba, de muszáj minden kis fűszálba kapaszkodnom és mindent megtenni azért, hogy ne kelljen ezt újból végigcsinálnom.
Megkérdezhetem, hogy ügyvéd vagy e? Persze megértem ha nem válaszolsz rá.

Nagyon örülök, hogy van ez a fórum és látom, hogy sok embernek van rengeteg kérdése még akkor is ha van ügyvédje.

Olyan nem létezik, hogy a bíróság is azt mondja , hogy tényleg hülyeség fél évre megint kiszakítani valakit a rendezett életből és megvizsgálják, hogy milyen volt a magatartása az 1 év alatt a Bv-ben és azóta kinnt? Lehet, hogy jó nagy hülyeséget kérdezek megint.

Üdv! és Örülök, hogy vagy ezen a fórumon!

Textilhal # 2005.05.12. 11:48

Hm... Nos igen, van még mit tanulnom.

Mindenesetre köszi bigger nevében is, hiszen a kérdés elsősorban őt érinti. De a saját nevemben is köszi, mindig tanul az ember! :)

Nick Name # 2005.05.12. 11:31

Kedves textilhal,

van jelentősége az első- és a másodfok közötti további időmúlásnak, a gyakorlatban, ha az jelentős, szerepelni szokott a büntetéskiszabási körülmények között. Azonban önmagában ritkán elég ahhoz, hogy egyedül eldöntsön egy olyan kérdést, mint pl. végrehajtandó-e vagy felfüggesztett.


Nick Name

Textilhal # 2005.05.12. 06:53

Jó reggelt!

De, igyekszem "túlhajtani" magam. Egyrészt mert nagyon kemény vizsga következik és muszáj rá sokat tanulni. De a másik ok lényegesebb, amit te is írtál: próbálom valahogy elterelni a gondolataimat, erre a tanulás megfelelő lehet(ne). Csak az a baj, hogy elolvasok 3-4 sort, mondatot és utána azon veszem észre magam, hogy már lapoztam is, de nem emlékszem, miről volt szó...

Szóval ezt jelenti a "kipróbálnak", már értem. Dohányzik és kávézik. Bevitt egy karton cigit, de azt mondta, nem fog rágyújtani, másra fogja "használni" a cigit. Csereeszköz lesz, ami nagyjából annyit jelent, amit te is írtál. Egyébként is le akart szokni a cigiről, ezt most egy jó alkalomnak tekinti. Azt mondta, füstmentesen fog kijönni. Megígértem neki (illetve inkább magamnak, mert ő nem vár el tőlem ilyesmit), szóval megígértem, hogy mire kijön, én is leteszem a cigit... Egyelőre megőrülnék nélküle, óránként gyújtok rá. De majd összeszedem magam.

Hát igen, nektek ilyen szempontból nehezebb, hogy együtt éltek. Gyakorlatilag minden percet együtt tudtok tölteni a munkahelyen kívül. Így sokkal jobban érezhető lesz majd számotokra egymás hiánya. Na! De ez nem is biztos, hogy bekövetkezik!!! Lehet, hogy ez a bekezdés teljesen felesleges, bízom benne, hogy így lesz.

Már értem a kérdést is, amit valamelyik nap elbénáztam. Válasz: Úgy gondolom, hogy a kettő között eltelt időnek nincs jelentősége. De ez csak az én (jogász-palánta) véleményem.

Nem érzek semmit csöpögősnek, amit írsz. Az vesse rád (és a kedvesemre, illetve még sokezer másik emberre) az első követ, aki sohasem hibázott. Mindenki elkövet olyan dolgokat, aminek aztán következményei vannak. Ki így, ki úgy. Éppen ezért a következmények sem ugyanazok, nem feltétlenül jogkövetkezmények.
A másik pedig az, hogy a kedvesem és (a szavaidból kivéve) te is olyan dolgott tettetek, amit 10-ből 8 ember csinál, csak nem mindenki bukja be. Ennyi.

Velem akar lenni a szabadulás után, bár nem lesz könnyű. Úgy értem, nem megy majd egyik napról a másikra. De a hosszú távú terveiben én vagyok az elsőszámú! Nekem pedig természetesen ő az. :)

Az biztos, hogy anyagilag az ügyvédek járnak a legjobban. Egy ügyvéd annyit kér el bármiért, amennyit nem szégyell. Az ügyészeknek megvan a maguk "szerepe", ehhez sem fér kétség. Bíróként pedig tényleg nagy felelősség ítélkezni mások felett. Egyébként is az a típus vagyok, aki mindig mindenkit megsajnál, asszem nem lennék jó bíró, rámenne a lelkem...
Nos, eddig kizártam jó sok dolgot, még az is lehet, hogy pályát tévesztettem. Egyelőre keresem a helyem, ha találtam valamit, rögtön szólok neked is, oké? :)))

Nem, levelet még nem kaptam tőle, de... És akkor most jöhet a jó hír!!!
Tegnap kaptam híreket felőle. A családot fel tudta hívni pár percre, ők beszéltek az egyik haverjával, aki meg este engem hívott fel. Na, ez kicsit a bonyolult lett, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy jól van, öten vannak egy cellában, normális arcokkal. A kaja jó, szerencsére ő mindenevő és nem válogat. Egyelőre unatkozik, mert meló még nincs, de folyamatban van. Úgy van vele egyébként, hogy bármnit megcsinál, csak legyen valami. Egyrészt, hogy elfoglalja magát, másrészt pedig szeretné bentről támogatni a családot, ha tudja. Na de ez még a jövő zenéje. A lényeg, hogy a hangja jó volt, nem beszélt mellé, tényleg minden rendben, persze a körülményekhez képest.

Ez nekem elég volt, hogy egy ici-picit megnyugodjak.

Most viszont mennem kell. Talán ma még jelentkezem, de ha nem, holnap biztosan!

Minden jót!

bigger # 2005.05.11. 12:10

Szeva!

Remélem nem tanulod túl magad! Bár jobb ha az energiádat erre fordítod, ahelyett, hogy jár az agyad mindenfélén.

Szerintem aki ilyen rövid időre megy, azt nem teszik nagyon elvetemültek közé.Úgy hallottam azok a balhésabbak, akik nagyon hosszú időre vannak bezárva, nekik mindegy. A többiek azért féltik a kedvezményüket. Ja! Későn jut eszembe, az is jó, ha megkérdezik miért van bennt, akkor állítólag azt kell mondani, hogy életellenes tett miatt és jó hosszú időre. Akkor nem nagyon kekeckednek, de akinél tudják, hogy kedvezménye van és ne adj Isten mégis szemét társaságba kerül,akkor próbálkoznak. Na de reméljük a Te Kedvesed már beilleszkedett egy szolid társaságba.
A"kipróbálnak" azt úgy gondoltam, ahogy fentebb már írtam, hogy próbálkozhatnak, hogy pl csicskáztathatnak e, adj a csomagodból stb.. Nagy előny ha nem dohányzik és nem kávézik. Akkor nem szálnak rá a csórók, és ha "kiskirály" akar lenni, akkor vehet nekik néha cigit, kávét és azért bármit megtesznek.

Ja! még a tegnapi leveleddel kapcsolatban:

Nálunk az a nagyon nagy baj -de csak ebből a szempontból-, hogy mi nagyon nagyon sokat vagyunk együtt. Miután együtt lakunk, a munkaidőn kivűl szinte mindig. És ez ha menni kell nagyon rossz lesz.

A másik pedig a kérdés az lett volna: hogy ugye az 1 foknál azt is figyelembe vették állítólag enyhítő körülménynek, hogy mennyi idő telt el azóta. Azt akartam kérdezni, hogy azt még pluszba beszámolják e esetleg, hogy az 1 és 2 fok közötti eltelt idő. Persze ezt nem tudom biztosan milyen hosszú lesz. Az első fok márc.-ban volt, az ügyvédem szerint szeptember -október körül várható a másod fok.

Köszönöm a szurkolást, remélem bejön.:-)
36 éves leszek, amúgy nagyon szolid rendes lány aki egyszer megcsúszott, de már nagyon
nagyon megbánta, hogy fájdalmat okozott azoknak , akik bíztak benne, de nagyon hálás, hogy mindvégig kitartottak mellette:-)

Na ez is most lehet csöpögősre sikerült, de tényleg ez az igazság.

Levlet küldtél/kaptál már?

Veled akar lenni a szabadulás után?

Szerintem talán az ügyvédség a legjobb, legalább is jövedelem szempontjából, bár igaz a védencet akkor is védeni kell, ha tudod, hogy sáros . Nem?
Az ügyészek álltalában genyók, bár az ügyvédem szerint előre megmondják nekik, hogy mit kell kérniük-tenniük, nem maguktól olyanok. A bírói poszt meg rohadt nagy felelőség-szerintem.

Na szép napot, ha ma nem is holnap újra benézek!

Textilhal # 2005.05.11. 10:00

Halihó!

A netről mi is beszéltünk, hogy vajon van-e lehetőség erre bentről, de kizártuk. Mi is úgy voltunk vele, hogy nem valószínű, hogy megengedik. Ha mégis, az nagyon jó lenne!

Az ügyvéd sajnos nem jön szóba, pontosan azért, amiért látogatni sem tudom őt. (Család.)

Hát igen, nyilván sokat számít, hogy kikkel, milyen emberekkel van "összezárva" odabent az ember. Ilyen szempontból nem féltem őt. Úgy értem, az a típus, aki bárkivel megtalálja a megfelelő hangot, képes alkalmazkodni. Lelkileg nagyon erős. Az aggaszt, hogy ehhez kevés, ha az egyik ember ilyen... Félek, hogy olyanokkal van együtt, akik nem is akarnak normális kapcsolatot kialakítani a társakkal. Remélem, hogy ez kiderül majd az első leveléből és bízom benne, hogy nem fog túl rosszakat írni.

Szegénykém, nagyon nehéz lehet neked. Még mindig erről szoktál álmodni, ez azt jelenti, hogy rendesen megviselt a dolog. Nem ismerjük egymást, de nagyon szurkolok, hogy ne kelljen ismét ilyen helyzetbe kerülnöd!

Egyébként mit szabad még tudni rólad? Hány éves vagy? Ha gondolod, e-mailben is folytathatjuk, de azt is megértem, ha nem szeretnél túl sokat elárulni magadról.

Mindenkit "kipróbálnak"? Te jó Isten, ez mit jelent???

Hogy mi leszek? Fingom sincs. Ügyvéd biztos nem. Korábban bíró vagy ügyész szerettem volna, de ez is elmúlt. Azt hiszem kiábrándultam. De erről részletesebben majd máskor, most kajálok, aztán tanulás ezerrel.

Majd jövök!

Pá:)

bigger # 2005.05.10. 13:26

Szia!

Hát tényleg lehet, csak ketten nyomjuk itt már.

Akkor rendes volt, hogy elmondta, persze ha komolyak a szándékai akkor ezt így is kell.

Biztos azért jobb lenne, ha megint minden nap tudna írni legalább. Mintha azt hallottam volna hogy mostmár a börtönben is lehetőség van netezni. Bár eléggé csodálkoznék ezen.
Te itt azt gondolod neked itt könnyű, ő meg azt gondolja, hogy neki ott könnyű és mi lehet vajon veled. Ez már csak így van.

Ügyvédjével nem tudsz bemenni vagy kapcsolatban lenni vele?

Az idegeim nem a benti helyzettől mentek tönkre, hanem , atól, hogy rettenetesen aggódtam a szüleimért, a szerelmemért, hogy mi van idekinnt. Volt olyan lány, akinek az anyukája akkor halt meg, amikor ő bennt volt, s a temetésre semt tudott elmenni, mert bilincsbe vitték volna, úgy meg nem akart. Az valami borzasztó érzés lehettt.:-((Az elején még a rendörségi fogdán nagyon pici helyen voltunk 3-an, abból 2-en dohányoztak-én nem. Voltak fulladásos rohamaim, de erre most is azt mondják a stressztől van. Aztán a bv-ben már 14 ágyas "szoba" volt. Hál Istennek elég normális csapatal. Tanárnő, egyetemista, tehát inkább jobb képességűek, fehérek és nem dohányzók. Persze néha ide is bedoptak egy-két rossz arcot, de nem volt gond, kissebb balhék csupán, egyszer volt verekedés két csaj között.
De én belülről csak örlődtem, nagyon sokat sírtam és még most is sokat álmodok arról, hogy megint ott vagyok , nincs semmim, telefon kártyám sem, enni valóm sem és borzasztó...

Szerintem mindenkit "kipróbálnak", hogy meddig lehet vele elmenni. Én mindenkivel próbáltam beszélgetni, de nem engedtem túl közel senkit. Aztán fokozatosan kialakulnak a kapcsolatok. Van egy csaj, akivel azóta is nagyon jó barátnők vagyunk és tartjuk a kapcsolatot.
Szóval nem igaz, hogy mindenki alvilági arc odabennt, sajnos lehet, hogy valaki egyszer téved és nagy árat fizet érte, de az biztos, hogy az ilyenek , mint én 1 ft-ot sem vennék el senkitől sem.

Te mi leszel ha nagy leszel?

Textilhal # 2005.05.10. 10:24

Az ügye 2001-ben kezdődött. Tavaly novemberben ismertük meg egymást. Tudtam mindent, elmondta őszintén, mi a helyzet. Sőt, ő volt az, aki dobbantani akart, mondván: én jobbat érdemlek, mint ő. Azt mondta, nem akar nekem fájdalmat okozni mert nagyon szeret, úgyhogy felejtsük el egymást. Akkor még ugye elsőfokon volt 2 év letöltendő és januárra ígérték a másodfokot.

Én azt kértem tőle, hogy hagyja, én döntsem el mit akarok, azaz kit. Õt akartam és akarom, mindennel együtt. Ezt hívják szerelemnek...

Na, gondolom a többiek itt kezdenek kiakadni, mert kezdek szappanoperába átmenni. :)))

Bár, ahogy elnézem igazából csak ketten maradtunk.

Abban igazad van, hogy megedződtünk már. Volt, hogy egy hónapig nem tudtunk találkozni, csak telefon, sms, e-mail, chat. Mindez elég a túléléshez, de valójában édes kevés.
De azt hiszem mondtam már korábban, hogy nem kételkedem sem benne, sem magamban. Tisztában vagyunk egymás érzéseivel, úgyhogy át kell vészelni ezt az időszakot és azután együtt kezdünk új életet. (Ez megint csöpögős, de ez van.)

Nekem (hozzá képest) "könnyű" lesz átvészelni ezt az időt. Akinek igazán nehéz, az ő. Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Támogatom, ahogyan csak tudom. Õ azt mondta, az is elég neki, ha tudja, hogy vagyok neki. Ez nem is kérdés.

Rámentek az idegeid? Annyira gáz odabent? Ez most biztos hülye kérdés volt részemről... Megőrülök...

Igen, vidéken pörgősebb a dolog a fővároshoz képest.

"Az az időmúlás már nem számít bele ami az első és másodfok között eltelik?"
  • > Ezt a kérdést nem értem:(

Asszem ma már nem leszek, holnap jelentkezem!

Minden jót, szia!

bigger # 2005.05.10. 09:03

Szia!

Hát gondolom nem könnyű. Már az eset előtt is együtt voltatok vagy csak utána?

Bár azt hiszem úgy, hogy nem mindennap voltatok együtt, így esetleg kicsit könnyebb. Nem? Pláne ha messzebb is voltatok egymástól. Bár így is nagyon rossz gondolom.

Ez jól hangzik ha rögtön lehet kérni halasztást, akkor talán nem fognak rám annyira haragudni. Bár csak ne kéne!

Én abszolute készülök rá. Gyűjtöm a pénzt, hogy amíg bennt leszek a páromnak legyen miből fizetnie a rezsit és engem csomagolnia. Jelen esetben én sokkal jobban keresek, mint ő és úgy gondolom nem árt az óvatosság, meg ha kijövök akkor sem fog rögtön menni a munkába állás az biztos.

Nekem azért van betegségem is sajnos, ami a bennt töltött 1 év miatt lett súlyosabb, mint volt. Meg vannak idegiek is.Ez is attól. Plusz még a szüleimet is én támogatom, mert nagyon kevés a nyugdíjuk.

Bár ilyenkor eszembe jut, hogy Z.S rákja se hatottta meg a T.bíróságot.

Sajnos az én párom meg nagyon bízik abban, hogy nem kell visszamennem és minden nap muszáj mondanom neki valamit, amivel nyomatékosítom, hogy esély van rá sajnos és akkor fél évig magára lesz utalva. Ezért kell sporólnunk. Ha meg mégsem akkor elvihet egy hétre pihenni valahová. :-)))

Mindenesetre nagyon rossz ez a bizonytalanság.
Vidéken szerintem gyorsabban mennek az ügyek, mint BP-en.

Az az időmúlás már nem számít bele ami az első és másodfok között eltelik?

Jó tanulást, visszanézek majd később!

Textilhal # 2005.05.10. 07:22

Szia bigger!

Ha a többi este csak fele ilyen nehéz lesz, mint a tegnapi, asszem belepusztulok.

Betegség nem volt, azaz nincs. Figyelembe vehették volna azt, hogy folyamatosan munkaviszonyban állt és két kiskorú gyermeket kell eltartania. Volt tárgyalás másodfokon, kb. 15 perc alatt lezavarták.

A halasztást az ügyvéd kérte meg rögtön a tárgyalás után, nem kell vele megvárni a behívót. 3 hónapra szól, általában meg szokták adni. Lehet hivatkozni arra, hogy munkahely van, amit rendezni kell, illetve család. Úgy tudom, ebben nem nagyon szoktak akadékoskodni, úgyhogy ha (neadjisten!) oda kerül a sor, mindenképpen próbáljátok meg! Így lesz időd elrendezni a dolgaidat. De azért azt kívánom, hogy erre ne legyen szükség.

Egyáltalán nem hangzik hülyén, hogy görcsölsz. Ott úgy gondolom nem az idő számít, ebből fél év is nagyon sok.

Neked is szép napot!

Szeretnék valami bíztatót írni... Használj ki minden percet a kedveseddel! Rengeteget számít.

Azt tudom javasolni, ami az én taktikám volt: nem éltem bele magam abba, hogy felfüggesztik, abból indultam ki, hogy be kell mennie. Így könnyebben el tudtam fogadni az ítéletet. Ha mégis felfüggesztették volna, akkor az nagyon kellemes meglepetés lett volna.

Most tépek tanulni, nyakamon a következő vizsga.

Majd jövök.

Pá!

bigger # 2005.05.10. 06:50

Szia Textilhal!
Hogy telt az első este? Gondolom nem túl jól. Gondoltam rád!

Sajnos ezt az ítéletet csak akkor fogom megtudni, ha ott kimondják.

Hát a párod története kisértetiesen hasonlít az enyémhez, annyi különbséggel, hogy én előzetesben voltam 1 évet.

Voltak a párodnak betegségei vagy egyéb olyan körülmény , amit a bíróság nézhetet volna pozitívabban?
Tárgyalás is volt 2 fokon?
Azt írtad korábban, hogy kapott halasztást júliusig. Ezt elég gyorsan megadták akkor. Nem?
Vagy ezt mikor kértétek? Amikor megérkezett a behívó?
Én attól félek, hogy nem lesz időm a munkahelyemen elrendezni a dolgokat. És az élég gáz lenne, mert olyan munkakörben dolgozom, amit nem lehet sitty-sutty átadni, pláne még embert is találni ennyi idő alatt.

Görcsölök nagyon. Persze lehet, hogy ez hülyén hangzik, hogy fél év miatt valaki ennyire görcsöl, de hát a megszokott életből kiszakadni ez is sok.

Biztos nemsokára te is kapsz tőle levelet!

Szép napot!

Textilhal # 2005.05.09. 16:25

Kedves bigger!

Elolvastam a "Börtön vagy felfüggesztett" cím alatt futó "történetedet" és a hozzászólásokat is.

Valóban enyhítheti a dolgot, hogy a kár jelentős része megtérült. Ezen kívűl figyelembe vehetik azt is, hogy azóta elhelyezkedtél, munkaviszonyod és rendezett életed van. Ugyanakkor tényleg nehéz megítélni azt előre, hogy mi lesz... (Nem lettél sokkal okosabb általam.)

Van néhány dolog, amit leírok a kedvesem ügye kapcsán, talán irányadó lehet:

2004. decemberében hozták az elsőfokú ítéletet. A bűncselekmény (vagyon elleni) büntetési tétele 2-8 év. Első fokon kapott 2 év letöltendőt (börtön). Az ügyvéd fellebbezett felfüggesztettért, az ügyész nem fellebbezett, nem kért súlyosítást. Azt mondták, ezév január vége körül várható a másodfokú tárgyalás, ehhez képest csak április elején került rá sor. Helybenhagyták az elsőfokú ítéletet. Rá másfél hétre érkezett a behívó és durván 2 hetet adott.

Válaszolok a kérdéseidre is:

  1. Tegnap nem tudtunk már együtt lenni, kábé másfél hete láttam utoljára.
  2. Valóban nem aludtam túl sokat.
  3. Zalaegerszegen van.
  4. Esélyed természetesen van, mármint arra, hogy a fél évet felfüggesszék. Szurkolok. Látod, neki a másodfok majdnem 4 hónap múlva volt, de ez nyilván megyétől függ, tehát nem feltétlenül így van mindenhol.

Most megyek levelet írni, talán ma még jelentkezem.

Ja, és fel a fejjel neked is. Tudom, könnyű ezt mondani...

pixel # 2005.05.09. 14:58

Én voltam a rácsok mögött, de mint gyerek felügyelő.
14-18 év közöttiek előzetes fogvatartó intézetében.
Így nehezen tudom megitélni a más szituációt.

bigger # 2005.05.09. 13:15

Szia!

Először is az a szar ebben az elzárásban, hogy mindenkinek a másikért szakad meg a szíve.
Tudom én is mindig attól voltam totál ki, hogy a szüleim hogy élik ezt meg és , hogy teljessen belerokkanak, abba, hogy a gyerekei közül pont a diplomás kerül ilyen helyzetbe. Õk meg miattam emésztették magukat, hogy én hogy bírom ki , milyenek bennt a körülmények. Szóval mindenkinek szar.

Hát a te helyzeted akkor még rosszab, ha nem tudod látogatni. Jobb akkor szerintem nem belegondolnod, hogy mennyi ideig nem látod. A lényeg, hogy telefonálni biztos fog, bár azt sem lehet valami sűrün, meg a levelezés.
Légy erős, Õ is az lesz hidd el, ha már kicsit lecsendesedik a lelke és dolgozik vagy elfoglalja magát valamivel. Tegnap azért együtt tudtatok lenni? Gondolom nem aludtál túl sokat??

Hát az én ügyemről részletesen elolvashatatod a börtön vagy felfüggesztett című fejezetet. Igen fél évnél tartunk, bár nagyon jó lenne ha valahogy sikerülne ezt elkerülni. Nem volt egyszerű az egy év előzetes után újból talpra állni, munkahelyet találni. A párommal is sikerült összeköltöznöm, tehát minden jó lenne. És tök értelmetlen lenne fél év miatt ezt megszakítani. Persze a bírókat ez lehet, hogy nem érdekli.
A családom biztosan mellettem áll, a páromban csak bízakodhatok. Amikor az előzetes volt akkor nem volt hű, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy ő semmit nem tudott és miattam 2 hónapig őt is becsukták, szóval kicsit meg volt zavarodva, de aztán ahogy kikerültem és rendeztük a sorokat akkor dobta a másikat és velem van azóta. Igaz azóta szerintem sokkal szorosabb lett akapcsolatunk, de nem vagyok totál nyugodt. Egy nő hűségesebb tud maradni , mint egy férfi. De azért bízom.
Hova kellett bemennie?
Engem igazábol a fenti topicon feltett kérdéseim izgatnak, hogy van e esélyem arra, hogy ez a fél év ne legyen és mennyi idő mulva lesz a2 fok kb? Márciusban volt az 1 fok.
Ha tudsz ezekről valamit szívesen veszem.
Üdv! Fel a fejjel! Már ma írhatod a levelet Neki nem?

Textilhal # 2005.05.09. 11:56

Szia bigger!

Minden egyes vígasztaló szó jól esik, köszi az eddigieket és a következőket is előre!

Igazság szerint magam miatt nem aggódok, inkább miatta. Úgy értem, én várok rá, amennyit kell, szeretem őt, úgyhogy bármit kibírok. Az viszont megőrjít, hogy vele mi lesz odabent.

Természetesen támogatom, amennyire csak tudom. Levelezés szerintem is nagyon fontos, csomagot is küldök neki, ha tehetem. A látogatás viszont nem megoldható. Hogy miért nem? Hogyan is fogalmazzam ezt meg... Szóval a kapcsolatunk nem "publikus", gondolom érted, mire célzok... Emiatt még bonyolultabb az ügy. Ráadásul ő hozzám képest az ország másik végén van, mondjam tovább az akadályokat? Bár mellette jöttem rá, hogy a földrajzi távolság nem lehet komoly akadály a szerelemben. Most viszont, ebben a helyzetben ez is keresztbe tesz nekünk.

Na, nem panaszkodok tovább. Kitartónak és erősnek kell lennem és nem én vagyok az, akinek a legnehezebb a helyzete, hanem Õ, hiszen neki kellett bemennie oda. Teljesen új és eddig nem ismert környezet, szabályok, élet. Távol a családjától, távol tőlem.

Ne csak rólam legyen itt szó, írhatnál magadról te is. Hogy áll most pontosan az ügyed? Ha jól emlékszem, elsőfokon fél év, ugye? A szavaidból az derül ki, hogy melletted is áll legalább egy ember (a párod), akire számíthatsz, ez megnyugtató. Bízz benne! Csak magamból indulhatok ki: fel sem merül bennem olyasmi, hogy erre rámehet a kapcsolatunk. Nyilván ő is kitart melletted, ne aggódj!

Ha tudok, én is szívesen segítek neked bármiben, kérdezz bátran. Akár gyakorlati kérdéseket is, hiszen büntetőjogból már leállamvizsgáztam, tavaly tanultam bv-jogot és büntetőeljárásjogot is, ELVILEG tehát képben kell lennem... :)

bigger # 2005.05.09. 11:06

Szia Textilhal!

Tényleg nagyon sajnálom és biztosan most nagyon rossz, de ha minden jól megy, nem kell 2 évet várnod. Tudom ez sovány vigasz, mert én a fél év miatt is parázom.

Annyit tudok, hogy ha nem balhés az illető és látják rajta, hogy "ki van" akkor próbálják "nyugisabb" zárkába tenni.

Persze ez attól is függ, hogy hova kell bevonulnia.

Az mindenesetre tutti, hogy a benti létet sokkal könnyebb úgy elviselni, ha bennt azt érzi az ember, hogy kint valaki várja és támogatja ,csomag stb. A levél is nagyon fontos, hogy minnél többet kapjon és abban bíztasd a támogatásodról. Azt biztosan tudod, hogy mit szabad beküldeni és mit nem.
Nálunk volt egy csaj, aki a jogerősből szabadulva azonnal előzetesbe került egy másik eset miatt, ő azt mondta, hogy náluk az volt a szabály , hogy aki csomagot kapott annak ki kellett rakni és aki érte... Hát ilyen szempontból jobb egy kisebb zárka vagy olyanokkal együtt lenni akik hasonló szinten vannak, akiket szintén támogatnak kintről.
Tehát nem lesz könnyű, de ha be tud illeszkedni és elnyeri a nevelő támogatását, akkor valahogy ellesz.
Kívánok Neked(tek) kitartást, és kérlek írj ha van valami említésre méltó, ha tudok pár vígasztaló sort írni..:-(((((

Textilhal # 2005.05.09. 09:43

A kedvesem megy be, illetve bent van már 1 órája és 41 perce...:(((

Közben rájöttem, hogy a textilhal nem sokat árul el a nememről. Tehát: én nő vagyok:)

Hogy hogyan éljük meg, arról egyelőre annyit, hogy most nagyon gáz. Talán később majd könnyebb lesz? Nem hiszem...

bigger # 2005.05.09. 08:16

Szia Textilhal!

Hát együtt érzek és nagyon sajnálom.
Nem tudom ki az aki bemegy én előzetesben voltam 1 évet, ami azt hiszem sokban hasonlít, de én csak a női oldalról tudom a dolgokat.

Azért írj, hogy hogy éltétek meg! Az én párom is retteg, ettől a kilátásba helyezett fél évtől. És persze én is , hogy elveszítem, bár esküdözik, hogy nem.

Kitartás!

Textilhal # 2005.05.08. 17:35

Sziasztok!

Itt vagyok újra, túl a vizsgán, a következőig most van időm egy-két napot lazítani.

Válaszok:

bigger: Az ügy eléggé elhúzódott, 2001-ben kezdődött és most volt áprilisban a másodfok. Köszönöm a bátorító szavakat. Egyébként holnap megy be, egy kicsit kész vagyok...

Mr Ness: Sajnálom, de az ügy részleteibe inkább nem mennék bele, több okból. Talán túl óvatos vagyok, nem tudom. Bocs.

Hercseg: Köszi!

Egyébként a szabályokkal nagyjából tisztában vagyok, mert tanultam és persze sokat tájékozódtam most, hogy "élesben" megy majd a dolog.
Amit viszont nem írnak le a törvények, engem az érdekelne igazán. Milyenek odabent IGAZÁBÓL a viszonyok? Mennyire gyakori a fizikai bántalmazás?

Minden érdekel, kérem azokat, akik rendelkeznek tapasztalatokkal, írjanak!

Köszönöm!

bigger # 2005.05.05. 08:02

Szia Hercseg!
Köszi a jótanácsot megnézem, bár sajnos az előzetesben töltött idő alapján van némi rálátásom a szabályokra.Persze biztos van különbség.
Azt hallottam ha jól viselkedik az ember, akkor haza is járhat. Jó volna! Bár nem tudom, hogy fél évnél is így müködik e?

Köszi!

hercseg # 2005.05.05. 07:43

Textilhalnak és biggernek!

bevonulás előtt javaslom a BVOP.HU honlap ALAPFOGALMAK linkjének elolvasását.
hasznos dolgok vannak benne (pl. napirend, látogatás rendje, stb.), amelyekkel nem árt korábban megismerkedni, ha már - sajnos - muszáj.

Tisztelettel: hercseg