becsületsértés értelmezése


szilagyil # 2017.08.02. 15:51

Igen, szabálysértésről van szó, csak azt nem értem, hogy gondolta akkor ezt törvényesnek a szabálysértési előadó....
Külön kellemetlen dolog számomra, hogy rendvédelmi szervezetnél dolgozom, és ez nem lenne igazán jó pont a munkáltatómnál. Természetesen meg fogom kifogásolni a határozatot, remélem a Bíróság körültekintőbben fog eljárni.

szilagyil # 2017.08.02. 12:52

Köszönöm.

Öreg Tölgy # 2017.08.02. 12:43

Nem, a becsületsértés mulasztással nem követhető el. Mivel a leírás alapján szabálysértésről van szó, érdemes kifogással élni a határozat ellen.

szilagyil # 2017.08.02. 11:38

Tisztelt Fórumozók !
Rövid kérdésem lenne, feljelentettek becsületsértésért, egy papír ablakba való kihelyezéséért, mely szomszédomra vonatkozott. "Elmebeteg X Y ne rongáld a ház hátsó falát" Ezt édesanyám tette, teljesen önszántából, igaz tudomásom volt róla. A szomszéd viszont személy szerint engem jelentett fel. A Hatóság nem tudta rám bizonyítani sem a papír készítését, sem a kihelyezését, mégis megbüntetett komoly összegre becsületsértés miatt.
Az indok:
Nem bizonyítható hogy én követtem el, de tudtam róla, nem intézkedtem a papír bevételéről, ezzel megvalósítottam a becsületsértés fogalmát.
Kérdésem: Más családtag által elkövetett tettért valóban felelös vagyok, pusztán a passzív hozzáállásom miatt ???

Kötelez e valamilyen törvény hogy megszüntessem más családtagom által megtett becsületsértést, és amennyiben ezt nem teszem, akkor már én követtem el a becsületsértést ??
Köszönöm a válaszokat.